Hai in taberele coolturale Bookland!

Apuseni

Oferta -25%*

Pensiunea Popasul Iancului 3*

28.06-05.07 (grupa mica 6 - 10 ani)
16-23.08 (grupa mijlocie 11-14 ani)
8 zile cu absolut toate serviciile incluse

Apuseni, Pensiunea Popasul Iancului 3*

cu autocarul din Bucuresti

28.06-05.07 (grupa mica 6-10 ani)
16-23.08 (grupa mijlocie 11-14 ani)

Localitatea Mărișel se află situată la 50 km depărtare de municipiul Cluj-Napoca la o altitudine de peste 1100 metri. Vom trece prin traseul Gilău-Tarnița sau pe ruta Huedin-Beliș, ocazie cu care vom admira peisajele montane de o frumusețe sălbatică. Începând încă din anul 2004, Pensiunea Popasul Iancului*** din Mărișel este locul unde dragostea față de natură s-a împletit lesne cu idealurile moților din Munții Apuseni. Copiii vor descoperi satul românesc tradițional, cu obiceiurile și tradițiile locale păstrate încă vii. Bucătăria cu specific ardelenesc va încununa experiența în “Poarta de intrare a Apusenilor”. În mod excepțional si (in primul modul din tabără) avem ocazia de a participa la festivitatea anuală dedicată Eroului Național Avram Iancu, o sărbătoare cu o tradiție de peste 100 ani organizată în prima zi de duminică a lunii iulie pe platoul de la Fântânele sau la Ziua Muntelui. Evenimentul are drept scop promovarea meșterilor populari, a culturii tradiționale, a turismului, agriculturii și a produselor pregătite cu respect față de tradiție de moți mândrii din Mărișel.

Activitati:

Pe lângă drumețiile zilnice pe care le vom face atât pe drum de munte cât și în mijlocul mărișenilor (Muzeul Satului, Observator Astronomic), timp de 2 zile vom pleca cu autocarul pentru a vizita:

 • Rezervaţia Măguri-Răcătău
 • Defileul Răcătăului (Tărâmul lui Zamolxe)
 • Rezervaţia Padiş
 • Defileul Someşului Rece
 • Lacul Fântânele (Beliș)
 • Cascada de la Vălu’ Miresei
 • Salina Turda
 • Peștera Scărișoara
 • Pârtiile Mărișel

Chiojdu Buzau

Oferta -25%*

Domeniul Girbea 3*
12-19.07 (grupa mijlocie 11-14 ani)
26.07-02.08 (grupa mare 15 - 18 ani)


8 zile cu absolut toate serviciile incluse

CHIOJDU BUZAU – DOMENIUL GIRBEA 3*

cu autocarul din Bucuresti

12 – 19.07 (grupa mijlocie 11-14 ani)
26.07 – 02.08 (grupa mare 15-18 ani)

 Comuna Starchiojd este situată în NE județului Prahova, la poalele Carpaților Meridionali, la circa 50 km de Ploiești și la 20 km de Vălenii de Munte. Geografic este o așezare de plai, situată cam la 500 m altitudine într-un fel de fortăreață naturală colinară, compusă din 5 văi (Chiojd, Brădet, Benia, Valea Anei și Rotarea). Etimologia cuvântului “Starchiojd” îl descompune într-o primă parte, “star”, ce vine din slavă și înseamnă “vechi” și a doua parte “chiojd”, provenind din magh. Kovesd “pietros”, așadar numele așezării ar putea înseamna “loc vechi (și) pietros”. Pe teritoriul comunei Chiojdu se află un obiectiv istoric clasificat drept monument de arhitectură de interes național din secolul al XVIII-lea – Casa cu Blazoane din spatele școlii de la Chiojdu. Aceasta este o fostă locuință țărănească din 1640, care a fost a unui izbașă de la Curtea Cantacuzinilor. Monument istoric acum, numele provine de la cele 9 blazoane de deasupra intrării principale. Din casa originală s-a păstrat doar fundația, clădirea beneficiind de câteva valuri de renovare. Cascada La Șipot este spectaculoasă, în apropiere aflându-se o poieniță frumoasă pe malul pârâului Basca Chiojdu. Satul Cătiașu și Trovanții de Chiojdu reprezintă alte obiective turistice, ultimul având o mitologie în jurul poveștii pietrelor.

Activitati:

Vom lua la pas această zonă montană superbă datorită peisajului stâncos străbătut de numeroase ape și dominat de păduri ancestrale. Ne vom aventura în comuna Chiojdu, satul Cătiașu, orașul Nehoiu și împrejurimile aferente (cascada La Șipot, pârâul Basca Chiojdu, Trovanți), dar vom și vizita cele mai interesante obiective turistice din Prahova și Buzău:

 • Vulcanii noroioși Buzău
 • Barajul Siriu
 • Lacul Vulturilor
 • Lacul Negru
 • Masivul Penteleu
 • Herghelia Cislău

Valea Lotrului

Oferta -25%*

Pensiunea Valahia 3*
23-30 august 2020 (grupa mare 15-18 ani)


8 zile cu absolut toate serviciile incluse

Valea Lotrului - Pensiunea Valahia 3*

cu autocarul din Bucuresti

23-30 August (grupa mare 15-18 ani)

Pensiunea este situată în judeţul Vâlcea, la 10 km de Brezoi, înspre Voineasa, pe malul stâng al Lotrului, la poalele munţilor cu acelaşi nume, într-un cadru natural de excepţie. Pensiunea Valahia este un adevărat colţ de rai cu 20,000 mp vegetaţie diversă, străbătută de parâul Vizuinilor, cascade, lacuri cu peşti, poduri suspendate, căsuțe de poveste în ‘scorburi’ de copac, numeroase specii de păsări – de la păuni la raţe mandarin – linişte şi aer de munte. Izvorând din Lacul Gâlcescu (Masivul Parâng), Lotrul separă Munții Lotriței de Munții Lotrului.

Activitati:

Drumeţie la Peştera Cascadelor şi Cascada Vizuinilor, echitaţie, pescuit sportiv şi piscină. Învăţăm tehnici de supravieţuire în natură, vizităm cascada Lotrişor, seară de film, oră zilnică de lectură și scriere creativă, seminar antreprenorial, plan de afaceri ad-hoc, workshopuri de: teatru, regie, fotografie, dans, pictură & muzică. Excursie la Hidrocentrala Ciunget (a 2a ca mărime din România după Porţile de Fier) şi păstrăvăria Brădişor. Discotecă şi petreceri tematice, teatru interactiv cu scurte lecţii de actorie de la un actor consacrat, foc de tabără.

Close Menu