Hai in taberele coolturale Bookland!

Citate 2019

Tatiana Şoldeanu – Inspiring Coaching & Mastermind: “Ce este succesul? Dar fericirea? Ce putem face pentru a le atinge? Sunt întrebări la care tinerii, și nu numai, caută cele mai potrivite răspunsuri. ‘Transformă lumea într-un loc mai bun, făcând ceva pentru propria ta bucurie’ ne spune John A. Allison și aceste cuvinte reunesc, din punctul meu de vedere, răspunsurile la toate cele trei întrebări și… reprezintă ceea ce eu mă străduiesc să fac în viața mea.”

Crina Mihăilă – Fondatoarea Programului “Fumuseţea banilor”: “De când ne naștem până murim avem nevoie de bani și, cu toate acestea, de cele mai multe ori, nu ne învață nimeni nimic în școală sau în familie legat de acest subiect. Uneori subiectul banilor poate fi unul tabu sau chiar frustrant pentru anumite familii. Acest program îl desfăşor atât cu tinerii din facultăți cât și cu copiii din grădinițe, informațiile fiind adaptate pe nivelul fiecărei vârste. Tinerii au nevoie să învețe de la o vârstă fragedă funcțiile banilor pentru a evita frustrarea și împovărarea în viața de  adult.”

Dragoş Fînaru – Learning Engineer: “Cred că tânjim, ca tineri, mai mult ca niciodată, după libertate. Înțelegând, greu totuși, că adevărata libertate este reprezentată de înțelepciunea cu care ne alegem… constrângerile. Că libertatea adevărată înseamnă muncă, înseamnă învățare, înseamnă pasiune, înseamnă dăruire, înseamnă… împreună. Că nu există ‘fac ce vreau, e viața mea’, pentru că nu trăim singuri în univers și cei din jurul nostru depind, țin, au nevoie, iubesc, cred, speră, fac planuri și visuri care ne includ și pe noi. Adevărata libertate înseamnă să alegem scopuri înalte, cărora să le servim cu rigurozitate, dăruire, înțelepciune și… drag.”

Eliza Noemi Judeu – Actriţă, Director Teatrul Municipal ”Bacovia”: “Când spui actor înseamnă că trebuie să-l asculți pe omul ăla, are ceva de zis. Iar tinerii au ceva de spus, dar din păcate nu li se dă prilejul prea des de a se exprima și atunci fug la teatru, fug în teatrul lor.”

Cristian Ghingheş (aka Kristofer) – Coordonator Proiect, Consilier Local Independent, DJ, Blogger: “Înclinația mea înspre antreprenoriatul social am pus-o în slujba comunității din care fac parte în calitate de Consilier independent la Primăria municipiului Bacău. Abilitățile mele de coordonare Societății Academice din România. Iar talentul scriitoricesc bloggului kristofer.ro unde îmi țin la curent fanii cu toate rezultatele muncii, cu opiniile și inițiativele mele. Mi-am asumat rolul de a comunica și a pune presiune pe cei responsabili să acționeze și să schimbe lucrurile. Cred sincer că asta trebuie să facem fiecare dintre noi, însă mai ales tinerii, căci noi ne dorim cel mai mult schimbarea.”

Augustin Mihailă – Entertainer: “Cu o simplă căutare pe Google poţi să descoperi cum sunt făcute anumite trucuri. Dar nu despre asta este spectacolul de magie, ci despre cum îi poţi face pe oameni să se simtă în timpul spectacolului. Magia este ceea ce simte şi îşi imaginează fiecare. Pentru mine obiectivul este să-l fac pe om să nu se întrebe cum am făcut asta, ci să se lase fascinat şi să creadă că ceea ce a văzut este realitate. Pe mine mă motivează enorm starea de bucurie pe care reușesc să o generez!”

Alina Căprioară – Psiholog: “Cred că este o stare de urgență națională re-evaluarea educației tradiționale prin prisma valorilor psihologiei umaniste: conștientizare, libertate, autenticitate și responsabilitate. Modul ne-integrativ și ne-procesat în care se formează astăzi generațiile transformă România într-un pacient psihiatric anxios-depresiv. Doar introducerea conștientizării între obiceiurile pedagogice ar putea vindeca, elibera și responsabiliza emoțional generații întregi. Am creat o metodă de conștientizare și dezvoltare personală, Metoda C.L.A.R., pentru că  acest lucru a încetat să mai fie un îndemn socratic, a devenit o prioritate națională”.

Raluca Sandu – Wedding  planner & florist: “În ani mi-am modelat valorile, misiunea, scopul… De la dorința de a-mi demonstra că pot, la nevoia de a realiza că știu, la inevitabila luptă financiară și tot așa… Acum știu cine sunt, care este drumul și ce mă face fericită. Acum știu să fiu fericită, Știu că pot și Am ce îmi trebuie acum… Acum înțeleg ce valoare are educația, ce importanţă colosală are cunoașterea & dragostea de sine și că bucuria nu e depozitată în conturile din bancă.”

Dana Chelariu – Inginer chimist, Doctor în geologie: “A avea mai multe joburi este pentru mine un stil de viaţă. Ca să ajung la asta, a trebuit să găsesc și ingredientul necesar. Drept pentru care acum mă ghidez după un motto: ‘Alege un job care îți place și nu va trebui să muncești nicio zi’. Cum am ajuns în acest punct este povestea vieții mele care are un singur cuvânt la bază, și anume PASIUNEA. Sper să transmit tuturor dragostea mea pentru om și nu în ultimul rând pentru cunoaștere.”

Ramona Gîrjan – Jurist, Antreprenor: “Cred că viața dăruită nouă este cea mai frumoasă provocare posibilă, învățându-ne să fim cei mai buni. Aceasta înseamnă că trebuie să ne identificăm pasiunile, să găsim inspirație în ceea ce ne înconjoară și să ne auto-motivăm să ne dezvoltăm continuu. Avem datoria față de noi înșine să ne urmăm visurile și să citim mai mult, căci, așa cum spunea și Thomas Carlyle -‘Ceea ce devenim depinde în mare măsură de ceea ce citim după ce toți profesorii noștrii au terminat cu noi.’”.

Dan Trofin – Jurnalist: “Nu le vom ști niciodată pe toate, important e să-nțelegem ceva din viața asta!”

Laura Daps – Consilier imagine: “Tinere, te provoc la un exerciţiu: care este povestea ta? Dacă ești pe calea cea bună şi încă faci parte din poveste, atunci te felicit din toată inima! Iar dacă răspunsul este “nu ştiu”, atunci îţi recomand să iei în calcul o perioadă de regăsire, eventual să urmezi o activitate care te va ajuta să îţi identifici potenţialul şi abilităţile. Pentru că în fiecare dintre noi există mult mai mult potenţial decât suntem capabili să conştientizăm!”

Florentina Berlan – Coach, Terapeut, Trainer, Public speaker, Fondator “Povestind matematica”: “Dacă ar fi să descriu coaching-ul într-un cuvânt acesta ar fi ‘devenire’. În mai multe: creștere, înălțare, curaj, asumare, responsabilitate, conștientizare, integrare. Imi plac tinerii și mă simt bine în prezența lor. Mă încântă faptul că sunt la început de drum, încă nealterați de fricile și programările vieții de adult și asta mă motivează să îi ajut să manifeste cea mai bună varianta a lor. În calitate de mamă, mi-am însoțit copilul pe drumul devenirii sale, oferindu-i libertate, sprijin și îndrumare. În calitate de trainer, am sădit semințele cunoașterii de sine și ale transformării în fiecare copil cu care am interacționat, cu respect față de comorile din el și cu multă iubire. Iar în calitate de coach, sunt alături de fiecare suflet, cu multă înțelegere și încredere că va găsi, cu ajutorul meu, răspunsul potrivit pentru binele lui cel mai înalt. Ingredientul magic, în toate aceste roluri, e iubirea de oameni.”

Şerban Axinte – Cercetător Științific, Scriitor: “Toate vârstele omului sunt de aur doar că de valoarea unor perioade trăite ne dăm seamă, de altele nu. Grație experienței și trăirii conștiente aceste vârste au un anumit grad de predictibilitate. Tinerețea e o stare specială a ființei pentru că nu știi, nu poți bănui ce te așteaptă.”

Ana Acatrinei – Fondatoarea evenimentului ‘Provocarea #V’: “Spunea Nichita Stănescu într-un interviu :’Dacă nu sunt motive să trăiești, atunci trăiește măcar din curiozitate.’ Faptul că trăim în era tehnologiei este pentru că cineva a fost curios la un moment dat să exploreze.
De multe ori ne plângem justificat de deficiențele sistemului educațional, dar cu toate acestea școala este necesară, însă nu și suficientă, iar aici ar trebui să apară curiozitatea tinerilor de a explora diferite domenii și de a-și descoperi pasiunile. Între educație și școală este un raport de la întreg la parte. Încurajez voluntariatul în rândul tinerilor deoarece acesta contribuie la dezvoltarea personală, având posibilitatea cunoașterii unor informații pe care nu le pot afla de la școală. Suntem învățați de societate să fim cei mai buni la școală, să luăm note mai mari decât ceilalți, doar așa primind recunoștință de la cei din jur. Eu nu încurajez să fii mai bun decât celalalt, considerând că este mai important ca mâine să fii mai bun decât astăzi și ca în fiecare zi să fii cea mai bună versiune a ta. Cred că asta ne face să fim cu adevărat valoroși.”

Alice Pruteanu – Psiholog, Coach, Consilier Dezvoltare Personală: “Până la 19 ani ai voie să visezi și să pui în practică orice…pentru că ești adolescent. Gândurile tale de atunci îți formează convingerile de mai târziu. Trebuie să crezi că poți. Chiar dacă o iei de la zero și având că ‘armă’ doar încrederea în tine însuți. Dacă alergi, o să cazi…însă poți să te ridici. Eșecul – de care avem parte toți – este constructiv dacă vrei să înveți din el și să îți construiești stima de sine.”

Varujan Vosganian – Politician, Economist, Scriitor:“Se spune că politica separă şi cultura unește. În România există această prejudecată că politicul și cultura sunt diferite. Eu spun că, dimpotrivă, politica românească s-a născut din cultură. Toți marii oameni politici ai secolului XIX au fost mari oameni de cultură iar noi am făcut politică mare câtă vreme a fost făcută de aceşti oameni. Mai cred că fiecare lucru pe care îl scriem este o tentativă de a salva ceva din noi înşine. Eu, de fiecare dată când scriu o poezie, mă gândesc că, dacă aș fi dispărut cu o zi înainte, poezia aceea ar fi dispărut odată cu mine. Și încă nu știu câte lucruri sunt în mine care trebuie să fie născute înainte ca eu să plec.“

Ioan Florea – Președinte Asociația de Dezvoltare Durabilă “Focul Viu”: „Cred în voluntariat și beneficiile dăruirii de sine. La început a fost dorința ca visele să devină realitate… ne doream iubire și libertate… așa am descoperit înălțimile. Peste munți, prin păduri, peste pârâuri și sub cascade am descoperit forța pentru a merge înainte. Demersul nostru cultural mi-a schimbat viața…iar eu vreau să inspir cât mai multă lume cu povestea lui ‚Se poate!’.” 

Bogdan Săcăleanu – Comisar Garda Națională de Mediu, Voluntar, Antreprenor: “Într-o lume în care schimbarea este singura constantă, în care oamenii întâi își creează așteptări și mai apoi oferă ceva la schimb, normalitatea devine un ideal de multe ori nu greu de atins, dar greu de menținut! Limitele impuse de ceilalți sunt, de fapt, constrângerile și presiunea societății care ne transformă, ne formează și ne impune regulile jocului. Importantă este povestea care rămâne! …la fel și la deșeuri, e important ce rezultă din ele! #reduce #reuse #recycle”

Adrian Damian – Actor: “Pe scenă îți pui tot sufletul, tot harul, toată concentrarea și toată dăruirea. În slujba cui? A spectatorului, care a venit acolo să îi reamintești de cele mai frumoase emoții cu care omul a fost înzestrat. Sentimente cu care vrea să plece acasă, unde se va hrăni pentru o perioadă cu această hrană spirituală de care are periodic nevoie. Pur și simplu nu putem trăi fără artă. Fără cultură. Fără educație.”

Alexandra Tătaru – Profesor, Publicist: “În școală, teoria și-a câștigat deja locul întâi, în defavoarea pragmatismului, adică prea puțin în direcția formării competențelor care ar putea pregăti tinerii pentru viața reală. Timpul nu e niciodată de partea noastră și trecem iute prin el. Ce mai rămâne de făcut? Simplu. La un moment dat, fiecare copil sau adolescent trebuie să conștientizeze că fără autoeducație, fără cărți și lectură, nu prea va exista determinare. Nu sunt suficiente cele dobândite în familie sau la școală. Drumul de succes în viață al unui tânăr nu va fi pavat decât de propriile intenții. Intențiile altora ar trebui să reprezinte, însă, doar oportunitățile pe care le vor alege pentru următoarea etapă. Cartea va rămâne mereu un prieten de nădejde. Nu-ți va cere nimic în schimbul lecturării ei, dimpotrivă. Îți va oferi înțelepciunea de care ai nevoie în viața reală și-ți va face loc chiar și în cea imaginară.”

Nicoleta Nistor Terapeut, Speaker, Antreprenor: “Pe drumul propriei mele descoperiri fiecare pas m-a condus către următorul. Fiecare eşec a avut rostul lui şi a fost o lecţie pe care am învăţat-o. Dezvoltarea personală este absolut necesară în vremurile pe care le trăim. Consider că e nevoie să învăţăm să fim fericiţi, pentru că altfel, ne ia iureşul vieţii; ne afundăm în stresul nostru zilnic, în rutina noastră şi uităm care este scopul nostru în viaţă: acela de a fi fericiţi.”

Florin Toma – Director General & Actor al Teatrului Dramatic ‘Fani Tardini’, Lector univ.dr. Facultatea de Arte: “Cred foarte mult în calitatea întâlnirilor pe care le-am avut până în acest moment al vieții mele. Am avut șansa să cunosc oameni minunați care au fost providențiali pentru formarea mea ca individ, dar și ca actor. Consider că sunt suma tuturor acestor experiențe care mi-au înlesnit devenirea. Cea mai frumoasă lecție pe care am primit-o în dar de la viață și pe care mi-ar plăcea să o împărtășesc tinerei generații este că avem puterea de a ne surprinde pe noi înșine! Limitele sunt, de fapt, propriile noastre prejudecăți.”

Florian Viorel Miu – Psiholog clinician/Psihoterapeut, Președinte Asociația “Se poate și altfel”, Coordonator PROSALVITA: “Trăim într-o lume influențată de media, celebrități și filme. În ceea ce înseamnă dependența, fie că este vorba de substanțe sau comportamentală, este important să percepem realitatea. De multe ori suntem păcăliți de ceea ce ni se arată, fără să căutăm dacă informația care ne este prezentată este reală sau nu. Lumea dependenței este plină de informații false în ceea ce privește partea pozitivă a consumului. Ceea ce crează plăcere pe termen scurt, de cele mai multe ori dăunează în cursa lungă a consumului. O informație corectă crează întotdeauna drumul spre alegeri funcționale.”

Dana Carmen Vlad – Realizator emisiuni Radio-TV: “Îmi place să ascult părerile oamenilor, să găsesc puncte comune sau provocatoare și să le încheg. Le voi vorbi tinerilor BookLand ascultându-i. Cum? Amintindu-mi de propria-mi adolescenţă, de frământările și întrebările mele esențiale – unora, între timp, găsindu-le un răspuns. La celelalte sper să găsim împreună, bucurându-ne de diversitatea opiniilor noastre.”

Bianca Coropceanu – Consultant Educaţional: “Cărțile au devenit o prelungire a existenței mele. Ori de câte ori vreau să aprofundez un domeniu nou mă pierd printre rafturile librăriei sau ale bibliotecii consumând cu sete fiecare informație, stare sau emoție nouă pe care mi le oferă acestea. Poți fi orice personaj dorești, tu doar alege povestea. Poți primi orice informație ai nevoie, tu doar alege domeniul. Magia cărților constă în capacitatea de a călători oriunde, oricând fără ca măcar să îți miști picioarele.”

Adriana Mihăilă – Profesor matematică, Mentor, Vicepreședinte Asociația ART-TERAPIE.CES.AU: “Albert Einstein a spus: ‘Și oamenii de știință sunt artiști’. Cred că acest lucru se datorează creativității și libertății în gândire pe care atât un om de știință, cât și un artist le necesită. Deși știința era la începuturile sale o artă, acum ştiinta şi arta sunt privite ca două entități diferite – la fel ca emisfera stângă și dreaptă a creierului – ignorând că, de fapt, oamenii au nevoie de amândouă. Fiind profesor de matematică de 25 ani și lucrând atât cu elevi de liceu, cât și de gimnaziu, am observat cât de importantă este corelarea artei cu știința. Așa am devenit interesată de domeniul STEAM. Vreau să împărtășesc elevilor importanţa libertății în gândire și a creativității în domeniul acesta, STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), pentru că elevii de astăzi reprezintă generația care trebuie să privească lumea din mai multe perspective pentru a prospera și crea, pentru a avea un impact asupra lumii și modului în care aceștia vor trăi.”

Octavian Miclescu – Scriitor: “Imi place să mă exprim mai mult în scris, decât verbal, fiindcă am nevoie de timp să întorc cuvintele pe toate părțile, să le găsesc noi rosturi. Însă accept provocarea BookLand și vin în fața tinerilor care-mi vor da la o parte toate petalele pentru a ajunge la miezul gândirii mele. Nu știu dacă eu le voi răspunde lor sau mai curând invers…”

Dragoş Braşoveanu – Leadership trainer, Coach, Vorbitor educaţional: “Îmi doresc ca prin ceea ce spun și fac să aduc bucurie celor din jur, să ne ajutăm reciproc să descoperim sensul vieții și să evoluăm împreună. Cum facem asta? Sărind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri. Dragostea de a trăi viața frumos vine din noi înșine!”

Ligia Necula – Junalist, Trainer, Artist: “În călătoria mea spre mine însămi, am trecut și eu din răscruce în răscruce și am învățat să mă despart, să nu dau vina pe nimeni și nimic, să accept neputințele noastre, să renunț la așteptări, să iert! Am învățat, odată cu rolul de life coach, că a asculta povestea celuilalt te îmbogățește și pe tine, este o creștere împreună…căci umanitatea din noi se desfășoară precum o hartă…din ce în ce mai vastă, cu fiecare dintre noi…ca într-un puzzle infinit.”

Cornelia Miler – Dascăl: “A fi dascăl e mare lucru. Pe lângă faptul că îți iubești profund meseria, înseamnă că te și dedici tinerilor cărora le predai. Îi pregătești nu numai la materia predată, ci pentru viață și provocările acesteia. Încerci să ai zâmbetul – dacă nu pe buze – măcar în suflet și îți urmezi drumul indiferent de uneori mai puțin plăcutele discuții cu părinții sau de rezistenţa copiilor cu probleme. Pentru că merită! Nu e satisfacție mai mare decât aceea de a fi oprit pe stradă de un tânăr ce radiază de tinerețe și energie și care-ți mulțumește că ai contribuit la evoluția lui.”

Luminiţa Filipoiu – Psiholog: “Copilul are un potențial inteligent, ca dar divin, care trebuie întărit prin răbdare, înțelegere, respect, blândețe și multă iubire. Iar siguranța și securizarea afectivă le găseşte în sufletul celor dragi lui. Pentru a obține armonia la care tânjim cu toții, trebuie să ne ascultăm inima și și să ne echilibrăm raționamentul. Dincolo de nori este soarele! Dincolo de suferință este bucuria! Dincolo de teamă este curajul! Dincolo de traumă este experiența și convingerea că putem să mergem mai departe, indiferent de provocări! Obstacolele ne fac mai puternici, mai înțelepți şi mai increzători în noi înșine. Hai să fim pozitivi și să vedem soarele aflat dincolo de nori!”

Lucian Tilea – 20 ani inginer sudor, 10 ani om politic, o întreagă viață pasionat de cultură: “Viața este un dar. Neprețuit. S-o trăiești este o cale. De urmat. Eu nu cred în cariere. Sunt limitative. Omul este infinit prin relația lui personală cu Creatorul. Nu te poți așeza în centrul acțiunilor tale pentru că totul ți se va opune. Trebuie să trăiești prin și pentru ceilalți și toate asperitățile se netezesc. Iar pentu asta trebuie să te convingi că doar cu dragoste poți trăi printre semenii tăi. Restul vine de la sine.”

Faheem Nasir – Reprezentant Comunitatea Musulmană Ahmadiyya: “Dragoste pentru toți, ură pentru nimeni – acesta este motto-ul comunităţii pe care o reprezint cu drag în România, țara a cărei limbă am învățat-o în special ascultându-i pe cei mai tineri decât mine. Eu cred că dezvoltarea națiunilor, fără dezvoltarea tinerilor, nu poate fi realizată.”

Bianca Coropceanu – Consultant Educaţional: “Cărțile au devenit o prelungire a existenței mele. Ori de câte ori vreau să aprofundez un domeniu nou mă pierd printre rafturile librăriei sau ale bibliotecii consumând cu sete fiecare informație, stare sau emoție nouă pe care mi le oferă acestea. Poți fi orice personaj dorești, tu doar alege povestea. Poți primi orice informație ai nevoie, tu doar alege domeniul. Magia cărților constă în capacitatea de a călători oriunde, oricând fără ca măcar să îți miști picioarele.”

Și pentru că anul acesta programul Conferințelor include și un moment artistic realizat de tineri pentru tineri, la Brăila pe scena BookLand vor urca elevii talentați ai Liceului de Arte “Hariclea Darclée”.

Daniela Tudor Psiholog logoped: “În calitatea mea de psiholog-logoped, mă preocup de educarea/reeducarea limbajului și comunicării. Personal, consider că menirea unui logoped nu este doar aceea de a educa/corecta pronunția, de a sprijini o persoană în a dobândi abilitatea de a comunica verbal ci și de a promova un mod asumat de a exprima ceea ce gândim. Este la fel de important și ceea ce vorbim și cum vorbim. Prin participarea mea la aceste conferințe îmi doresc să măresc gradul de conștientizare a impactului pe care cuvintele rostite de noi îl pot produce asupra celorlalți. Pentru mulți dintre noi cuvintele fac parte din rutină. Sunt însă multe persoane care fac un efort susținut pentru a le putea utiliza. Nu este păcat ca, cei norocoși, care au dobândit natural această abilitate, să le folosească fără a gândi în prealabil? Fără a fi conștienți de impactul lor? Răvaș dintr-o plăcintă chinezească: ,’Respectă puterea cuvintelor. Alege-le cu grijă!'”

Adrian Tudor Redactor Şef Ziarul “Tulcea Noastră”: “Într-o societate în care singura constantă e schimbarea, pentru a nu ne uita ‘Nordul’ și a merge în direcția potrivită e necesar să oferim tinerei generații tot suportul pentru a continua ceea ce am început noi. Respectul, intuiția, creativitatea și inteligența emoțională a acestor tineri pot salva valorile unei țări. Însă ele trebuie cultivate de la cea mai fragedă vârstă. Astăzi tinerii sunt mai puțini materialiști decât părinții lor. Mai preocupați de calitatea mediului. Mai voluntari. Este suficient să avem încredere că suntem pe calea cea bună? Sau suntem încă la început?”

Ştefan Răileanu Cercetător ştiinţific INCDDD Tulcea, Medic veterinar: “Menirea mea a fost să lucrez cu animalele. Iubesc caii și cred că putem învăța multe de la ei: iertarea – căci ei uită după 3 sec că le-ai dat o cravașă, atitudinea – pentru că ei știu să își facă intrarea și parteneriatul –  loialitatea lor fiind efectiv inspirațională.”

Monica Ţuţuianu Change Architect: “La orice vârstă a vieții  noastre suntem ceea ce facem din noi. Spre deosebire de matematică, fizică și celelalte științe, dezvoltarea personală nu ne poate fi predată, nu există un corp de cunoștințe care, odată însușit, ne asigură că suntem OAMENI. Trebuie să o luăm cu toții de la zero, trecând prin toate probele și toate încercările, cu direcții sau modele pe care, cel puțin la început, nu le-am ales noi. Dar, pe acest drum, avem aliați formidabili. Cărțile și oamenii din jurul nostru ne ajută să trăim mai multe vieți odată, să primim lecții accelerate și să beneficiem de efortul celor care s-au dedicat unui subiect mult mai mult decât am putea să o facem noi, în timpul limitat pe care îl avem să CREȘTEM. Înconjurați de cărți bune și de oameni pe care să îi admirăm, care ne pot oferi îndrumare, modele, feedback, susținere, drumul către devenire e mai scurt și mai frumos.”

Călin Irinel Jurnalist, Preşedinte ONG, Secretar Administrativ: “Timpul este cel mai preţios dar din această viaţă! Noi alegem, de cele mai multe ori, cum ni-l petrecem. Cât suntem copii, ne cam spun alţii ce să facem cu timpul nostru. Şi bine fac! E ca un rău necesar… Doar aşa vom şti, mai târziu, să preţuim timpul nostru. Aşadar, nu pierdeţi nici acum timpul pentru că, aşa cum spunea şi Seneca, nimic nu ne aparține, doar timpul este al nostru! Iar timpul nostru e cu atât mai valoros cu cât îl petrecem alături de alţii, de timpul lor: în familie, la şcoală sau serviciu. Nu vă feriţi să fiţi generoşi cu timpul vostru! E cel mai preţios dar… așadar dăruiți!”

Daniel Farcaş Trainer şi Consultant în Nutriție: “Misiunea mea este de a sprijini oamenii să își îmbunătățească sănătatea, nutriția, stilul de viață, să își controleze kilogramele și să devină cea mai bună versiune a lor. Motto-ul meu este ‘Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc în care va trebui să trăiești.’ Abia aștept să împărtășesc tinerilor câteva trucuri care-i vor ajuta mult în alimentație!”

Dima Nicoleta-Lucia Lupu suNT ciNe vReau să fiU: “SuNT ciNe vReau să fiU! suNT uN OM feRiciT! Îmi coLoreZ viaȚa cu muuuuLte zâmbete 🙂 🙂 :). și mă bucur de fiecare seCuNdă a vieȚii. FieCare cLipă o primesc cu braȚeLe deschise și-i zâMbesc ;). Refuz să mă întristez penTru NiMiCuri, prefer să mă zâMBăresc de orice NiMiC. SuNT uN OM HAiiiiiHUiiiii priN viaȚa Lui!!!!”

Magda Bei – Lider transformaţional, CEO Graphtec: “Consider că succesul îl înscriem atunci când privim oamenii prin prisma potențialului lor, acționând zilnic înspre a-i ajuta să își depășească singuri limitele. Eu am dat glas viziunii mele construind până astăzi o companie de succes – Graphtec, unde de 20 de ani spunem poveștile de succes ale companiilor de top din România cu impact internațional. Fiind responsabilă față de comunitate, susțin de mulți ani proiectele ‘tinerii și viitorul’ prin programe care îi ajută să se orienteze în privința meseriilor viitorului cu un leadership care să îi susțină. De asemenea, sunt alături de asociațiile care susțin femeile în funcții de conducere din toată țara și din străinătate, toate pentru a ne construi o viață mai frumoasă în țărișoara noastră dragă!”

Adrian Siea – Ofițer marină, Blogger, Fondator “Constanţa City Walking Guide”: “Dacă ar fi ușor oricine ar putea face! Este deviza echipei din care fac parte de peste 20 de ani, unde am învățat că lucrurile cu adevărat speciale sunt realizate de oameni care au cel puțin trei calități: pasiune, curaj și perseverență! Pasiunea îți oferă puterea de a nu renunța atunci când este greu, curajul te împinge spre spații mai puțin explorate de alții, iar perseverența te ajută să lași competitorii în urmă şi să ajungi acolo unde-ți dorești. Când îți vei atinge obiectivul, vei simți că ai învins, tocmai pentru că nu a fost ușor și nu oricine o putea face!”

Andreea Vîlceanu – Director Departament Resurse Umane Nuclearelectrica: “Dacă identificarea celor mai bune practici privind multiplele dimensiuni ale unui business era soluția câștigătoare până nu demult (‘Best Practice’), astăzi este vital să ne desprindem de tipare și să folosim ceea ce se poate numi, generic, ‘Best thinking’. Proiectarea unei companii de viitor implică asumarea flexibilității și a agilității organizaționale pentru a face față – și chiar a învăţa din experiența unui mediu volatil, nesigur, complex și ambiguu. În acest context, devine mai evident ca niciodată că oamenii joacă rolul determinant în succesul oricărei afaceri. De aceea, datoria noastră – ca angajatori, oameni de HR, profesioniști în diverse domenii de activitate – este să gândim în viitor, să investim în tineri, în educație, și să fim promotorii unei noi viziuni de business – o viziune capabilă să privească schimbarea ca pe o oportunitate și nu ca pe o amenințare.”

Mihai Trăistariu – Cântăreț, Compozitor, Antreprenor: “Suntem ființe imperfecte care năzuim constant înspre perfecțiune. Iar această aspirație ne ajută să ieșim din zona de confort pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră. Eu fac gafe mici aproape zilnic iar ele fac parte din mine și din felul meu sincer și natural de a fi. Permiteți-vă să greșiți, uneori iese ceva neașteptat de bun! Însă nu vă ratați viața. Acum luați cele mai importante decizii. Pentru mine muzica e o vindecare și o odihnă pentru suflet, însă dacă nu aș fi fost muzicianul de azi, cu siguranță aș fi fost profesor de matematică (am fost olimpic 6 ani la rând), om de ştiinţă sau actor de comedie. Ascultați-vă chemarea!”

Răzvan Iancu – Coordonator program “Copii cu Viitor”: “A face bine este un lucru nobil, însă, înainte de toate, avem ‘obligaţia’ de a ne face bine nouă înșine prin propriile alegeri: cum învățăm la școală, ce prieteni avem, pentru ce preocupări optăm, ce aspirații nutrim și ce eforturi depunem să ni le îndeplinim. Mulți dintre noi suntem într-o poziție privilegiată și nici nu știm acest lucru…În programul ‘Copii cu Viitor’ – dedicat copiilor din centre de plasament și altor copii vulnerabili – vrem să le arătăm că ne pasă de ei, că au un sprijin și că au toate condițiile pentru a reuși. Le arătăm exemple pozitive, îi implicăm în anumite activităţi, le creăm hobby-uri și le generăm experiențe reale. Astfel vor observa cât de frumoase sunt lucrurile pe care le pot face în viață atât pentru ei înșiși, cât și pentru cei din jur.”

Valentin Coman – Jurnalist: “Acum 15 ani când un investitor a avut încredere să-mi dea banii cu care să-mi încep blogul, mi-a spus așa: ‘Ia-i și demonstrează-mi că poți tu singur să faci ce n-am reușit noi, niște oameni cu bani. N-am nevoie să-mi dai banii înapoi vreodată, doar demonstrează-mi că poți.’ Acela a fost începutul și-mi vine să râd când îmi amintesc că mi-am permis doar un computer vechi și păduchios, o râșniță second-hand pe care trebuia să o pornesc cu 10 minute înainte de a lucra, iar primul birou l-am împărțit cu un prieten în camera unei mansarde unde mirosea a șobolan mort. Anii au trecut, aducând cu ei foarte multă muncă, sute de nopți nedormite, bani pe sponci, greșeli din care am învățat, momente când am fost pe marginea prăpastiei financiare și-am crezut că s-a terminat, zile strălucitoare, ale victoriei. Și, ce e mai important, mulți prieteni și parteneri care au crezut în visul meu, care nu m-au părăsit niciodată. Asta vă doresc și eu vouă, tinerilor! Oameni care să creadă în voi, însă, mai presus de orice, pe voi înșivă încrezători în forțele proprii. Succes!”

Liliana Sumănaru – Profesor învățământul școlar&preșcolar: “Putem schimba lumea prin frumusețea gesturilor noastre. Când ne punem în gând să facem un lucru, e necesar să luăm în calcul și ce va lăsa în urmă. Pentru că niciodată nu este doar despre noi. E și despre oamenii de lângă noi. Cred cu tărie în puterea exemplului. Suntem exemple unii pentru ceilalți. Noi toți suntem la fel de importanți și ne influențăm reciproc în aceeași măsură. Rămâne doar să alegem ce fel de exemple suntem, în fiecare clipă.”

Vasile Calofir – Actor: “Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu tine însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!”

Andreea Runceanu – Muzician – Cvartetul Amadeus: “Am avut norocul să vin pe lume într-o familie de muzicieni, primul meu contact cu muzica întâmplându-se la bunici, într-un sat autentic românesc de pe Valea Buzăului. Toată copilăria mea a avut muzica pe fundal; de atunci am știut că acesta va fi drumul meu. Vreau să le transmit tinerilor de la Conferințele BookLand Evolution să radă cu poftă, să iubească natura, să stea cu ochii larg deschiși și să-și ascută toate simțurile, să știe să fie un bun prieten, să știe să spună ‘Iarta-ma’ și ‘Multumesc’, să aibă răbdare, să știe că nu li se cuvine nicidecum totul dar că pot avea totul dacă luptă pentru ce-și doresc, să nu renunțe la visele lor și să-și dea voie să și greșească.”

Bogdan Dinu – Boxer heavyweight: “Faceți mișcare! Indiferent ce sport vă place sau ce vârstă aveți. Nu numai că veți fi în formă, sănătoși și plini de energie, însă vă veți bucura mai mult de o viață de calitate. Vă invit la propria mea Academie de Box din Buzău – Golden Gym Boxing Academy Bogdan Dinu – unde îmi desfășor pregătirea și permanent caut să descopăr noi talente cărora să le împărtășesc din experiența mea. Sunt mândru că pugiliștii adolescenți pe care îi pregătesc câștigă medalii după medalii. Sportul de performanță înseamnă o muncă de echipă!”

Laurenţiu Cazan – Cântăreţ: “Deși sunt un autodidact, mie niște profesori extraordinari mi-au dat primele lecții de viaţă. Am studiat foarte mult și o fac și în prezent fiindcă – pentru a evolua – trebuie să devenim propriul nostru dascăl. E adevărat că artistul este mai sensibil, ceea ce-l face să perceapă lumea mai profund, cu iubire și respect faţă de semeni. Sensibilitatea stă la baza inspirației, a creativităţii artistului: a fi sensibil inseamnă că ești un om care vibrezi. Să nu faci greșeala de a îți ignora propriul tău potențial. În această aglomerație de singurătăți ai grijă să nu te pierzi pe tine însăți/însuți.”

Andrei Piţigoi – Fotojurnalist: “Fiecare dintre noi se naște cu două resurse. Suficient pentru a ne îndeplini visele. Timpul și sănătatea. Depinde de noi cum gestionăm aceste resurse pentru ajunge acolo unde ne dorim. Totul este în om. În voința sa de a ajunge acolo unde vrea, în puterea sa, în competitivitate, în dorința constantă de autodepăşire și de învăţare continuă. Nu planul de a ajunge din punctul A în punctul B este cel mai dificil de realizat, ci conștientizarea concretă și sinceră a liniei de finish. Să fii sigur unde vrei să ajungi, dinainte de start. Restul sunt doar pași, decizii, pentru că în viaţă, atâta timp cât crezi, visele pot deveni realitate.”

Mădălina Manolache – Entertainer: “Cred în tineri și în puterea lor de a schimba lucrurile. Uneori vechiul trebuie înlocuit de nou. Nu și tradițiile – acestea trebuie păstrate, perpetuate, prețuite, fiindcă reprezintă identitatea noastră națională. Privesc cu încredere și speranță noua generație pe umerii căreia, ca de fiecare dată, se așează toate speranțele unei generații care a făcut tot ce-a putut ca lucrurile să iasă bine. Acești tineri vor reuși!”

Oana Şerbu – Psiholog Psihoterapeut: “Imi amintesc cu drag că mi-am petrecut mult timp la bliblioteca orașului ajutându-le pe doamnele bibliotecare cu care mă împrietenisem încă din școala primară. Drept rasplată, aveam acces la cele mai noi sau mai căutate cărți. Printre paginile lor am dat de un citat care mi-a marcat existența și anume ‘Cunoaște-te pe tine însuți!’. N-am știut mulți ani la ce se referea, dar nu m-am oprit până când nu i-am găsit sensul. Cărțile m-au ajutat să-mi pun întrebări, să mă dezvolt și să ajung omul de azi. Cititul este o experiență care-i oferă omului infinite posibilități de a stimula nu doar gândirea, creativitatea, abilitatea de a găsi soluții la problemele cu care se confruntă, ci și emoțiile, senzațiile interioare și corpul. Dezvoltarea personală este alegerea fiecărei persoane, iar cărțile sunt baza de la care se pornește.”

Patricia IonescuActriţă: “Vin dintr-un univers naiv, mic și roz, care, între timp a căpătat alte dimensiuni și mult mai multe nuanțe. Îmi place enorm să explorez și pun multă pasiune în tot ce fac. Când suntem mici luăm cele mai mari decizii. Iar eu am decis că vreau să fiu actriță. Cred că esența actoriei stă într-o curiozitate infinită pentru tot ceea ce înseamnă OM. Eu iubesc oamenii și îmi place să mă gândesc cum ar fi să mă pun în locul lor. Sunt convinsă că am încă multe de testat, dar sunt fericită că mă număr printre aceia care își trăiesc visul.”

Mihaela SteinerArhitect&Fondator Birou Arhitectură Metropolitană: “Cum știi la ce ești bun? N-ai cum să știi până nu încerci. Toți căutăm confirmări, în general de la profesori. Însă putem fi onești cu noi înșine întrebându-ne dacă lucrul pe care îl facem ne aduce plăcere și dacă credem că putem progresa făcând tot mai bine acel lucru. Aceasta e confirmarea de care avem nevoie pentru a merge mai departe.”

Roxana ŞtiubeiSocial Media Specialist: ”Îmi place să cred că educația salvează. Că este bine să obervi, dar să nu judeci. Că libertatea înseamnă să faci ce vrei, dar să nu rănești pe nimeni.”

Mircea UngureanuBusiness consultant, Trainer, Speaker, Antreprenor: “În viață am făcut o mie de lucruri grozave, chiar și primul meu milion de Euro – dar am făcut și o mie de greșeli, inclusiv aceea de a cheltui milionul. Am închis și deschis firme iar pe agenda mea zilnică am: crize, oameni, contracte, reușite, greșeli, succese, etc. Asta e viața de antreprenor. Și nu există nici măcar un singur antreprenor care să nu fi făcut greșeli. Însă mai am ceva ce trebuie să aibă toți cei care-și propun să realizeze ceva pe cont propriu: rezilienţă și motivație, pasiunea pentru oameni și pentru a face, plăcerea de a rezolva și de a inova acolo unde e nevoie. Iubesc să lucrez cu oameni, să îi văd cum prind viață și se ridică, mai ales dacă am pus și eu umărul. Iar în toți acești ani am învățat că fericirea este atunci când oprești timpul în loc și te bucuri de ceea ce ai!”

Mirela ComanBlogger, Trainer: “Să creezi conexiuni între oameni și idei. Să te implici în proiecte, să-ți folosești imaginația și să îți pese de ce faci acel lucru. Încrederea, capacitatea de a fi remarcat si poveștile care se răspândesc, contează. Este posibil ca într-o zi perspectiva ta să-și pună amprenta asupra cuiva. Această muncă produce schimbare si visurile se transformă în realitate. Oamenii vor să fie înalți, strălucitori, să stea în soare și să câştige, ca floarea soarelui. Dar ceea ce uităm este că floarea soarelui are rădăcini foarte profunde. Ajungi să fii strălucitor abia după ce ți-ai format rădăcinile.”

Cătălin ZamfirManager “Cornul Abundenței”: “Poate e ușor să deschizi o afacere. Însă e al naibii de greu să o ții în viață. Pentru că, oricât de motivat/ă ai fi, depinzi de foarte multe variabile…iar cea mai importantă este factorul uman. Iar că să fii fericit/ă cu alegerea făcută, e neapărat necesar să îți placă ceea ce faci. Dacă ești pregătit/ă să faci sacrificii, să dai tot ce e mai bun în tine zi de zi, să lucrezi în echipă și să îți asumi rolul de formator, să te reinventezi și să o iei de la capăt ori de câte ori e nevoie, înseamnă că ai ‘stofa’ antreprenorială necesară.”

Andreea NiţăSociolog, Lector Universitar dr., Trainer-Formator: “De când mă știu visez permanent cu ochii deschiși. Am învățat în timp să-mi ascult visele și de când fac asta călătoresc mult! Visele mele au puterea fluturilor morilor lui Salvador Dali şi m-au purtat ca veritabile zburătoare pe târâmuri nebănuite. E drept că m-au bucurat nespus călătoriile acestea reale şi imaginare, pentru că mi-au permis să țes poveşti şi să descopăr viață, pentru că m-au infuzat cu energie şi m-au provocat necontenit! Le-am înțeles târziu alegerea balonului cu aer cald cu care am plutit deasupra tropicelor şi am redesenat hărți cu bine şi frumos, am dezghețat minți şi suflete şi am sădit speranță! Anatole France spunea că cel mai frumos dar pe care îl putem da celor cu care interacționăm este speranța. Iar eu l-aș completa spunând că speranța fără cunoaștere și iubire nu are putere. Doar împreună ele pot transforma imposibilul în posibil, pentru că în noi se află resortul liberului arbitru! Visați, sperați, cunoașteți, descoperindu-vă permanent și consolidându-vă încrederea în voi pentru a oferi lumii ceea ce aveți mai bun.”

Bobiţă Catuşanu – Lider formaţia Antract: “Motto-ul speech-ului meu: Trebuie să crezi!”

Romulus Ghinoiu – Antreprenor: “Pentru reușita în afaceri ai nevoie de viziune. De un obiectiv. De tactici pentru a atinge acel obiectiv. Apoi mare grijă la implementare, căci detaliile chiar contează. Iar ulterior evaluarea ne spune dacă am atins parametrii vizați. Acest mod de lucru se aplică în orice, fie că vorbim de casă, școală, business. Ce face diferența este OMUL! Cel care ‘sfinţeste locul’, conform unei zicale bine împământenite la noi. Cel care are curajul să viseze. Pentru că, nu-i așa, totul începe cu un vis…”

Alin Păiuş – Actor: “Se spune că viața bate filmul. Eu zic că bate (și) teatrul. Iubesc meseria de actor și o recomand tuturor celor cărora le curge har, dăruire și poezie prin vene. Vă recomand să aveți curajul de a trăi la maximum în fiecare zi, căci, câtă vreme suntem pe pământul acesta, nu trebuie să treacă nicio zi fără emoția pură care ne înnobilează  sufletul.”

Roxana Dobriţoiu – Cântăreață: “Cine crede că a fi artist e ușor, se înșeală. Până să ajungi să ai această titulatură – ‘artist’ – e cale lungă. Evident, talentul e important să existe deja. Însă, la fel ca o nestemată, dacă nu e șlefuit, nu o să strălucească și nu o să capete recunoașterea și admirația pe care o merită. A lucra în show-biz înseamnă o muncă asiduă, continuă, publicul având așteptări tot mai mari de la tine. Însă, cu determinare și seriozitate, oricine își poate îndeplini până și cele mai înalte aspirații!”

Mireya Gonzalez Alvarez – Handbalistă: “Eu cred că totul depinde de felul în care reușim să facem echipă cu cei cu care ne propunem să atingem anumite obiective, deoarece partidele importante se castigă de fiecare dată în echipă. Totul se castigă prin muncă, această trebuind să aibă mereu un obiectiv. Iar când îl atingi te gândești la tot ce ai suferit, la cât ai muncit și la toate persoanele care te-au sprijinit. Eu nu mă dau bătută niciodată, indiferent de cum merge meciul nu renunț și îmi doresc să câștig. Ceea ce recomand și tinerilor-să creadă în visele lor și să lupte pentru a le transformă în realitate!”

Vasile Enescu – Coach, Teacher şi Speaker Certificat John Maxwell TEAM: “Deși am absolvit ingineria acum 30 de ani, am constatat foarte repede că menirea mea este să-mi ajut semenii să-și valorifice cât mai bine potențialul. Astfel, ca profesor, consilier vocațional, trainer în educația adulților, am plantat semințele creșterii ori de câte ori am interacționat cu oamenii. Însă schimbarea majoră a apărut când am intrat în posesia unor cărți ale lui John Maxwell și mai apoi am devenit membru ‚John Maxwell Team’. Prin clubul de leadership și dezvoltare personală mă bucur că pot aduce valoare tinerilor ajutându-i să iasă din ‚zona de confort’, să-și găsească drumul spre atingerea potențialului și să se bucure de viață.”

Andrei Cruceru – Fondator Asociaţia “NeXT and CO”, Ambasador “Vreau să fiu antreprenor” Cluj-Napoca: “Educația este punctul de plecare în orice activitate pe care o întreprindem. Arma cea mai de preț pe care o putem deține este informația. Cunoașterea este putere, iar tot aceasta va determina în cele din urmă rezultatele noastre. Cu toate acestea, aplicarea adecvată a acestor informații este pasul esențial care ne diferențiază și ne conduce către succes.”

Mandoc Florentina IsabellaPsihoterapeut: “Lumea se schimbă atunci când tinerilor le păsa: de ei înșiși, de ceilalți, de societate, de natură. Ne dezvoltăm doar atunci când suntem activi: când căutăm, cercetăm, ne punem întrebări, avem îndoieli, gândim și acționăm. Învățam când reușim și învățam și când greșim! Educația este cea mai mare avere și cea mai bună investiție: o putem crește nelimitat, depinde doar de noi cât de mult, și nimeni nu ne-o poate luă niciodată. Dacă viață este un labirint, atunci educația, cunoașterea și cultură sunt firul roșu care ne ghidează prin acesta. Nu există niciun motiv suficient de bun că să ne oprim din învățare și dezvoltare pe toată durată vieții noastre, iar răsplată pentru acest efort este cel mai frumos și valoros câștig din lume: cine suntem și ce devenim noi înșine.”

Roxana StamateManager Departamentul Raportare si Buget Financiar Nuclearelectrica: “Educatia care raspunde nevoilor actuale si viitoare este aceea care asigura un mix dinamic intre stiinte exacte si stiinte umaniste. In felul acesta, un om in plina dezvoltare va beneficia de fascinatia teoriilor matematice, dar si de beneficiile cunoasterii de sine si a celor din jur.
Asadar, trebuie insusit faptul ca educatia reprezinta nu numai cunostintele acumulate, ci orice interactiune si experienta prin care trecem si care ne modeleaza intr-un fel sau altul.
Doua din atributele esentiale care pun bazele unei astfel de educatii completa si complexa sunt empatia si constientizarea – empatie fata de sine, fata de cei din jur, constientizarea propriei persoane, constientizarea lumii in care traim.
Nimic nu este usor, pana nu este greu, de aceea acceptarea faptului ca suntem intr-o proces continuu de invatare ne ajuta sa nu ne descurajam, sa nu ne oprim din a ne dezvolta, din a ne descoperi pe noi si lumea in care traim.
Este ceea ce facem la SNN zi de zi si ne dorim sa avem langa noi tineri dinamici, educati care sa duca mai departe performanta Romaniei in industria nucleara. In cel mai firesc mod posibil, investim in educatie pentru ca am ales sa investim in viitorul nostru. “

Moika de SalasProject Manager:Cred că toți, dar mai ales tinerii au nevoie de modele, așa că mi-a plăcut să știu ce au de spus cativa oamenii care m-au inspirat.
Einstein „Nu considerați niciodată studiul ca o obligație, ci ca o oportunitate de a pătrunde în lumea frumoasă și minunată a cunoașterii”
Aristotel a spus că „Inteligența constă nu numai în cunoaștere, ci și în abilitatea (înțelepciunea) aplicării cunoștințelor în practică”.
Solomon, omul considerat cel mai înțelept vreodată, a spus: „înțelepciunea este mai bună decât pietrele prețioase; Și tot ce se poate dori nu se compara cu acesta. Eu, înțelepciunea, trăiesc cu sfințenie și descopar știința sfaturilor. Înțelepții se tem și se îndepărtează de rău.
Imi place sa spun tinerilor:Asumați-vă un risc: dacă veți reuși, veți fi fericiți; dacă nu reușești, vei fi mai înțelept. Fii persoana care vrei să fii.”

Camelia DragomirescuPsiholog clinician, Ppsihoterapeut: “Eu sunt dintr-o generație în care schimbarea era greu de realizat și nu era dorita de societate, dintr-un timp în care telefonul era fix, televizorul era o decorațiune în sufragerie și calculatorul nu exista. Nu exista nici posibilitatea de a gândi critic. Acum este esențiala cunoașterea de sine și gândirea critica și e nevoie sa începem asta încă din copilărie și să o desăvârșim în adolescență.
spunea Seneca, asa ca hai sa dam timp adevărat vieții noastre.”

Alexandru PopaPsiholog clinician: “Nu cred ca poti vorbi oamenilor despre alta dezvoltare personala decat a ta, iar a mea consider ca a inceput cu prima carte citita. In jurul varstei de 5 ani, dupa masa de pranz mama imi lasa doar doua optiuni, sa dorm sau sa citesc. Copil fiind uram sa dorm.
Cand cresti ramai tot cu doua optiuni, sa te dezvolti sau sa ramai in ceata. Cartile au dupa parerea mea rolul unei pastile minune care-ti risipeste ceata din ganduri.”

Alexandru MironovScriitor, Jurnalist: “Când aveam 4 ani, tata a început să-mi citească ‘20.000 de leghe sub mări’ – şi pentru că nu-l mai lăsam să plece, am început eu încet-încet să învăţ literele. Astfel că la 4 ani şi jumătate am terminat eu de citit cartea. Am descoperit universuri fantastice şi de atunci nu mă mai opresc. Le recomand tuturor părinţilor să-şi îndemne copiii să citească de mici, incă de pe la trei ani.”

Felicia FilipSoprana: “Educația stă la baza supraviețuirii oricărei ființe pe pământ. Omul își educă puiul-copilul învățându-l să vorbească, să scrie, să citească. Aceasta este o formă evoluată de educație. Astfel ne diferențiem de celelalte viețuitoare care ne înconjoară. Haideți să deschidem cartea fermecată a vieții pentru a învăța să trăim frumos, să creăm, să iubim!” 

Cristi PuiuRegizor: “Am crescut cu cărți. Dacă am ajuns să fiu repetent și exmatriculat s-a întâmplat în mare măsură din pricina faptului că, în loc să mă duc la școală, stăteam acasă și citeam. Întâlnirea cu cartea este întâlnirea cu o mărtusire. Cred că de aceea sunt importante cărțile. Ele vin și valideaza un sentiment ca un adevăr despre lumea asta, care spune că suntem aici pentru a ne întâlni unul cu celălalt, pentru a ne ajuta să trecem pragul, să aflăm ce se află dincolo de lectură. Ați văzut cât de ușor ajungem să purtăm o conversație cu cineva care a citit aceleași cărți?” 

Mihaela TatuTrainer Tehnica și Arta Livrării Discursului, Voice Over, Speaker motivațional, M.C.:  „Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.”

Valentin BosiocCampion European Bodybuilding, Online Health&Fitness Coach, Master Trainer Școală Fitness: “Viața e simplă, e o călătorie frumoasă care se basează pe decizii. Decizii pe care tu le iei și ți le asumi. Nu știi dacă decizia pe care ai luat-o e bună sau rea, îți vei da seama pe parcurs. Dacă e bună, continuă călătoria! Dacă decizia luată se dovedește că nu e cea mai bună, faci doi pași în spate, privești imaginea de ansamblu și reconfigurezi traseul până găsești drumul potrivit astfel încât să îți poți continua călătoria.”

Radu MoraruRealizator de televiziune: “Cred că România mai are o șansă prin acești tineri, tot mai diferiți de părinții lor. Însă trebuie să aibă curajul să fie până la capăt. Să-și decidă singuri viitorul, să fie pasionați de ceea ce fac, să fie liberi!” 

Rares Florin StoicaActor: “Bucuria și entuziasmul tinerilor îmi oferă întotdeauna puterea de a merge mai departe. De fiecare dată când lucrez la un rol mă gândesc ce idee poate încolți în mintea spectatorului după ce a ajuns acasă. Lectura ca și mersul la teatru oferă cititorului/spectatorului posibilitatea de a reflecta, de a-și imagina, de a visa, astfel stimulând spiritul critic, sensibilitatea, creativitatea. Ambele sunt deprinderi care, dacă se capătă devreme, nu te părăsesc niciodată și sunt esențiale în devenirea fiecăruia.”

Dalibor Vasiljevic – Fondator Rainfall: “Educația este ceva ce nimeni nu ne poate lua. A investi în noi, ca să devenim mai deștepți, mai capabili, mai empatici, mai independenți și oameni mai buni, este premiza pentru ca societatea noastră să meargă spre viitor. Au trecut vremurile în care așteptam ca cineva să facă pentru noi. E vremea sa devenim stâlpi de susținere a societății în care trăim.” 

Codruța Belean Director Kiss FM & Magic FM Arad: Lectura este o metodă de a ne imagina, în prima fază, lumea, așa cum o dorim. Ca mai apoi să punem în aplicare ceea ce am visat. Voi îndemna mereu tinerii să citesca, să se instruiască, să afle cât mai multe lucruri și să crească având la ei și în sufletul lor, tot ce au nevoie pentru a deveni adulți responsabili și, în același timp, plini de optimism și poftă de viață.”

Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan: “Calea intre baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile inalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic” 

Eli Lăslean – Designer și Antreprenor: “Atunci când simți că ești capabil să realizezi ceva cu mâinile tale, să plămădești un lucru bun și frumos, de care cineva are nevoie, ești stapânul vieții tale. Primești o încredere personală care te ajută mult să devii OMUL care trebuie să fii ! Competența nu se moștenește, ea se dobândește!”                              

Giorgia Harasim PR & Marketing si Freelancer: ȚUnul dintre tinerii pe care îi admir se numește Vlad. E nepotul meu. Scrie cu mâna stângă, cu toate că la școală i s-a spus că ar fi mai bine să scrie cu dreapta. A încercat o perioadă și a fost tare nefericit, iar caietele arătau pe măsura stării sale. Ce vreau să spun e relativ simplu: nu întotdeauna este în regulă să alegem pentru cei de lângă noi. Dacă am avea mai multă încredere în tineri, ne-am bucura mai mult de reușitele lor și ne-ar crede pe cuvânt atunci când le-am spune că eșecul e doar o oportunitate de a învăța, de a se descoperi pe sine.”         

Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii: “Tinerii educați sunt parte a culturii de astăzi. Ține de noi, cei mai “copți”, să îi ascultăm și totodată să învățăm de la și cu ei.”                  

Lăcrimioara Szlanko – actor: „Poate ar fi necesară o întrebare, cine sunt tinerii de azi, cum sunt tinerii de azi, ce vor tinerii de azi? Habar n-am, dar spiritul lor nu cred că diferă prea mult de spiritul generației de ieri sau din secolul trecut. Ce au în plus azi, este o infinită lume virtuală, la un click distanță. De acolo se informează, acolo comunica, acolo se simt bine.  De ce cred eu că ar avea nevoie, sunt spațiile reale de întâlnire, de descoperire, de (auto)cunoaștere. Dacă ar fi să le doresc ceva, asta ar fi, adulți preocupați în crearea de spații reale, spații în care dialogul și practica să fie o alternativă la vlog, blog și influencer. Un spațiu real nu exclude unul virtual așadar nici viceversa n-ar trebui… Educația care începe în familie (ce șansă!), nu are un punct final, în fiecare zi adăugăm ceva la ceea ce deja știm. Cât despre educația profesională, cred că în fiecare domeniu de activitate, specializarea, respecializarea, supraspecializarea sunt un mod de viață. În concluzie, învățăm continuu, ne (auto)educăm continuu. Cultura tinerilor va fi un rezultat al acestui parcurs din lumea virtuală și reală. Dar dacă le-aș dori ceva, ar fi o viață reală!”

 Cristi Octav Jurcoane – Antreprenor social:   “ Nivelul de cultură din societate, în special din rândul tinerilor, dar nu numai, reflectă nivelul educatției pe care membrii societății o primesc prin intermediul canalelor oficiale și informale. Familia are un rol deosebit de important în formarea tinerilor, dar dupa o vârsta, fiecare este direct responsabil de cunoștințele acumulate și obiceiurile formate. Obiceiul este o acumulare de acțiuni zilnice, repetitive, care în timp determină personalitatea unui om. Suntem ceea ce facem în mod repetat, deci suntem direct responsabili de viața pe care o avem!”

Doru Pelivan – C.E.O. Kiwi Agency: “Este mai important să începi, decât să te pregătești!”         

Alin Constantin – Executive coach: “Aș fi vrut, ca tânăr, să fie cineva lângă mine care să îmi spună că voi reuși să îmi îndeplinesc tot ce visez și chiar mai mult. Aceasta este o certitudine, nu o încurajare. Și, în același timp, să mă sfătuiască să îmi aleg cu grijă luptele pe care le duc, dar și visele, pentru că voi plăti un preț pentru fiecare.”  

 Zsolt Torok – Alpinist profesionist, ghid montan: “Calea între baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile înalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic”  

Adrian Pășcuță  –  Lector Universitar Doctor: „În mod tradițional tinerii sunt priviți ca beneficiari sau consumatori ai actului de cultură. Privind din acest punct de vedere, mi-aș dori ca tinerii să rămână pasionați de lectură și de cultură toată viața lor: chiar dacă fizicul îmbătrânește, spiritul poate și trebuie să rămână tânăr.Al doilea punct de vedere pe care doresc să-l menționez îi pune pe tineri în poziția de furnizori de cultură. Conștient sau inconștient, tinerii contribuie constant și consistent la împrospătarea mediului cultural, furnizând cu regularitate idei și norme noi. Mă bucur când văd tineri creativi, inteligenți și bine pregătiți, tineri suficient de curajoși, capabili să fie în același timp și consumatori și furnizori de cultură.”

Paul Miu – Psiholog în siguranță Națională: „Cultura și educația sunt stâlpii de căpătâi ai societății. Fără aceste ramuri, o societate nu poate exista. Educația este principală în dezvoltarea unei persoane, o educație sănătoasă, permite individului să prospere, să ofere ce are el mai bun, și, mai mult decât atât, să participe la dezvoltarea societății în sine, devenind el însuși un vector al culturii și al educației. Și cine dacă nu tinerii, sunt viitorul unei societăți? Dacă se spune că fără aer nu se poate trăi, atunci putem afirma că fără cultură sau educație nu se poate trăi într-o societate prosperă.”   

Dan Boldizsar (Montana Vlog) – Artist hip-hop, Blogger:  “Mă lupt cu viața de-o viață / În fiecare noapte, fiecare dimineață /  Și parcă aș aruncă prosopul… / Dar am un vis, vreau să îmi ating scopul”          

Maria Tanasă – Antreprenor social, Autor : “Cititul ne poate dărui acel ceva prin care ne putem diferenţia, acea unicitate care te face remarcat prin vocabularul elevat. Oamenii elevaţi sunt mereu la modă. În comunicare sunt importante expresiile plastice, cuvintele vii, transmiterea unui mesaj. Citind, ne înbogăţim cultura, ne dezvoltăm cunoaşterea şi ne definim educaţia. Îndrăzneşte să citeşti!”

Mihaela Popa – Organizator de evenimente, Impresar artistic și sportiv, Formator de opinii: „“Tinerii educați sunt parte a culturii de astăzi. Ține de noi, cei mai “copți”, să îi ascultăm și totodată să învățăm de la și cu ei.” 

Zoltán Makai – Leading Team Coach: „Salut! Aparțin, am glas, sunt prezent! Sunt cuvintele cheie ale anului pentru mine. Nu sunt concepte cine știe ce de originale, dar îmi sunt importante și sper că împreună vom explora bogăția acestora. Dacă vreți. Dacă nu, atunci facem altceva! Vă recomand un poem pentru zilele nașpa și nu numai, ‚Horace has a bad day’, de György Petri: https://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/browse?contentId=38948 E tare, așa-i? Aștept să ne întâlnim.”

Sorina Bradea – Antreprenor: „Fii tu însuți, nu încerca să fii cea mai reușită copie a modelului tău în viață!”

Vlad Ionuţ Coste – Antreprenor: „Pe tot parcursul vieții mele am avut parte de eșecuri, însă pentru că mereu am făcut ce îmi place nu a fost deloc greu să îmi împlinesc visul.”

Mihaela Tatu – Trainer Tehnica și Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivațional, M.C.:„Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conștientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care își vor trăi viața. Care nu și-au dat seama că viața lor abia acum începe și peste 10 ani vor fi rezultatul cunoștințelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) și a alegerilor pe care le fac tot acum.”

Radu Dragoş Constantin – Scriitor:Atâta timp cât avem nevoie de cineva să ne spună ce să facem, nu vom ajunge să fim cu adevărat educați. Educația, în sine, începe cu un sentiment de curiozitate. Curiozitate despre natură, momente, oameni și, implicit, sine. Cultivând o educație de sine bazată pe informații descoperite de noi înșine prin ceea ce simțim, observăm și alegem, este o educație ce va fi și este de durată. O educație care va duce într-un punct unde percepția individuală asupra lumii, și nu cea văzută, vorbită sau auzită, va deveni un tip de educație care va forma o generație construită pe trepte de înțelepciune și nu cunoaștere. Ca tineri, este esențial să fim curioși, liberi și observatori în actul propriilor noastre vieți. Am avut destule generații care au suferit datorită acestei boli a ascultării, încrederii în nevăzut, iar acum e timpul să construim o lume pe care ne-o dorim și nu doar s-o visăm. Aceasta este diferența fundamentală între înțelepciune și cunoaștere. Înțelepciunea implică acțiune, pe când cunoașterea este doar o distracție. Educația nu trebuie să implice cunoaștere exterioară pentru că exteriorul este primul pe care îl vedem că necesită schimbare; trebuie să ne uităm introspect și să observăm frumusețea lumii și vieții prin ochi umili, compasivi și contemplativi asupra problemelor esențiale. Acolo se regăsește adevărata educație și înțelepciune după care tânjim dar nu suntem întotdeauna dispuși să ne asumăm acest risc de sinceritate absolută cu noi înșine. Este datoria noastră, a ta, a mea, a tuturor celor care vor să creeze o lume mai bună. Introspecția, curiozitatea și iubirea sunt cele care ne oferă libertate, înțelegere și o perspectivă diferită (naturală) asupra vieții.”

Alin Creţu Psiholog, Terapeut de familie: „Excelenţa ne definește atunci când ne depășim limitele și ajungem la omul din noi.”

Amelia Pal Autor, Antreprenor: Cred că viitorul e al celor care se cunosc foarte bine pe ei înșiși, care au curaj să facă ceea ce își doresc, care vor să muncească pentru asta, care știu să colaboreze, să creeze relații de succes. Cred foarte mult în autoeducație. Dacă vrei să ai succes cu adevărat, vei căuta singur informațiile necesare, vei face cursuri, vei citi, vei găsi mentori, îi vei ajuta pe cei din jur.”

Mircea Felix Spătar – Președinte Satu Mare Business Club, Manager Paralela 45 Satu Mare & Baia Mare: „Îmi exprim bucuria de a participa la acest eveniment care sper eu să îndemne cât mai mulți tineri să își urmeze visele, să creadă în ei și să pună accent pe educație, deoarece doar prin educație putem evolua și putem face ca visele noastre să devină realitate. Există oportunități incredibile în ziua de azi, trebuie doar oameni pasionați și dedicați în ceea ce fac iar succesele nu se vor lăsa mult așteptate. Sper ca tot mai mulți tineri să investească în ei, în dezvoltarea lor ca oameni și să învețe cât mai mult din ceea ce pot prinde de la cei din jur, din experiențele altora pentru a evita să facă aceleași greșeli și pentru a profita de partea bună din fiecare poveste.”

Alina Guga – Psiholog: „Educația dezvoltă cunoașterea. Trainingul dezvoltă competențele. Alegerile mici pe care le putem face zilnic ne ajută să schimbăm ceva în jurul nostru și să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine.”

Andrei StanActor: „Oamenii sunt diferiți, fiecare își alege un drum, fiecare luptă pentru un ideal. Primul pas spre succes este educația, ea formează bazele unui om de succes. Tinerii din ziua de azi au acces la nenumărate informații, trebuie numai să-și aleagă cu atenție zonele de interes.”

Mihaela Tatu – Trainer Tehnica şi Arta Livrării Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.: „Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conștientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care își vor trăi viața. Care nu și-au dat seama că viața lor abia acum începe și peste 10 ani vor fi rezultatul cunoștințelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) și a alegerilor pe care le fac tot acum.”

Felicia Hrihorişan – Sociolog în Poliție, Membru activ și fondator al Asociației Cutezătorii Munților:Aleargă, citește și mergi mai departe! Într-o lume tot mai agitată, mintea noastră e cea mai afectată. Nu mai ține pasul cu vârtejul din jur. Mai devreme sau mai târziu, corpul nostru suferă și el. Nu vi se pare uneori că lucrurile devin tot mai complicate? Că nu mai găsim soluții la probleme… uneori nici la cele simple? Că oamenii nu se mai înțeleg între ei? Că rămânem blocați în niște tipare de gândire care azi nu ne mai folosesc? Mă uit la mine, mă uit în jur și (iar!) mă întreb: Cum fac să merg mai departe atunci când mi-e greu? Cum fac să mă adaptez dar mai ales să progresez în lumea asta care te vrea uniform dar și creativ, în același timp? Două soluții simple, la îndemâna oricui, îmi vin acum în minte… și un îndemn: Citește și aleargă! Mai precis: Aleargă, citește și mergi mai departe! Ce legătură are alergarea cu cititul?! O descoperim împreună la întâlnirea de la BookLand, unde te aștept să găsim noi sensuri împreună!”

Dan Bale – Fotograf: „Fotograf de mai bine de 15 ani, autodidact, activez cu precădere în fotografia de eveniment. Evoluția mea profesională e oarecum atipică, sunt un autodidact cu multă răbdare. Probabil aș putea împărtăși acest mod de formare profesională, încurajând elevii să caute cu orice preț posibilitatea de a primi educație.”

Bogdan Burciu – Designerul Propriei Experienţe: Sunt o persoană care nu are nimic de ascuns și nimic de dovedit. Scopul meu e să creez o lume mai bună decât cea în care m-am născut, pentru mine și pentru cei din jurul meu, făcând în permanență tot ceea ce mă face pe mine fericit, oferindu-le celor din jurul meu libertatea și dreptul de a își trăi propria experiență, indiferent de culoarea pielii, orientarea sexuală, înclinațiile politice sau religioase.”

Lorand Ilyeș – Președintele școlii de dans Prodance 2000, antrenor de dans: „Mesajul este să ai încredere în tine, în forțele proprii! Tu știi cel mai bine ce e potrivit pentru tine în viață. E important să fii autentic, iar asta poți doar dacă te cunoști suficient de bine, ca urmare, petrece timp cu tine, cu pasiunea ta, descoperă lumea, încearcă să-ți găsești un rost în ea!”

Natalia Daniela Chiș – Psiholog: „Oamenii au nevoie să iubească, să împărtășească iubirea și pasiunile lor. Există o ființă umană față de care vom rămâne întotdeauna datori și tineri. Datori de-a iubi, de-a construi prezentul, în mod conștient, de-a fi responsabili pentru fericirea personală iar uneori și a celorlalți. Când iubeșți cauți să te oglindești sau să te regăsești, să îți descoperi pasiunea, ceea ce îți încântă inima. E nevoie să folosești timpul de partea ta, scurtează conversațiile inutile, caută oameni care împărtășesc aceleași pasiuni precum cititul, petrece timp cu ei. E normal să nu știi unele lucruri, e trist să nu vrei mai mult de la tine. Oferă-ți dreptul de a mai greși, dar și de a fi creativ. Nu uita că cea mai sigură cale spre inima unui om este de a vorbi cu el despre ceea ce apreciază cel mai mult. Cultivă relația de prietenie cu cărțile pentru că e nevoie să te citești pe tine din când în când. Așa că: Fă-ți timp să citești, este fântâna cunoașterii; Fă-ți timp să fii prietenos – este drumul spre fericire; Fă-ți timp să râzi – este muzica sufletului; Fă-ți timp să muncești – este cheia succesului. Cultivă-ți pasiunea.”

Florica Bud – Scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România: „Pentru mine literatura a fost un drog încă de la prima carte citită în copilărie; din vremea când acest cuvânt, acum odios, se folosea doar la figurat. Am crescut la țară într-o familie unde, mici sau mari, toți aveam ceva de făcut. Nu era vreme de citit, decât duminica și în Sărbători. Ca să citesc trebuia să îmi fac norma la cusături sau pe câmp. Nu am citit niciodată cât aș fi dorit. Faptul că am muncit în copilărie m-a făcut să îmi doresc mai mult și să învăț pentru asta. Literatura își păstrează atuurile până în ziua de astăzi când, din păcate, drogurile la propriu întunecă mințile oamenilor, distrugându-le viața. Biblioteca este locul unde ne putem ascunde, fără repercusiuni și urmări grave, de realitatea uneori agresivă, alteori sumbră și greu de suportat. Cartea a fost, este și va rămâne prietena omului; cu atât mai mult în epoca ‚Internetului’ când poate fi accesată electronic. Dar a venit timpul să părăsesc lumea mirifică a lecturilor ca să îmi clădesc propria existență. Nu a fost un lucru ușor, mai ales că semenii nu se purtau ca personajele cărților sau ca eroii filmelor vizionate. Ba mai mult, nimic din jurul meu nu era așa cum mi-aș fi dorit. M-am îndreptat spre alte cărți, unele mi-au plăcut, altele nu, dar a trebuit să le fac față și să le parcurg. Acestea au fost manualele școlare. Școala este și ea un loc de refugiu… poate nu atât de plăcut, ca alte locuri, care ne fac vesele cu ochiul. Dar este o etapă importantă din viața noastră. La școală ne facem prieteni, întâlnim oameni pe care dorim să îi imităm. Și mai ales suntem ajutați să ne găsim și să ne urmăm talentul, îndemânarea, vocația și de ce nu, vreun hobby. Vine o vreme când trebuie să evadăm din realitatea virtuală ca să devenim eroii propriei noastre vieți. Și pentru asta este nevoie de multă silința, muncă și perseverență.”

Ștefan Dărăbuş – Ph.D Regional Director, Central & Southern Europe “Hope and Homes for Children”: „Cartea de inspirație: iGen. Why Today’s Super-Connected Kids Are Growing Up Less Rebellious, More Tolerant, Less Happy – and Completely Unprepared for Adulthood* and What That Means for the Rest of Us de Jean M. Twenge. Athena spune că și-a petrecut cea mai mare parte din vară singură, în camera ei, pe telefon. Așa e generația ei, spune ea. iGen e aici. Născuți în 1995 sau după acest an, au crescut cu mobilele în mână, au avut pagină de Instagram înainte să înceapă liceul și nu își amintesc de vremea dinainte de Internet.”

Loredana Rozalia Mihaly –  Inspector–expert pentru romi Direcția de Asistență Socială a Municipiului Baia Mare: „Am învățat în experiența mea de viață de până acum că singurul responsabil de lucrurile bune din viața mea sunt eu. Dumnezeu ne ajută, dacă ne ajutăm și noi înșine! Totul a început cu …cititul. Da, am început să citesc într-un moment de cotitură al vieții mele, copil fiind, moment despre care o să vă spun mai multe la întâlnirea noastră. A fost momentul în care mi-am construit, fără să știu, o viziune, o cale care a dus spre realizarea visurilor mele. Mai apoi, la vremea potrivită, am împărtășit ceea ce am dobândit, cu mai multe generații de tineri. Acei tineri sunt parte din viziunea mea, chiar și din viața mea.  Este incredibil pe ce culmi te poate purta cititul, lectura. Este important să citeșți, astfel devii un om nou, un om care face diferența, un om mai puternic, un om care poate genera schimbare în jurul lui. BookLand  Evolution ne oferă ocazia de a împărtăși cele mai frumoase experiențe care au la bază …cartea!”

Amelia Bănică – Psihoterapeut: „Omul Sfințește locul și locul Sfințește omul!”

Marinela Caluşeru – Artist plastic, Președintele Uniunii Artiștilor Plastici sucursala Baia Mare: „Întrucât motorul civilizației este creativitatea și imaginația o supraputere ar fi păcat să nu îndrăznim mereu, să gândim neconvențional și să acționăm cu riscul de a acumula eșecuri și a părea ridicoli în ochii multora. Timpul a dovedit că merită, că din omul cavernelor am ajuns exploratori spațiali. Citate ce m-au inspirat: ‚Lucrul cel mai important este să nu încetezi să pui întrebări. Curiozitatea are propria rațiune de a exista.’ – Albert Einstein; ‚Uneori ai succes … iar alteori înveți’ – Robert Kiyosaki;’Toate necazurile pe care le-am avut, toate supărările și obstacolele m-au întărit… Poate nu-ți dai seama atunci când ți se întâmplă, dar să ți se întoarcă spatele poate fi cel mai bun lucru pentru tine.’ – Walt Disney; ‚Am avut nevoie de toată viața ca să înțeleg că nu trebuie să înțeleg totul.’ – Rene Coty”

Rodica Florian – Psiholog / Director de vanzari  – „Consider ca nimic nu este intamplator in aceasta lume si Universul este perfect.
Provocarile si incercarile pe care le-am avut in viata au contribuit la ceea ce sunt azi,
iar cele care vor urma, vor sprijini evolutia si dezvoltarea mea personala. Suna patetic,
dar in zona de confort nu am vazut niciodata pe nimeni sa-si dea picioare *in dos*ca sa fie mai bun.”

Ioan Onișor – Artist, cantaret folk – “E atîta gălăgie în zilele astea, că nu mai poți auzi cum bate inima. De multe ori, zgomotul interior e mai mare decît cel exterior. Sensul vieții sau succesul, oricum le-ai defini sau imagina, presupun un proces de auto-liniștire; să te îngădui, să-ți dai rînd. Doar așa vei putea îngădui lumea.” “Corpul se vindecă prin joacă, mintea prin rîs și spiritul prin bucurie” – proverb chinezesc

Gabriela Popescu – Blogger – “Tot ce am trait in zadar s-a facut zid,
tot ce am inteles s-a facut fereastra!” – Nichita Stanescu

Raluca Moisi – Mindfulness Specialized Trainer&Coach – Sunt carti pe care le citesti si iti poarta imaginatia in alte lumi.
Sunt carti pe care le citesti si apoi dai examene ca sa vezi cu ce ai ramas din ele.
Si sunt carti pe care odata ce le parcurgi, intreaga viata incepe sa se reaseze in moduri pe care nu le credeai posibile.
Prin intermediul conferintelor BookLand intetnionez sa le aduc in prim plan tinerilor ipoteza aceasta cum ca
educarea continua a mintii este cel mai puternic aliat al unui viitor stralucit – al tau, ca individ; al nostru, ca societate!
Asadar, daca vrei sa devii mai de succes, mai intelept si mai fericit, nu te opri niciodata din citit.

George Bonea – „Speaker Demotivațional” –  „Declar pe propria răspundere că viitorul nu-mi pare prea bun și în calitate de speaker demotivațional îmi arog rolul de a sublinia problemele pe care le vei întâmpina într-o țară care ține cu dinții de trecut și va intra știrbă în viitor. O să fie distractiv!”

Gabriela Popescu – Makeup artist, trainer & beauty blogger – Fa vizibil ceea ce nu se vede si munceste mult. Cu determinare si pasiune. Incearca sa evoluezi si investeste in tine. Citeste, documenteaza-te si cu pasi marunti, dar sigur vei ajunge unde iti propui. 

Eva Crișan – Head Theatre Coach “Teatru Pentru Viață” – “Pentru a fi un om educat, nu este de ajuns să înveți pe de rost un monolog din Faust. Este nevoie de muncă neîntreruptă, de zi și noapte: să citești, să studiezi… Fiecare moment este prețios”.
A. Cehov (scrisoare către fratele său, Nicolai)

Mihaela Tatu – trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C. – „Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.”

Hermina Man – Project Manager OMRO IFN SA, Senator JCI Târgu Mureş, Co-fondator Asociatia InnoDrive: “Din anul 2002 am fost implicată în diverse ONG-uri sprijinind dezvoltarea comunității locale prin diferite proiecte și evenimente. Am rămas în acest oraș pentru că îmi doresc să susțin în continuare procesul de învățare al tinerelor generații. Toate activitățile și proiectele în care am avut ocazia să lucrez mi-au demonstrat că se poate să te dezvolți și să ai impact în jurul tău atunci când accepți provocări, când te implici și îți dorești cu adevărat să faci o schimbare.”

Briena Stoica – English teacher, Profesor Merito 2018: “Într-o lume tot mai sălbatică, devenim tot mai fragili. Ni se cere să fim competitivi, să gândim repede, să reacţionăm imediat, să recepţionăm şi să transmitem mesaje în viteză. Cum am putea, în tot tumultul acesta, să păstrăm în noi liniştea şi aşezarea necesare decantării unor coordonate clare?”

Cătălin Hegheş – Head of Marketing and Sales la MINDTHEGAP: “Așa cum nicio zi nu seamănă întrutotul cu alta, la fel nici cărți nu vei găsi două exact la fel. E foarte important să le descoperi pe cele care îți plac, să continui apoi să le cauți ca să poți să le regăsești, mereu și mereu, pentru că nu sunt doar cărți, ci sunt părți din ceea ce la final va fi viața fiecăruia dintre noi. Până acum am avut norocul să dau peste câteva cu adevărat remarcabile, iar prin intermediul lor să ajung la povești și oameni cel puțin la fel de remarcabili. Și nu doar în paginile lor, ci și în viața reală – sau cel puțin pe care o numim așa.”

Cristina Paşcu – Presedinte Creativehands: “Fă ce iubești sau iubește ce faci!”

Vizi  – Muzician: Vizi – producător, compozitor și cântăreț. A învățat să cânte singur la chitară la vârsta de 14 ani, după care au urmat și alte instrumente, dar instrumentul său principal a rămas întotdeauna basul. A fost membru al mai multor trupe, până când în 2012 emisiunea Vocea României l-a descoperit și lansat drept cântăreț pentru publicul larg. În anul 2014 Vizi a participat la selecția națională a concursului internațional Eurovision, atât în calitate de cântăreț, cât și în calitate de compozitor. În momentul de față lucrează la albumul său de debut, colaborează cu artiști români și internaționali, face parte din echipa de producție de la Hahaha Production, compune muzică de film, de teatru, reclame și tot ce are legătură cu muzica. Piesele lui originale sunt inspirate din trăirile lui personale și din fenomene sociale cu influențe jazz, soul, r&b, funk și disco 70’.”Obstacolul, cel mai bun prieten al creativității omului.”.

Costin Gavază – Actor Teatrul Național: „România suferă, din punctul meu de vedere, de lipsă de respect. Lipsă de respect față de propria persoană, față de familie, față de vecini, față de lege, de legiuitor, față de cultură, față de natură, față de elite, față de tot și de toate. Această lipsă de respect iși are rădăcinile în lipsa de cultură, în lipsa lecturii. Cartea nu e doar o mare de cuvinte între două coperți. E primul ‚instrument de teleportare’. Cu ajutorul cărții, poți nu doar să-ți îmbunătățești modul de a vorbi și de a gândi, poți să călătorești….poți să ajungi acolo unde poate nu vei ajunge niciodată, fizic vorbind. O reîntoarcere la lectură, la carte, este necesară. Nu cred că există o problemă sau o idee despre care să nu se fi scris măcar o carte.”

Liviu Pancu – Actor TN Târgu Mureș și regizor Teatrul Scena: „A fi OM este un dat al Naturii. A fi un OM cu Spirit este un dat al Divinității. A fi un OM Cult este un dat al Omului.  A fi într-un întuneric al existenței este decizia celui în cauză. Cert este că lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o”

Bianca Elena Mărginean (Matei) – Manager de formare: “Dacă omul s-ar opri din când în când și s-ar întreba de ce face ceea ce face, ar descoperi sensul trăirilor sale, s-ar bucura de schimbare, s-ar întrista dacă ar face lucruri prin care ar renunța la identitatea sa și ar dori cu ardoare să se înconjoare de oameni liberi, care îi permit să fie el însuși. Noi alegem cât de fericiți ne dăm voie să fim.”

Larisa Dragolea – Conferențiar univ.dr., Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia: “Tinerii sunt speranța viitorului, educația este șansa tinerilor. Să lucrezi cu tinerii, împreună și pentru ei, să îi vezi cum evoluează și încep să ajute la rândul lor alți tineri este pentru mine confirmarea că ne îndreptăm într-o direcție bună. A venit timpul să avem… timp să ne implicăm.”

Sasu Ioana – Marketer @Stories: “Știți ce e trist în 2019, în România? Că a ajuns să conteze mai mult imaginea unei persoane decât dacă vorbește sau scrie corect gramatical. Haideți să citim mai mult și să învățăm ceva zilnic. Cred că aceasta este soluția la ‚ke s-e imtampla acum in romaniaa’”.

Marius Ceteraș – Antrenor și autor de carți de șah: “Oricât de ineficient ar fi sistemul educațional românesc, el nu te împiedică nici să citești o carte, nici să joci o partidă de șah. Educația ta depinde în primul rând de tine.”

Iulia Gus – Blogger & marketing addict: “Călătorește! Fie că o faci cu rucsacul în spate sau printre paginile unei cărți. Fii însetat de povești noi dar mai ales găsește îndrăzneala să îți scrii propria poveste așa cum o dorești!”

Felix Crişan – Co-fondator NETOPIA Payments & mobilPay: “Chiar dacă progresul tehnologic se accelerează, educația va rămane singura constantă din viețile noastre – un fundament prin care vom putea să ne reinventăm repetat de-a lungul vieții. Iar cel mai bun proces de reinventare va veni dintr-o dorință internă de a face acel proverbial prim pas în acea lungă călătorie de 1000 mile.”

Florin Călin Păun – Program Manager pentru JEDI (Joint European Disruptive Initiative) și Fondator Agilising Innovation, Antreprenor și Business Angel (CELIDEA, PROGONLINE.com, XValuator): “Se pare că Homo Sapiens, printre celelalte ființe hominide cu care a conviețuit (sunt mândru de cele peste 3% de ADN Neandertalian pe care îl am… căci analizele genetice tocmai au devenit accesibile marelui public) a fost una dintre acele ființe hominide care a putut aduce împreună grupuri mari de indivizi mobilizați în jurul unei cauze bazate pe ficțiune. Toate lucrurile mărețe făcute de omenire au fost făcute datorită capacității noastre de a colabora. A colabora între vecini, între prieteni, între colegi, între Români și nu numai… a colabora cu ceilalți, cu atât mai mult dacă sunt diferiți de noi. Îmi doresc să mă adresez vouă în calitate de tineri români cetățeni ai Lumii căci sunt sigur că ceea ce urmează va schimba radical fața acesteia.”

Bianca Grip – Founder & Managing Partner @GripADs: “Mi-ar fi plăcut enorm să am parte de asemenea evenimente precum BookLand pe când eram elevă în cadrul Liceului Economic sau mai târziu ca studentă la ASE-București. Cărțile citite la momentul potrivit vor face diferența exact atunci când viața ți se întâmplă. Să nu ai senzația că nu vei repeta aceleași greșeli despre care deja ai citit, dar măcar te vei simți mai bine când le vei face știind că nu ești singurul om care trece prin asta.” 

Puiu Fesan – Coordonator Centrul Regional de Comunicare și Cercetare ’89 Sibiu: ”De mult timp vreau să prezint această pagină glorioasă a poporului meu, la care și eu am pus umărul. Cunosc foarte bine istoria acelor zile fierbinți și pot să spun că din 1989 sunt implicat în această mișcare. Voi veni oriunde voi fi invitat și va mulțumesc pentru încredere.”

Andreea Roseti – Președinte și membru fondator Animal Life Sibiu: “Dacă poți citi acest mesaj și poți participa la conferință ești deja printre cei mai norocoși oameni de pe planetă. Învață să apreciezi ceea ce ai și fă-ți propriile alegeri. Alege să fii bun, iar binele pe care îl faci va avea efecte nebănuite atât pentru lumea din jurul tău, dar și pentru tine însuți. Începe acum, cu tine și cu lumea din jurul tău. Viața nu trebuie să fie o șosea aglomerată cu sens unic, viața poate fi ceea ce îți dorești tu să fie.”

Radu Nechifor – Muzician, profesor, constructor de naiuri și director al Casei de Cultură Cisnădie: “Tinerețea deține o resursă care ar trebui exploatată la maxim: entuziasmul. Dacă cei mai în vârstă acumulează experiență, cunoștințe și înțelepciune, cei tineri pot pune aceste valori în practică. Cred că această calitate este definitorie pentru a putea înțelege că noi suntem responsabili de viitorul lumii în care trăim, prin educarea noilor generații și împărtășirea cu ei a tuturor experiențelor acumulate.”

Nicolle Stănese – Antreprenor și moderator TV: “Cred în tineri și în capacitatea noastră de a transforma o dorință în realitate. Singura diferență dintre oamenii care vor și cei care reușesc este voința, pentru că voința ne plasează pe drumul acțiunilor înspre realizarea lucrurilor pe care ni le dorim. Dacă la voință mai adăugăm perseverență, muncă și uneori un strop de inconștiență care să ne lase să și greșim pentru că este o variantă excelentă de a învăța, este imposibil să nu reușim în absolut orice domeniu ne propunem să facem performanță.”

Iustinian Turcu – Actor la Teatrul Național “Radu Stanca” din Sibiu: “Consider că avem responsabilitatea și obligația să ne îngrijim de cei care vin în urma noastră, deoarece noi suntem cei care scriem istoria pentru generația viitoare, iar generația viitoare va duce moștenirea mai departe. Acest mecanism trebuie să aibă la bază o educație puternică și modele demne de urmat, ca să învățam cum să îmbinăm utilul cu plăcutul.”

Lia Perjovschi – Artist vizual/cercetător/curator: “Despre mine? artist vizual/cercetător/curator…peste 700 de expoziții, workshopuri, lectures pe toată planeta…în muzee, universități, galerii, spații alternative…autoarea Spațiului telescopic al cunoașterii de la Biblioteca Astra Sibiu corp B etaj 5 jumate… https://www.facebook.com/spatiutelescopic/… despre artă, context, urgențele omenirii, post – stanga/dreapta, supraviețuire, creativitate…posibilități…sens…viitor. Cartea preferată? ‚Solaris’ de Stanislaw Lem.”

Catalina Moleavin – președinte Transilvania Toastmasters Brasov: “Și totuși… în era comunicării digitale nimic nu este mai placut și mai incitant decât o discuție inteligentă purtată față în față. Cu o persoană, cu un grup sau în fața unei audiențe extinse. Comunicarea verbală și felul în care îți transmiți ideile și emoțiile cântăresc din ce în ce mai mult în relaționarea oamenilor. Regandește-ți ordinea priorităților și pune comunicarea în partea de sus a listei!”

Florin Zamfir – director Editura Mix: “Tinerii educați sunt singura șansă pe care o are România pentru a se integra în rândul țărilor civilizate. Doar ei pot fi politicienii, inginerii, IT-iștii, doctorii, judecătorii ori managerii care pot reuși să schimbe în bine, pe termen lung, România.” 

Iulia Popa – consultant educațional IntegralEdu și absolventă a Leeds Beckett University, UK si KU Leuven, Belgia: “Educația înseamnă mult mai mult decăt acumularea de cunoștințe. Ea trebuie să te miște, să te schimbe. Să înveți înseamnă să evoluezi.”

Anca Timiș – artist, pictor, caligraf: “Scrie-ți povestea. Cu mâna ta. Cu corecturi, cu inspirație, cu atenție înspre alții și spre poveștile lor, cu nopți nedormite și cu zile în care uiți să mănânci, cu drag de viață, cu gândul că azi ești viu, cu pasiune și rațiune și mai ales, fără teamă. Asta am învățat trăind toate ce mi s-au ales, și orice zi îmi este parte și întreg, poartă spre stele. Iubește și fă ce vrei. Atunci când iubești faci totul într-un anume fel, povestea ți-o scrii caligrafic.”

Silviu Daniel Ionescu – autor și orator: Sensibil, spontan și efervescent în exprimare, vorbeşte cu lejeritate, reproducând întâmplări sau evenimente cu o ușurință aparte, printre care reușește să insereze glume inteligente. Este un coach cu o consistență aparte, integrează foarte bine elemente de psihoterapie, training, consiliere pe dezvoltare personală și bioenergie. Echilibrat și exuberant, stăpânește bine arta Al Ferasa, cunoaște noțiunile de NLP, știe cum să folosească limbajul non-verbal, are noțiuni clare de Business Intelligence și știe să găsească cu ușurință informația relevantă pentru crearea unei strategii de piață.

Delia Duca Iliescu – realizatoarea emisiunii de șah “Strategie în alb și negru” difuzată la Realitatea TV: “Plusul de valoare câştigat în anumite momente din viaţă face să merite înzecit fiecare emoţie trăită, fiecare oră nedormită, fiecare sacrificiu. Sunt experienţe ce duc la evoluţia personală şi la creionarea de noi obiective. E înălţător să îţi alegi un ţel şi apoi, trecând prin foc, să ajungi la el…” Obiectivele pot fi atinse, dar cu multă dedicare, muncă şi foarte important, pasiune.”

Ioana Toma – psiholog și psihoterapeut: “Bună, sunt Ioana Toma, psiholog și psihoterapeut format în psihoterapie integrativă Ersckine, și astăzi vă vorbesc despre citit. Ce poate însemna pentru tine a citi: să faci o activitate care iți place sau să aprofundezi despre un domeniu de care ești preocupat sau poate să iți depașești limitele citind o carte și să înveți din această experiență. A citi înseamnă să acumulezi cunoștiințe, să te informezi, iar atunci când ești informat, ești  puternic. Educația și cunoștințele sunt singurele bunuri pe care nimeni niciodată nu ți le va putea lua. Nu contează momentul în care începi să citești sau dacă ai mai facut-o până acum, important e să începi să citești astăzi, de acum. Să citești înseamnă să faci ceva pentru tine cunoscând despre alții, despre ideile lor, despre descoperirile lor, sentimentele lor, viața lor și astfel nu vei fi singur, te vei putea conecta cu mintea celor care au scris. Și dacă faci parte din generația erei tehnologice, ia cititul ca pe o provocare vintage. Cele mai multe lucruri, activități care ne fac plăcere sunt cele pe care le-am învățat împreună cu cineva. Poate iți aduci aminte ca ai învățat să mergi pe bicicletă cu tata, bunica te-a învățat tainele bucătăriei, un profesor drag te-a învățat să cânți la un instrument sau să înoți…Așa că te provoc să cauți o persoană căreia îi place să citească, iar aceasta să iți mărturisească de ce o face și mai ales cum o face preț de 30 minute. Mie personal imi place să citesc stând într-o poziție confortabilă, într-un loc liniștit, poate în natură, având un capuccino sau un suc alături. Te provoc să imi spui cum e pentru tine atunci când citești!”

Daniel Ghigea –  antreprenor, coach, trainer: “Libertatea este prima și cea mai importantă calitate a unei vieți frumoase. Libertatea se cultivă cu ajutorul autoeducației, iar cea mai simpla formă de autoeducare este o simplă carte.”

Ilian Virgilcercetator in inteligenta artificială, profesor și antreprenor: “Majoritatea tinerilor vor avea slujbe care nu existau atunci cand erau elevi sau studenti. Din acest motiv trebuie sa se angreneze intr-un proces de educatie continua, folosind toate resursele extraordinare ale lumii contemporane. Asa vor fi capabili sa concretizeze aspiratiile care pareau irealizabile precedesorilor. In acest fel, abstractul se materializeaza rapid in beneficiul lor.”

Mihail Karaghiaur – profesor de limba Franceza: ”Ca din toate meseriile pamantului, as alege si acum, după 20 de ani de profesorat, tot asta, nu cred ca mai e un mister pentru nimeni, mai ales pentru cei cu care intru-n contact zi de zi, elevii mei. Fiecare zi in care descopar si ma descopar, evoluez si particip activ la evolutia cuiva, a unui adult in devenire, dar, mai ales fabuloasa terapie anti-aging pentru creier de care beneficiez, desi toate astea se petrec intr-un mediu de multe ori imperfect și ostil educatiei adevarate, dar care ESTE perfectibil, printr-un efort comun al tuturor celor implicati, sunt tot atatea motive pentru mine de-a continua sa fiu inspirat si sa inspir, sa ma updatez continuu si sa devin mai bun.”

Iulia Elisa Suditu – profesor de limba Engleza: “Count your age by friends, not years. Count your life by smiles, not tears.” (”Contorizeaza-ti viata prin numarul prietenilor, nu al anilor. Numara-ti viata prin zambete, nu lacrimi.” )

John Cristea – prezentator TV: “Pentru John Cristea ziua are mai mult de 24 ore, fiindca nu ne putem da seama cand are timp sa faca toate lucrurile pe care le face: emisiunea “Generatia lui John”, proiecte noi, job, radio, mai nou vlogul “Ce zice John?”, dar si altele. Emisiunea, care este cea mai de pret realizare a prezentatorului TV, nu vorbeste despre o generatie anume, ci despre comunitate, despre sutele de voci tinere care s-au facut auzite, miile de vise implinite si nenumaratele zambete prohovene si nu numai. Vocea de la radio si ambitia uimitoare se intalnesc la John, John Cristea.” 

Claudia Iordache – Psiholog: “Relatia cu tine reflecta relatia cu ceilalti, asadar alege sa te dezvolti!”

Dragos Brasoveanu – Project manager Respiro Schools, leadership trainer si vorbitor educațional: “Prin ceea ce sunt si fac, scopul meu in viata e sa adaug valoare celor de langa mine influentandu-i in sens pozitiv. Eu cred ca doar atunci cand omul isi descopera scopul vietii, alege sa faca din dezvoltarea personala un proces intentionat si continuu si e dispus sa ajute si pe altii, va cunoaste succesul.”

Ioana Maria Lupașcu – pianist concertist, solistă a filarmonicii ‚Paul Constantinescu’: “Cunoasterea iti ofera libertate. Daca vrei sa schimbi viitorul incepe cu tine si daca vrei sa contezi, asigura-te ca stii atat de multe lucruri incat nu se poate face abstractie de tine.”

Mircea Dinescu – Poet, scriitor și publicist: “Eu, desi sunt scriitor, m-am nascut intr-o casa unde nu exista biblioteca, iar atunci cand m-am intalnit prima oara cu cartile, mi s-au parut un miracol. Intrai in carte ca un cosmonaut care descopera universul. Si aceasta a fost marea mea sansa. Miracolul cartii a format generatii intregi in Romania. Astept clipa in care tinerii vor redescoperi Cartea, caci intoarcerea la carte e sansa omenirii.”

Gabriel Diaconu – Medic psihiatru: “Cred ca unicul scop, pentru adultul din prezent, trebuie să fie primenirea lumii de maine, pe care am luat-o împrumut de la copiii nostri. Cred ca o astfel de primenire nu poate avea loc fara educatie in sanatate. Si, deopotriva, cred ca nu exista educatie in sanatate fara o buna intelegere a sanatatii mintale de-a lungul varstelor. Despre copii si adolescenti se scrie si se dezbate mult, mult mai mult decat se asculta sau se observa. Ne aflam, astazi, la o raspantie. Odata cu generatia mea, vom fi fost ultimii nascuti inainte de tehnologia digitala. Ce a adus bun telefonul inteligent? Dar ecranul tactil? Cum curbam fenomenul suicidului in adolescenta in noul Eldorado virtual, consumul de substante, virajul social spre abandon educational si – frecvent – mica delincventa? Si acolo unde nu exista un raspuns clar, merita sa propui acele ipoteze care sa raspunda nevoii de-a sti mai bine fenomenul.”

Catalin Mahu – Fondator retea restaurante “La Mama”: “In cei 20 de ani ‘La Mama’, recunosc ca am facut si lucruri bune, dar am facut si multe prostii. Cand spun prostii, ma refer la greseli in business, la lucruri pe care, daca nu le-as fi facut, as fi fost altundeva. Daca imi pare rau de ceva si daca as schimba ceva, as lua niste decizii daca nu le-am luat si nu as mai lua altele, pe care le-am luat. E simplu, dar pare complicat.”

Ioana Frincu – Chief Operations Officer la Under Development Office: „Lucrand inca din facultate in domeniul Big Data si Machine Learning in cadrul a 2 companii am vazut o trecere naturala catre Blockchain, lucru care a dus la urmatorul nivel dragostea pe care o am pentru date si felul in care acestea evolueaza. Cred ca asa am gasit si cel mai bun loc in care sa evoluez si sa ajut companii sa isi construiasca concepte si solutii folosind informatiile pe care le au, impreuna cu tehnologii inovative.”

Dragos Brasoveanu – Leadership trainer, coach si vorbitor educational: “Imi doresc ca prin ceea ce spun si fac sa aduc bucurie celor din jur, sa ne ajutam reciproc sa descoperim sensul vietii si sa evoluam impreuna. Cum facem asta? Sarind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri. Dragostea de a trai viata frumos vine din noi insine!”

Vasile Calofir – Actor: „Trebuie sa te vinzi bine si sa ai cultura generala. Ca sa poti sa faci ce ti-ai propus, ai nevoie de incredere, pentru ca tot timpul te vei afla intr-o faza de start-up cu tine insati/insuti si te vei descoperi cu fiecare etapa. Tot timpul poti mai mult!”

Irina Kuhlmann – Executive Leadership Coach: “Copiii si tinerii de astazi sunt liderii de maine. Sunt profund pasionata sa inspir copiii si tinerii sa se formeze intr-un mod armonios si sa ajute la cladirea unei societati frumoase si prospere.”

Close Menu