Hai in taberele coolturale Bookland!

SPEAKERI 2020

Arhiva speakeri

Val1 - Primavara 2020

Brasov

poze_speakeri_1. Carmina Trâmbițaș Vakulovski

"Copiii de azi sunt mult mai bine ancorați în realitate, dar cu fiecare generație îi văd mai puțin răbdători și mai puțin dispuși să depună efort pentru a obține ceva. E cumva de înțeles, deoarece ei reprezintă o microsocietate, reflectă viața pe care o duc azi părinții lor: totul se derulează în grabă, într-o continuă luptă pentru existență și cu tendința de a obține cât mai mult, cu efort cât mai puțin."

Carmina Trâmbițaș Vakulovski

-

Profesor, Consilier, Formator pentru cadre didactice

poze_speakeri_4. Steffen Schlandt

"Muzica poate fi citită, analizată și interpretată - dar ea deschide mai ales ușa spre trăirile interioare, amplifică sau schimbă stările noastre. Vă invit să pătrundem dincolo de stratul optic și să ajungem în imaginativ."

Steffen Schlandt

-

Organist

poze_speakeri_6. Radu Dascălu

"Încă din adolescență mi-am dorit să devin criminalist, mânat fiind de o dorință puternică de a instaura dreptatea. Odată ajuns, am constatat că dreptatea fără adevăr este șchioapă, iar adevărul fără dreptate este mut. Așa că am început să caut adevărul, dar pe măsură ce-l căutam se nășteau primele îndoieli. Niciodată nu am mai fost sigur de adevăr, dar niciodată nu am încetat să-l caut.  L-am căutat peste tot... în cărți, în filme, în muzică, în sclipirea stelelor,  în cenușa morților, în veninul șerpilor sau  în nisipul deșertului. Dar de cele mai multe ori l-am găsit în oamenii de lângă mine... cărții vii care încă mai păstrează moștenirea culturală a acestui neam."

Radu Dascălu

-

Criminalist

poze_speakeri_2. Valentin Bărbat

" Dacă era SIMPLU, făcea ORICINE!"

Valentin Bărbat

-

Tipograf@Tipografia

poze_speakeri_3. Petronela Rotar

 "Este prima dată în viața mea când sunt fericită. Fericirea nu înseamnă o exuberanţă continuă de dimineață până seara, inimioare și nori roz, pufoși. Fericirirea înseamnă să fii în acord cu tine și inclusiv să îți dai voie să trăiești emoții care sunt catalogate drept negative. Fericirea înseamnă să nu-ți fie frică de frică!"

Petronela Rotar

-

Scriitoare

poze_speakeri_5. Dan Burlac

 "Sunt foarte multe lucruri legate de munte pe care trebuie să le învățam, să le promovăm și să le arătăm un pic mai bine. Avem nevoie de un nivel de cultură și educație montană care să ne permită să înțelegem muntele, să-l respectăm, să-l apărăm și să facem tot ceea ce putem ca să-i dăm înapoi muntelui ceva din ceea ce ne dă el."

Dan Burlac

-

Producător film, Președinte Alpin Film Festival.

poze_speakeri_7. Ionuț Zincă

"Fiecare persoană este unică, mulți încearcă să copieze ce văd în jur și acest efect de turmă omoară acest bun de neprețuit al fiecărui individ în parte. Mulți visează la averi, mașini și alte bunuri de valoare însă uită de fericirea lor, pierd controlul asupra lucrurilor care îi făceau fericiți și ajung simple marionete ale sistemului. Nu uitați să visați și să urmăriți acele vise!"

Ionuț Zincă

-

Sportiv

Ploiesti

poze_speakeri_1. Marilena Graur

"Pășind pe calea rațiunii și a sentimentelor am reușit, după numeroase cursuri și cărți citite, schimbări personale de perspectivă și mentalitate, să-mi formulez misiunea personală: să fiu un om care, cu bunătate și compasiune, își pune potențialul, competențele și cunoștințele în beneficiul oamenilor din jurul său pentru a crea o viață cu sens, plină de iubire și bucurie. Ca dascăl și leader, cred în conceptul de școală care învață, ce poate fi făcută indispensabilă și creativă în mod durabil prin orientarea tuturor, copii și adulți, spre învățare și cooperare."

Marilena Graur

-

Mamă, profesor de fizică, leader de școală, changemaker

poze_speakeri_3.Ana Lucreţia Nedelcu

"Gândeşte global, acţionează local! Un interes pentru mersul lumii per ansamblu, o gândire deschisă care are capacitatea de a face conexiuni între domenii, popoare şi naţiuni, ne pot conecta iniţiativele locale la un bine extins, ne pot conecta cu oameni din alte colţuri ale lumii care poate că luptă pentru aceleaşi principii, idealuri şi viziuni. 'If you can`t beat it, use it', cum ar spune un tânăr din mileniul III care şi-a dat seama că fiecare obstacol pe care-l întâmpină în viaţă poate reprezenta o piesă de puzzle în construcţia Sinelui şi a comunităţii din care face parte. Deoarece atunci când spui 'tânăr', spui Schimbare, Viziune, Autenticitate. Adaugi plus valoare acelei verigi existenţiale prin care gândirea globală cu acţiune locală şi obstacolele neprevăzute reprezintă modul prin care poţi construi indivizi noi, în societăţi noi, cu noi perspective de dezvoltare aliniate la tranziţia actuală."

Ana Lucreţia Nedelcu

-

Președinte Fundația Județeană pentru Tineret Prahova

poze_speakeri_5. Vlad Mateescu

"Ceea ce faci în viață are ecou în eternitate!"

Vlad Mateescu

-

Director Filarmonica Paul Constantinescu

poze_speakeri_2. Catalin Stoica

"Încă nu am descoperit o problemă fără rezolvare și nu cred că există 'suficient de bine'. Întotdeauna se poate mai mult. De aceea ne-am și născut: ca să învățăm și să evoluăm în mod real, constant, cu succes! Fără să fim perfecționiști, căci asta e o boală, nu o calitate. Iubesc oamenii! Și iubesc să văd cum cad limitele, una câte una! Ne auzim în fiecare seară de luni, pe Digi FM, în emisiunea 'Academia de Bine'. Cu dezvoltare, nu zgomot. Cu solutii, nu polemici. Hai Sus!"

Catalin Stoica

-

Profiler & Coach Academia de Bine

poze_speakeri_4. John Cristea

"Să fiu sincer cu mine! Ahhh, urăsc să nu mă plac tot timpul! Am fost învățat să mă simt bine în pielea mea, doar că acest joc al sincerității m-a lăsat pe drumuri! Nu există intersecții, doar un semafor blocat pe roșu pe care nu trec până nu termin introspecția. Presupun că verdele apare doar după ce-mi recunoc greșelile și promit să nu le mai repet."

John Cristea

-

Realizator emisiune "Generatia lui John"

poze_speakeri_6. Iulian Serban

''Cărțile sunt, alături de oamenii care ne inspiră, adevarate instrumente pe care le putem folosi pentru a ne dezvolta. Bucuria cititului aduce de fiecare dată mii de alte clipe, pline de bucurie."

Iulian Serban

-

Presedinte Asociatia Start Now

poze_speakeri_7. Mihail Karaghiaur

"Toată viața e un antrenament. Alergi tot timpul și uneori, mai faci și exerciții în timp ce alergi, ca să fie mai interesant."

Mihail Karaghiaur

-

Profesor

Bucuresti

poze_speakeri_1. Maia Morgenstern

"De îndată ce am descoperit bucuria de a citi, de a învăța, de a afla lucruri noi, de a-mi imagina prin intermediul teatrului, prin intermediul filmelor și prin intermediul cărților, am învățat să mă bucur, să zbor, să plutesc, să înot, să plonjez în lumea culturii. Cultura înseamnă tot ce ne înconjoară!"

Maia Morgenstern

-

Actriță

poze_speakeri_3. Andreea Roşca

"Dedicăm muncii o treime din viață. Dacă nu găsim ceva care ne interesează, de care ne pasă și la care putem fi buni, acestă treime poate fi un chin. Trebuie să continuăm să căutăm, să încercăm și să credem. Nu e un drum drept și nimeni în afară de noi nu poate ști mai bine ce este acel ceva.”

Andreea Roşca

-

Jurnalist, Scriitor, fondator The Vast&The Curious

poze_speakeri_5. Liviu Mihaiu

"Cred într-o temeinică pregătire și dedicare meseriei pe care vrei să o practici. Tinerii au nevoie de modele și de mentori care să-i atragă și să-i ghideze în evoluția lor, învățându-i cum să treacă peste lipsa de încredere în sine sau în viitor."

Liviu Mihaiu

-

Director editorial

poze_speakeri_7. Gabriel Diaconu

"Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă sau se observă. Să educi generațiile care vin e un deziderat care nu poate fi lăsat în seama unor oameni fără alfabetul necesar."

Gabriel Diaconu

-

Medic psihiatru, Rocker și Scriitor

poze_speakeri_2. Puya

"Dacă vrei să ai succes trebuie să gândești astfel: 'Ce mi-ar face plăcere să fac pentru tot restul vieții mele fără să mă plictisesc?'. Mulți se uită la oamenii care au bani și vor să facă exact ce fac aceia, fără să se intereseze dacă jobul în sine le place sau nu / li se potrivește sau nu. Entuziasmul e motorul care te face să treci peste problemele oricărui început de drum. Știu că acum influencerii și influentatul sunt la modă dar experiența personală e cea mai importantă. E bine să greșești greșelile tale nu pe ale altora. 'Greșeala' are o conotație negativă când de fapt e calea spre învățare. Până și în Geneza scrie: 'Dumnezeu a făcut lumea … a văzut că e bine și a continuat.' A face, a observa și a trage o concluzie personală înseamnă, de fapt, învățare. Eu sunt produsul unui șir lung de greșeli pe care, bineînțeles, nu le știe nici dracu’ pentru că toți se concentrează doar pe succesul meu de acum. Iar asta e o greșeală :). Nu s-a întrebat nimeni oare ce făceau influencerii și speakerii motivaționali înainte să dea sfaturi? Oare au ascultat alți influenceri?"

Puya

-

Interpret muzică hip-hop

poze_speakeri_4. Raed Arafat

"La ora asta, a fi educat nu mai este o valoare în România, de aceea toţi oamenii instruiţi pleacă. Practic e cea mai mare criză a fondului în raport cu forma. Eu nu cred că ţara aceasta are viitor fără o investiţie masivă în educaţie."

Raed Arafat

-

Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

poze_speakeri_6. Andrei Păunescu

„Este căutată cartea, mai puțin căutată decât alte dăți, dar n-are cum să dispară bucuria de a avea în mână o carte cu foaia de hârtie, cu foşnetul ei şi cu independența pe care ți-o dă, pentru că unei cărți nu i se termină niciodată bateria, nu i se strică niciodată afişajul şi nu ți-o poate denatura nimeni prin tot felul de programe şi păcăleli informatice, aşa încât e mai puțin numeroasă decât în alte dăți, dar armata cărții rămâne în picioare."

Andrei Păunescu

-

Muzician, Scriitor, Jurnalist, Cadru didactic și Caricaturist

Arhiva speakeri

Close Menu