Hai in taberele coolturale Bookland!

Speakeri 2018

Iasi

poze_speakeri_1.Elena Ungureanu

"Cred ca prin intermediul educatiei, fiecare tanar poate deveni un profesionist desavarsit. Nu e o iluzie, nu e o Fata Morgana, nu e un sofism. E o credinta personala pe care mi-am insusit-o si pe care continui sa o aplic in viata de zi cu zisi care niciodata nu m-a dezamagit. Cu munca, perseverenta si rabdare in atingerea scopului, orice vis poate fi transpusin realitate. Nu exista nu se poate!"

poze_speakeri_9. Anca Gilca

"Educatia este principalul stalp care ne ajuta sa avem o viata mai buna, viata pe care ne-o dorim din toate punctele de vedere: emotional, cultural, politic, profesional, personal (si nu numai). Este usor? Nu chiar, nu tot timpul. Este nevoie de agenti de schimbare in educatie? Da, este mare nevoie. Eu sunt unul dintre ei si ma bucur enorm ca nu sunt singura!"

poze_speakeri_7. Irina Lupascu

Irina Lupascu

-

Trainer

poze_speakeri_15. Irina Vasilescu

"Ceea ce imi doresc cu ardoare pentru tineri este sa aiba capacitatea de a cultiva si pastra aceste calitati toataviataEducatia ma pasioneaza si sunt constienta ca viitorul nostru, al tuturor, depinde de tinerii nostri si de cum stim sa ii incurajam, protejam si inspiram sa construiasca o lume din ce in ce mai buna."

Irina Vasilescu

-

Autor, Trainer, Coach

Focsani

poze_speakeri_1.Alexandra Tataru

Alexandra Tataru

-

Profesor, Publicist

poze_speakeri_10. Emilian Mocanu

"Chiar dacă mă contrazice dex, eu sunt de părere că tinerii şi oportunităţile sunt sinonime. Dacă nu te convinge faptul că poţi interacţiona cu oricine vrei printr-un mesaj, că poţi pleca peste hotare cu un formular completat pe internet, că poţi învăţa mai mult decât niciodată cu câteva click-uri, atunci îmi voi încerca eu norocul de a te convinge de asta la Conferinţa BookLand! "

poze_speakeri_2.Alice Pruteanu

"Adolescența este cea mai interesantă şi exuberantă perioadă din întreaga viaţă a oricărei fiinţe umane. Este stadiul preliminar când oamenii devin din ce în ce mai implicaţi în diferite tipuri de lucruri care îi privesc, fără să cunoască consecinţele. Este, cum s-ar spune, şansa de a sparge şi a reconstrui. De aceea părinţii şi cei mai în vârstă oferă atenţie sporită copiilor lor sau îşi doresc să îi ţină într-un mediu sigur, departe de mediul ostil, să-i crească pe cât posibil într-un mediu protejat, călduţ."

poze_speakeri_4.Dragos Horhocea

Dragos Horhocea

-

Manager General Agetur

poze_speakeri_8. Dragos Cristian Finaru

"Educaţia este esenţială. Educaţia este totul. Nu avem nevoie şi nici timp de schimbări atât de mici, de introducerea unei grile, de schimbarea unei vacanţe sau a firmei care tipăreşte manualele. Avem nevoie de schimbări monumentale. Şcolile ar trebui să fie palate. Competiţia pentru cel mai bun profesor ar trebui să fie crâncenă. Iar salariile profesorilor să rivalizeze cu cele ale top managerilor din multinaţionale. Şcolile şi educaţia ar trebui să fie extrem de scumpe pentru guvern şi absolut accesibile pentru cetăţeni, precum este strategia de apărare a ţării. Căci, la sfârşitul zilei, educaţia e chiar mai importantă. Şi poate lucrurile nu stau aşa. Dar pot sta aşa pentru fiecare dintre noi, în parte. În atitudinea noastră, în alegerile noastre, în preocuparea noastră continuă de a creşte, învăţa şi dezvolta. "

Bacau

poze_speakeri_1.Dragos Cristian Finaru

"Educaţia este esenţială. Educaţia este totul. Nu avem nevoie şi nici timp de schimbări atât de mici, de introducerea unei grile, de schimbarea unei vacanţe sau a firmei care tipăreşte manualele. Avem nevoie de schimbări monumentale. Şcolile ar trebui fie palate. Competiţia pentru cel mai bun profesor ar trebui fie crâncenă."

poze_speakeri_13. Lucian Popa

Lucian Popa

-

Fotograf

poze_speakeri_10. Val Manescu

Val Manescu

-

Scriitor

poze_speakeri_2.Claudia Munteanu

"Admir enorm la tânăra generaţie faptul are foarte multe abilităţi, foarte multe aptitudini, tone de entuziasm! Cred şlefuirea acestor abilităţi, punerea aptitudinilor pe direcţia cu rost, dozarea entuziasmuluiastfel încât îl transforme în combustibil pentru desăvârșirea vieţii sunt câteva dintre reperele care definesc o bună educaţie."

Claudia Munteanu

-

OM

poze_speakeri_11. Alina Caprioara

"Educaţia este în primul rând cunoaştere de sine! Un tânăr educat este un om conştient de dinamica sainterioară, liber în relaţia cu sistemul de presiuni interne şi externe, autentic în relaţia cu sine şi cu ceilalţi, responsabil de realitatea creată de sine, pentru sine."

poze_speakeri_15. Bogdan Matei

Matei Bogdan

-

Actor

poze_speakeri_4.Marcel Mihai

"Dacă viaţa ta ar fi o carte, cum ar arăta pagina de astăzi? "

poze_speakeri_8. Cristian Munteanu

"Misterul vieţii nu este o altă problemă de rezolvat, ci o realitate de experimentat "

Galati

poze_speakeri_1.Daniela Vlad

Daniela Vlad

-

Jurnalist

poze_speakeri_5. Andra Mihaela Costache

Andra Mihaela Costache

-

Consilier Parlamentar

poze_speakeri_9. Maria Manea

Maria Manea

-

Psiholog

poze_speakeri_2.Gabriela PANAIT

Gabriela PANAIT

-

Lider Cercetasii Galati

poze_speakeri_6. Nicoleta Nistor

" E o onoare şi o bucurie pentru mine să împărtăşesc din experienţă şi cunoştinţele mele cu generaţia tânără care are atâtea oportunităţi şi, totuşi, atâtea obstacole în ziua de azi. "

poze_speakeri_10. Gabriel Ursan

Gabriel Ursan

-

Blogger

poze_speakeri_3.Gina Bradea

Gina Bradea

-

Blogger culinar

poze_speakeri_11. Cristina Bahna

" Niciun om nu este în mod definitiv într-un fel sau în altul şi că în fiecare om există un potenţial nematerializat, credinţe care o ajută să vadă că oamenii pot să facă schimbările pe care şi le doresc în viaţa lor, iar ea este pregătită să le fie alături în acest proces"

Cristina Bahna

-

Manager HR

poze_speakeri_4.Viorel Baciu

Viorel Baciu

-

Caricaturist

poze_speakeri_8. Elena Ostache

"Misterul vieţii nu este o altă problemă de rezolvat, ci o realitate de experimentat "

poze_speakeri_12.Oana Contoman

" Există mai multe lucruri care ne separă, decât lucruri care ne unesc. În vremuri de criză, înţelepţii construiesc poduri, iar ceilalţi bariere. Alături de colegii mei din cluburile de voluntariat, dar şi în cadrul locurile în care lucrez, fac totul cu gândul la comunitatea în care ne dezvoltăm şi la faptul că este de datoria mea să ajut oamenii să ducă viaţa pe care şi-o doresc. "

Braila

poze_speakeri_13.Cati Lupascu

"O carieră de succes presupune un cumul de factori, toți la fel de importanți. Dar cel mai și cel mai important, cel care, de fapt, asigură succesul,  este PASIUNEA. Doar o meserie făcută cu pasiune îți dă încrederea, curajul și dorința de a performa și, de ce nu, puterea de a face sacrificii. Pentru că orice meserie înseamnă și sacrificii. Dar, cum spun marii înțelepți, niciun sacrificiu nu-i prea mare atunci când există pasiune. Așa că, înainte de orice decizie sau alegere, întreabă-te sincer ce sacrificii ai fi dispus să faci pentru ceva în care nu te regăseșți, ce recompensă aștepți dintr-un job care nu te reprezintă. Alegerea este întotdeauna a ta! Eu pot doar să-ți povestesc despre alegerile mele."

poze_speakeri_10.Doina Popescu Braila

Doina Popescu Braila

-

Scriitor

poze_speakeri_14.Valerica Oprisanu

"Consider că piața de carte nu este deloc saturată, așa cum se spune de multe ori. Dimpotrivă, în special la capitolul cărți pentru copii cred că ar trebui încurajați și sprijiniți tot mai mulți oameni (nu doar scriitori) de a scrie cărți pentru copii. De când am citit undeva că în Olanda se editează anual 2000 de cărți pentru copii, scrise de oameni din categorii sociale diferite, mi-am dat seama că noi suntem foarte în urmă la acest capitol. Diversitatea nu face altceva decât să aducă un plus de valoare pieței de carte, nicidecum să o satureze."

Valerica Oprisanu

-

Blogger si Influencer

poze_speakeri_11.Armanda Filipine

"Suntem ceea ce ne place să fim pentru noi - în ochii noștri, ceea ce înțeleg ceilalți în ochii lor. În realitate, suntem atât cât am reușit să ne cunoaștem și să ne (re)formăm mai aproape sau mai departe de imaginea Omului ideal, dacă ne-am propus-o cumva ca model. Viața noastră va fi frumoasă ori nu, în funcție de felul în care invățăm să urcăm un munte sau o scară, să protejăm o ființă sau o plantă, să admirăm răsăritul și să ascultăm sfaturile bunicilor, dar mai ales să deschidem cărți. Pentru că oricâtă invățătură și experiență am avea, oricâți prieteni și membri ai familiei binevoitori și darnici ne-ar ajuta, nu ajung clipele ca să trăim totul, să pricepem în profunzime bogăția lumii."

poze_speakeri_15.Gabriel Stoica

Gabriel Stoica

-

Investitor

poze_speakeri_4.Marius Vernescu

Marius Vernescu

-

Ornitolog

poze_speakeri_12.Dan Ciurea

Dan Ciurea

-

Cinefeel

Tulcea

poze_speakeri_5. Ileana Galatescu

"Nu există metode bune sau rele, ci metode adecvate, bine sau prost utilizate."

poze_speakeri_2. Teodora Megit

"Provoacă-ți limitele, nu îți limita provocările!"

poze_speakeri_14. Patrick de Hillerin

"BookLand face un lucru îndrăzneț și absolut necesar. În epoca în care toți, indiferent de vârstă, suntem prinși în mrejele tehnologiei, e nevoie de curaj să-i aduci pe tineri la discuții despre lectură și scriitură. Tinerii care citesc, astăzi, sunt cei care în viitorul nu foarte îndepărtat vor deține informația și, implicit, puterea. "

Patrick André de Hillerin

-

Ziarist

poze_speakeri_3. Irina Chirciu

"A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos."

poze_speakeri_7. Dana Tudor

Dana Tudor

-

Logoped

poze_speakeri_4. Laura Felea

"Educația este cea mai puternică armă pe care o poți folosi pentru a schimba lumea."

poze_speakeri_8. Dima Nicoleta-Lucia Lupu

Dima Nicoleta-Lucia Lupu

-

uNT ciNe vReau să fiU

Constanta

Buzau

val 2_1. Gabriel Costianu

"Important este să ne dorim în viață să urcăm treaptă cu treaptă. Nu este deloc ușor, dar dacă nu ne propunem, nimeni nu va veni să ne ia de mâna și să ne ajute. Nimeni! Depinde în mare parte de noi dacă vom reuși sau nu. De munca  noastră! De dăruirea noastră, de atenția pe care o acordăm detaliilor care fac diferența! Evident, contează șansa, norocul și oamenii pe care îi întâlnim în drumul nostru. Și nu de puține ori, cu sau fără voia noastră, cei din jur au un rol major. Însă dorința de a avansa ne aparține în totalitate. Iar această dorință poate să ne răsplătească peste ani." 

val 2_5. Lucian Alexandru Salcutan

Salcutan Lucian Alexandru

-

Avocat

val 2_9. Bogdan Dinu

Bogdan Dinu

-

Boxer Heavyweight

val 2_2. Andrei Pitigoi

Andrei Pitigoi

-

Fotojurnalist

val 2_6. Silviu Dragomir

"Contextul socio-politic incert prin care trecem, ne face tot mai mult să ne gândim la schimbare. Ori pentru a produce o schimbare pozitivă în viitor, cele mai importante resurse de care avem nevoie se referă la tineri și la educație."

val 2_10. Eduard Ciobota

Eduard Ciobota

-

Fotograf, Programator

val 2_3. Tiberiu Abagiu

"Cărțile indiferent de formă și formatul lor, hârtie sau suport electronic, contribuie la modelarea caracterelor oamenilor de toate vârstele și ne îndrumă pașii prin care ne construim și definim destinul. Rămân valoroase și autentice chiar și într-o epocă definită de rapiditatea obținerii informațiilor cu ajutorul unui dispozitiv electronic." 

Tiberiu Abagiu

-

Specialist Marketing

val 2_11. Dalia Pusca

"Există lucruri pe care le știți, dar nu știți că le știți. Când veți ști ceea ce nu știți, atunci vă veți schimba" 

val 2_4. Alina Raducan

"Lectura este principalul factor care poate aprinde în noi scânteia cunoașterii. Și doar cunoașterea ne poate ajuta să înțelegem adevărata putere a cuvintelor! Cred într-o generație tânără, educată și conștientă că destinația este în strânsă legătură cu rezultatul alegerilor, încă de la vârste fragede!"

Alina Raducan Suditu

-

Realizator Tv Media Grup

Craiova

Rm. Valcea

Pitesti

Bucuresti

Val 1 - Primavara

Arad

Timisoara