Hai in taberele coolturale Bookland!

SPEAKERI 2019

Arhiva speakeri

Perioada Septembrie - Noiembrie 2019

Bacau

poze_speakeri_1. Tatiana Şoldeanu

Ce este succesul? Dar fericirea? Ce putem face pentru a le atinge? Sunt întrebări la care tinerii, și nu numai, caută cele mai potrivite răspunsuri. 'Transformă lumea într-un loc mai bun, făcând ceva pentru propria ta bucurie' ne spune John A. Allison și aceste cuvinte reunesc, din punctul meu de vedere, răspunsurile la toate cele trei întrebări și... reprezintă ceea ce eu mă străduiesc să fac în viața mea.

Tatiana Şoldeanu

-

Inspiring Coaching & Mastermind

poze_speakeri_3. Dragoș Fînaru

Cred că tânjim, ca tineri, mai mult ca niciodată, după libertate. Înțelegând, greu totuși, că adevărata libertate este reprezentată de înțelepciunea cu care ne alegem... constrângerile. Că libertatea adevărată înseamnă muncă, înseamnă învățare, înseamnă pasiune, înseamnă dăruire, înseamnă... împreună. Că nu există ‘fac ce vreau, e viața mea’, pentru că nu trăim singuri în univers și cei din jurul nostru depind, țin, au nevoie, iubesc, cred, speră, fac planuri și visuri care ne includ și pe noi. Adevărata libertate înseamnă să alegem scopuri înalte, cărora să le servim cu rigurozitate, dăruire, înțelepciune și... drag.

Dragoș Fînaru

-

Learning Engineer

poze_speakeri_5. Cristian Ghingheş (aka Kristofer

Înclinația mea înspre antreprenoriatul social am pus-o în slujba comunității din care fac parte în calitate de Consilier independent la Primăria municipiului Bacău. Abilitățile mele de coordonare Societății Academice din România. Iar talentul scriitoricesc bloggului kristofer.ro unde îmi țin la curent fanii cu toate rezultatele muncii, cu opiniile și inițiativele mele. Mi-am asumat rolul de a comunica și a pune presiune pe cei responsabili să acționeze și să schimbe lucrurile. Cred sincer că asta trebuie să facem fiecare dintre noi, însă mai ales tinerii, căci noi ne dorim cel mai mult schimbarea.

Cristian Ghingheş (aka Kristofer)

-

Coordonator Proiect, Consilier Local Independent, DJ, Blogger

poze_speakeri_2. Crina Mihailă

De când ne naștem până murim avem nevoie de bani și, cu toate acestea, de cele mai multe ori, nu ne învață nimeni nimic în școală sau în familie legat de acest subiect. Uneori subiectul banilor poate fi unul tabu sau chiar frustrant pentru anumite familii. Acest program îl desfăşor atât cu tinerii din facultăți cât și cu copiii din grădinițe, informațiile fiind adaptate pe nivelul fiecărei vârste. Tinerii au nevoie să învețe de la o vârstă fragedă funcțiile banilor pentru a evita frustrarea și împovărarea în viața de  adult.

Crina Mihăilă

-

Fondatoarea Programului "Fumuseţea banilor"

poze_speakeri_4. Eliza Noemi Judeu

Când spui actor înseamnă că trebuie să-l asculți pe omul ăla, are ceva de zis. Iar tinerii au ceva de spus, dar din păcate nu li se dă prilejul prea des de a se exprima și atunci fug la teatru, fug în teatrul lor.

Eliza Noemi Judeu

-

Actriţă, Director Teatrul Municipal ”Bacovia”

poze_speakeri_6. Augustin Mihailă

Cu o simplă căutare pe Google poţi să descoperi cum sunt făcute anumite trucuri. Dar nu despre asta este spectacolul de magie, ci despre cum îi poţi face pe oameni să se simtă în timpul spectacolului. Magia este ceea ce simte şi îşi imaginează fiecare. Pentru mine obiectivul este să-l fac pe om să nu se întrebe cum am făcut asta, ci să se lase fascinat şi să creadă că ceea ce a văzut este realitate. Pe mine mă motivează enorm starea de bucurie pe care reușesc să o generez!

Augustin Mihăilă

-

Entertainer

poze_speakeri_7. Alina Căprioară

Cred că este o stare de urgență națională re-evaluarea educației tradiționale prin prisma valorilor psihologiei umaniste: conștientizare, libertate, autenticitate și responsabilitate. Modul ne-integrativ și ne-procesat în care se formează astăzi generațiile transformă România într-un pacient psihiatric anxios-depresiv. Doar introducerea conștientizării între obiceiurile pedagogice ar putea vindeca, elibera și responsabiliza emoțional generații întregi. Am creat o metodă de conștientizare și dezvoltare personală, Metoda C.L.A.R., pentru că  acest lucru a încetat să mai fie un îndemn socratic, a devenit o prioritate națională

Alina Căprioară

-

Psiholog

Iasi

poze_speakeri_1. Raluca Sandu

În ani mi-am modelat valorile, misiunea, scopul... De la dorința de a-mi demonstra că pot, la nevoia de a realiza că știu, la inevitabila luptă financiară și tot așa... Acum știu cine sunt, care este drumul și ce mă face fericită. Acum știu să fiu fericită, Știu că pot și am ce îmi trebuie acum... Acum înțeleg ce valoare are educația, ce importanţă colosală are cunoașterea & dragostea de sine și că bucuria nu e depozitată în conturile din bancă.

Raluca Sandu

-

Wedding planner & florist

poze_speakeri_3. Ramona Gîrjan

Cred că viața dăruită nouă este cea mai frumoasă provocare posibilă, învățându-ne să fim cei mai buni. Aceasta înseamnă că trebuie să ne identificăm pasiunile, să găsim inspirație în ceea ce ne înconjoară și să ne auto-motivăm să ne dezvoltăm continuu. Avem datoria față de noi înșine să ne urmăm visurile și să citim mai mult, căci, așa cum spunea și Thomas Carlyle -‘Ceea ce devenim depinde în mare măsură de ceea ce citim după ce toți profesorii noștrii au terminat cu noi.

Ramona Gîrjan

-

Jurist, Antreprenor

poze_speakeri_5. Laura Daps

Tinere, te provoc la un exerciţiu: care este povestea ta? Dacă ești pe calea cea bună şi încă faci parte din poveste, atunci te felicit din toată inima! Iar dacă răspunsul este “nu ştiu”, atunci îţi recomand să iei în calcul o perioadă de regăsire, eventual să urmezi o activitate care te va ajuta să îţi identifici potenţialul şi abilităţile. Pentru că în fiecare dintre noi există mult mai mult potenţial decât suntem capabili să conştientizăm!

Laura Daps

-

Designer, Artist, Public Speaker, Consilier imagine

poze_speakeri_7. Serban Octavian Axinte

Toate vârstele omului sunt de aur doar că de valoarea unor perioade trăite ne dăm seamă, de altele nu. Grație experienței și trăirii conștiente aceste vârste au un anumit grad de predictibilitate. Tinerețea e o stare specială a ființei pentru că nu știi, nu poți bănui ce te așteaptă.

Serban Octavian Axinte

-

Cercetator Stiintific, Scriitor

poze_speakeri_2. Dana Chelariu

A avea mai multe joburi este pentru mine un stil de viaţă. Ca să ajung la asta, a trebuit să găsesc și ingredientul necesar. Drept pentru care acum mă ghidez după un motto: 'Alege un job care îți place și nu va trebui să muncești nicio zi'. Cum am ajuns în acest punct este povestea vieții mele care are un singur cuvânt la bază, și anume PASIUNEA. Sper să transmit tuturor dragostea mea pentru om și nu în ultimul rând pentru cunoaștere.

Dana Chelariu

-

Inginer chimist, Doctor în geologie

poze_speakeri_4. Dan Trofin

Nu le vom ști niciodată pe toate, important e să-nțelegem ceva din viața asta!

Dan Trofin

-

Jurnalist

poze_speakeri_6. Florentina Berlan

Dacă ar fi să descriu coaching-ul într-un cuvânt acesta ar fi 'devenire'. În mai multe: creștere, înălțare, curaj, asumare, responsabilitate, conștientizare, integrare. Imi plac tinerii și mă simt bine în prezența lor. Mă încântă faptul că sunt la început de drum, încă nealterați de fricile și programările vieții de adult și asta mă motivează să îi ajut să manifeste cea mai bună varianta a lor. În calitate de mamă, mi-am însoțit copilul pe drumul devenirii sale, oferindu-i libertate, sprijin și îndrumare. În calitate de trainer, am sădit semințele cunoașterii de sine și ale transformării în fiecare copil cu care am interacționat, cu respect față de comorile din el și cu multă iubire. Iar în calitate de coach, sunt alături de fiecare suflet, cu multă înțelegere și încredere că va găsi, cu ajutorul meu, răspunsul potrivit pentru binele lui cel mai înalt. Ingredientul magic, în toate aceste roluri, e iubirea de oameni.

Florentina Berlan

-

Terapeut, Coach

FOCSANI

poze_speakeri_1. Ana Acatrinei

Spunea Nichita Stănescu într-un interviu :'Dacă nu sunt motive să trăiești, atunci trăiește măcar din curiozitate.' Faptul că trăim în era tehnologiei este pentru că cineva a fost curios la un moment dat să exploreze.
De multe ori ne plângem justificat de deficiențele sistemului educațional, dar cu toate acestea școala este necesară, însă nu și suficientă, iar aici ar trebui să apară curiozitatea tinerilor de a explora diferite domenii și de a-și descoperi pasiunile. Între educație și școală este un raport de la întreg la parte. Încurajez voluntariatul în rândul tinerilor deoarece acesta contribuie la dezvoltarea personală, având posibilitatea cunoașterii unor informații pe care nu le pot afla de la școală. Suntem învățați de societate să fim cei mai buni la școală, să luăm note mai mari decât ceilalți, doar așa primind recunoștință de la cei din jur. Eu nu încurajez să fii mai bun decât celalalt, considerând că este mai important ca mâine să fii mai bun decât astăzi și ca în fiecare zi să fii cea mai bună versiune a ta. Cred că asta ne face să fim cu adevărat valoroși.

Ana Acatrinei

-

Fondatoarea evenimentului 'Provocarea #V'

poze_speakeri_4. Ioan Florea

Cred în voluntariat și beneficiile dăruirii de sine. La început a fost dorința ca visele să devină realitate... ne doream iubire și libertate... așa am descoperit înălțimile. Peste munți, prin păduri, peste pârâuri și sub cascade am descoperit forța pentru a merge înainte. Demersul nostru cultural mi-a schimbat viața...iar eu vreau să inspir cât mai multă lume cu povestea lui ‚Se poate!’.

Ioan Florea

-

Președinte Asociația de Dezvoltare Durabilă "Focul Viu"

poze_speakeri_6. Adrian Damian

Pe scenă îți pui tot sufletul, tot harul, toată concentrarea și toată dăruirea. În slujba cui? A spectatorului, care a venit acolo să îi reamintești de cele mai frumoase emoții cu care omul a fost înzestrat. Sentimente cu care vrea să plece acasă, unde se va hrăni pentru o perioadă cu această hrană spirituală de care are periodic nevoie. Pur și simplu nu putem trăi fără artă. Fără cultură. Fără educație.

Adrian Damian

-

Actor

poze_speakeri_2. Alice Pruteanu

Până la 19 ani ai voie să visezi și să pui în practică orice...pentru că ești adolescent. Gândurile tale de atunci îți formează convingerile de mai târziu. Trebuie să crezi că poți. Chiar dacă o iei de la zero și având că ‘armă’ doar încrederea în tine însuți. Dacă alergi, o să cazi...însă poți să te ridici. Eșecul - de care avem parte toți - este constructiv dacă vrei să înveți din el și să îți construiești stima de sine.

Alice Pruteanu

-

Psiholog, Coach, Consilier Dezvoltare Personală

poze_speakeri_3. Varujan Vosganian

Se spune că politica separă şi cultura unește. În România există această prejudecată că politicul și cultura sunt diferite. Eu spun că, dimpotrivă, politica românească s-a născut din cultură. Toți marii oameni politici ai secolului XIX au fost mari oameni de cultură iar noi am făcut politică mare câtă vreme a fost făcută de aceşti oameni. Mai cred că fiecare lucru pe care îl scriem este o tentativă de a salva ceva din noi înşine. Eu, de fiecare dată când scriu o poezie, mă gândesc că, dacă aș fi dispărut cu o zi înainte, poezia aceea ar fi dispărut odată cu mine. Și încă nu știu câte lucruri sunt în mine care trebuie să fie născute înainte ca eu să plec.

Varujan Vosganian

-

Scriitor, Economist, Om politic

poze_speakeri_5. Bogdan Săcăleanu

Într-o lume în care schimbarea este singura constantă, în care oamenii întâi își creează așteptări și mai apoi oferă ceva la schimb, normalitatea devine un ideal de multe ori nu greu de atins, dar greu de menținut! Limitele impuse de ceilalți sunt, de fapt, constrângerile și presiunea societății care ne transformă, ne formează și ne impune regulile jocului. Importantă este povestea care rămâne! …la fel și la deșeuri, e important ce rezultă din ele! #reduce #reuse #recycle

Bogdan Săcăleanu

-

Comisar Garda Națională de Mediu, Voluntar, Antreprenor

poze_speakeri_7. Alexandra Tătaru

În școală, teoria și-a câștigat deja locul întâi, în defavoarea pragmatismului, adică prea puțin în direcția formării competențelor care ar putea pregăti tinerii pentru viața reală. Timpul nu e niciodată de partea noastră și trecem iute prin el. Ce mai rămâne de făcut? Simplu. La un moment dat, fiecare copil sau adolescent trebuie să conștientizeze că fără autoeducație, fără cărți și lectură, nu prea va exista determinare. Nu sunt suficiente cele dobândite în familie sau la școală. Drumul de succes în viață al unui tânăr nu va fi pavat decât de propriile intenții. Intențiile altora ar trebui să reprezinte, însă, doar oportunitățile pe care le vor alege pentru următoarea etapă. Cartea va rămâne mereu un prieten de nădejde. Nu-ți va cere nimic în schimbul lecturării ei, dimpotrivă. Îți va oferi înțelepciunea de care ai nevoie în viața reală și-ți va face loc chiar și în cea imaginară.

Alexandra Tătaru

-

Profesor, Publicist

GALATI

poze_speakeri_1. Nicoleta Nistor

Pe drumul propriei mele descoperiri fiecare pas m-a condus către următorul. Fiecare eşec a avut rostul lui şi a fost o lecţie pe care am învăţat-o. Dezvoltarea personală este absolut necesară în vremurile pe care le trăim. Consider că e nevoie să învăţăm să fim fericiţi, pentru că altfel, ne ia iureşul vieţii; ne afundăm în stresul nostru zilnic, în rutina noastră şi uităm care este scopul nostru în viaţă: acela de a fi fericiţi.

Nicoleta Nistor

-

Terapeut, Speaker, Antreprenor

poze_speakeri_3. Florian Viorel Miu

Trăim într-o lume influențată de media, celebrități și filme. În ceea ce înseamnă dependența, fie că este vorba de substanțe sau comportamentală, este important să percepem realitatea. De multe ori suntem păcăliți de ceea ce ni se arată, fără să căutăm dacă informația care ne este prezentată este reală sau nu. Lumea dependenței este plină de informații false în ceea ce privește partea pozitivă a consumului. Ceea ce crează plăcere pe termen scurt, de cele mai multe ori dăunează în cursa lungă a consumului. O informație corectă crează întotdeauna drumul spre alegeri funcționale.

Florian Viorel Miu

-

Psiholog clinician/Psihoterapeut, Președinte Asociația "Se poate și altfel", Coordonator PROSALVITA

poze_speakeri_7. Bianca Coropceanu

Cărțile au devenit o prelungire a existenței mele. Ori de câte ori vreau să aprofundez un domeniu nou mă pierd printre rafturile librăriei sau ale bibliotecii consumând cu sete fiecare informație, stare sau emoție nouă pe care mi le oferă acestea. Poți fi orice personaj dorești, tu doar alege povestea. Poți primi orice informație ai nevoie, tu doar alege domeniul. Magia cărților constă în capacitatea de a călători oriunde, oricând fără ca măcar să îți miști picioarele.

Bianca Coropceanu

-

Consultant Educațional

poze_speakeri_7. Octavian Miclescu

Imi place să mă exprim mai mult în scris, decât verbal, fiindcă am nevoie de timp să întorc cuvintele pe toate părțile, să le găsesc noi rosturi. Însă accept provocarea BookLand și vin în fața tinerilor care-mi vor da la o parte toate petalele pentru a ajunge la miezul gândirii mele. Nu știu dacă eu le voi răspunde lor sau mai curând invers...

Octavian Miclescu

-

Scriitor

poze_speakeri_2. FLorin TOma

Cred foarte mult în calitatea întâlnirilor pe care le-am avut până în acest moment al vieții mele. Am avut șansa să cunosc oameni minunați care au fost providențiali pentru formarea mea ca individ, dar și ca actor. Consider că sunt suma tuturor acestor experiențe care mi-au înlesnit devenirea. Cea mai frumoasă lecție pe care am primit-o în dar de la viață și pe care mi-ar plăcea să o împărtășesc tinerei generații este că avem puterea de a ne surprinde pe noi înșine! Limitele sunt, de fapt, propriile noastre prejudecăți.

Florin Toma

-

Director General & Actor al Teatrului Dramatic 'Fani Tardini', Lector univ.dr. Facultatea de Arte

poze_speakeri_4. Dana Carmen Vlad

Îmi place să ascult părerile oamenilor, să găsesc puncte comune sau provocatoare și să le încheg. Le voi vorbi tinerilor BookLand ascultându-i. Cum? Amintindu-mi de propria-mi adolescenţă, de frământările și întrebările mele esențiale - unora, între timp, găsindu-le un răspuns. La celelalte sper să găsim împreună, bucurându-ne de diversitatea opiniilor noastre.

Dana Carmen Vlad

-

Realizator emisiuni Radio-TV

poze_speakeri_6. Adriana Mihaila

Albert Einstein a spus: ‘Și oamenii de știință sunt artiști’. Cred că acest lucru se datorează creativității și libertății în gândire pe care atât un om de știință, cât și un artist le necesită. Deși știința era la începuturile sale o artă, acum ştiinta şi arta sunt privite ca două entități diferite - la fel ca emisfera stângă și dreaptă a creierului - ignorând că, de fapt, oamenii au nevoie de amândouă. Fiind profesor de matematică de 25 ani și lucrând atât cu elevi de liceu, cât și de gimnaziu, am observat cât de importantă este corelarea artei cu știința. Așa am devenit interesată de domeniul STEAM. Vreau să împărtășesc elevilor importanţa libertății în gândire și a creativității în domeniul acesta, STEAM (Science, Technology, Engineering, Art, Mathematics), pentru că elevii de astăzi reprezintă generația care trebuie să privească lumea din mai multe perspective pentru a prospera și crea, pentru a avea un impact asupra lumii și modului în care aceștia vor trăi.

Adriana Mihăilă

-

Profesor matematică, Mentor, Vicepreședinte Asociația ART-TERAPIE.CES.AU

BRAILA

poze_speakeri_1. Dragoș Brasoveanu

Îmi doresc ca prin ceea ce spun și fac să aduc bucurie celor din jur, să ne ajutăm reciproc să descoperim sensul vieții și să evoluăm împreună. Cum facem asta? Sărind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri. Dragostea de a trăi viața frumos vine din noi înșine!

Dragoș Brașoveanu

-

Leadership trainer, Coach, Vorbitor educațional

poze_speakeri_3. Cornelia Miler

A fi dascăl e mare lucru. Pe lângă faptul că îți iubești profund meseria, înseamnă că te și dedici tinerilor cărora le predai. Îi pregătești nu numai la materia predată, ci pentru viață și provocările acesteia. Încerci să ai zâmbetul - dacă nu pe buze - măcar în suflet și îți urmezi drumul indiferent de uneori mai puțin plăcutele discuții cu părinții sau de rezistenţa copiilor cu probleme. Pentru că merită! Nu e satisfacție mai mare decât aceea de a fi oprit pe stradă de un tânăr ce radiază de tinerețe și energie și care-ți mulțumește că ai contribuit la evoluția lui.

Cornelia Miler

-

Dascăl

poze_speakeri_6. Faheem Nasir

Dragoste pentru toți, ură pentru nimeni - acesta este motto-ul comunităţii pe care o reprezint cu drag în România, țara a cărei limbă am învățat-o în special ascultându-i pe cei mai tineri decât mine. Eu cred că dezvoltarea națiunilor, fără dezvoltarea tinerilor, nu poate fi realizată.

Faheem Nasir

-

Reprezentant Comunitatea Musulmană Ahmadiyya

poze_speakeri_7. Bianca Coropceanu

Cărțile au devenit o prelungire a existenței mele. Ori de câte ori vreau să aprofundez un domeniu nou mă pierd printre rafturile librăriei sau ale bibliotecii consumând cu sete fiecare informație, stare sau emoție nouă pe care mi le oferă acestea. Poți fi orice personaj dorești, tu doar alege povestea. Poți primi orice informație ai nevoie, tu doar alege domeniul. Magia cărților constă în capacitatea de a călători oriunde, oricând fără ca măcar să îți miști picioarele.

Bianca Coropceanu

-

Consultant Educațional

poze_speakeri_2. Ligia Necula

În călătoria mea spre mine însămi, am trecut și eu din răscruce în răscruce și am învățat să mă despart, să nu dau vina pe nimeni și nimic, să accept neputințele noastre, să renunț la așteptări, să iert! Am învățat, odată cu rolul de life coach, că a asculta povestea celuilalt te îmbogățește și pe tine, este o creștere împreună...căci umanitatea din noi se desfășoară precum o hartă...din ce în ce mai vastă, cu fiecare dintre noi...ca într-un puzzle infinit.

Ligia Necula

-

Junalist, Trainer, Artist

poze_speakeri_4. Luminița Filipoiu

Copilul are un potențial inteligent, ca dar divin, care trebuie întărit prin răbdare, înțelegere, respect, blândețe și multă iubire. Iar siguranța și securizarea afectivă le găseşte în sufletul celor dragi lui. Pentru a obține armonia la care tânjim cu toții, trebuie să ne ascultăm inima și și să ne echilibrăm raționamentul. Dincolo de nori este soarele! Dincolo de suferință este bucuria! Dincolo de teamă este curajul! Dincolo de traumă este experiența și convingerea că putem să mergem mai departe, indiferent de provocări! Obstacolele ne fac mai puternici, mai înțelepți şi mai increzători în noi înșine. Hai să fim pozitivi și să vedem soarele aflat dincolo de nori!

Luminița Filipoiu

-

Psiholog

poze_speakeri_5. Lucian Tilea

Viața este un dar. Neprețuit. S-o trăiești este o cale. De urmat. Eu nu cred în cariere. Sunt limitative. Omul este infinit prin relația lui personală cu Creatorul. Nu te poți așeza în centrul acțiunilor tale pentru că totul ți se va opune. Trebuie să trăiești prin și pentru ceilalți și toate asperitățile se netezesc. Iar pentu asta trebuie să te convingi că doar cu dragoste poți trăi printre semenii tăi. Restul vine de la sine

Lucian Tilea

-

20 ani inginer sudor, 10 ani om politic, o întreagă viață pasionat de cultură

Tulcea

poze_speakeri_1. Daniela Tudor

În calitatea mea de psiholog-logoped, mă preocup de educarea/reeducarea limbajului și comunicării. Personal, consider că menirea unui logoped nu este doar aceea de a educa/corecta pronunția, de a sprijini o persoană în a dobândi abilitatea de a comunica verbal ci și de a promova un mod asumat de a exprima ceea ce gândim. Este la fel de important și ceea ce vorbim și cum vorbim. Prin participarea mea la aceste conferințe îmi doresc să măresc gradul de conștientizare a impactului pe care cuvintele rostite de noi îl pot produce asupra celorlalți. Pentru mulți dintre noi cuvintele fac parte din rutină. Sunt însă multe persoane care fac un efort susținut pentru a le putea utiliza. Nu este păcat ca, cei norocoși, care au dobândit natural această abilitate, să le folosească fără a gândi în prealabil? Fără a fi conștienți de impactul lor? Răvaș dintr-o plăcintă chinezească: ,'Respectă puterea cuvintelor. Alege-le cu grijă!

Daniela Tudor

-

Psiholog logoped

poze_speakeri_3. Stefan Raileanu

Menirea mea a fost să lucrez cu animalele. Iubesc caii și cred că putem învăța multe de la ei: iertarea – căci ei uită după 3 sec că le-ai dat o cravașă, atitudinea – pentru că ei știu să își facă intrarea și parteneriatul – loialitatea lor fiind efectiv inspirațională.

Ștefan Răileanu

-

Cercetător științific INCDDD Tulcea, Medic veterinar,

poze_speakeri_5. Calin Irinel

Timpul este cel mai preţios dar din această viaţă! Noi alegem, de cele mai multe ori, cum ni-l petrecem. Cât suntem copii, ne cam spun alţii ce să facem cu timpul nostru. Şi bine fac! E ca un rău necesar... Doar aşa vom şti, mai târziu, să preţuim timpul nostru. Aşadar, nu pierdeţi nici acum timpul pentru că, aşa cum spunea şi Seneca, nimic nu ne aparține, doar timpul este al nostru! Iar timpul nostru e cu atât mai valoros cu cât îl petrecem alături de alţii, de timpul lor: în familie, la şcoală sau serviciu. Nu vă feriţi să fiţi generoşi cu timpul vostru! E cel mai preţios dar... așadar dăruiți

Călin Irinel

-

Jurnalist, Președinte ONG, Secretar Administrativ

poze_speakeri_2. Adrian Tudor

Într-o societate în care singura constantă e schimbarea, pentru a nu ne uita ‘Nordul’ și a merge în direcția potrivită e necesar să oferim tinerei generații tot suportul pentru a continua ceea ce am început noi. Respectul, intuiția, creativitatea și inteligența emoțională a acestor tineri pot salva valorile unei țări. Însă ele trebuie cultivate de la cea mai fragedă vârstă. Astăzi tinerii sunt mai puțini materialiști decât părinții lor. Mai preocupați de calitatea mediului. Mai voluntari. Este suficient să avem încredere că suntem pe calea cea bună? Sau suntem încă la început?

Adrian Tudor

-

Redactor Șef Ziarul "Tulcea Noastră"

poze_speakeri_4. Monica Tutuianu

La orice vârstă a vieții noastre suntem ceea ce facem din noi. Spre deosebire de matematică, fizică și celelalte științe, dezvoltarea personală nu ne poate fi predată, nu există un corp de cunoștințe care, odată însușit, ne asigură că suntem OAMENI. Trebuie să o luăm cu toții de la zero, trecând prin toate probele și toate încercările, cu direcții sau modele pe care, cel puțin la început, nu le-am ales noi. Dar, pe acest drum, avem aliați formidabili. Cărțile și oamenii din jurul nostru ne ajută să trăim mai multe vieți odată, să primim lecții accelerate și să beneficiem de efortul celor care s-au dedicat unui subiect mult mai mult decât am putea să o facem noi, în timpul limitat pe care îl avem să CREȘTEM. Înconjurați de cărți bune și de oameni pe care să îi admirăm, care ne pot oferi îndrumare, modele, feedback, susținere, drumul către devenire e mai scurt și mai frumos

Monica Țuțuianu

-

Change Architect

poze_speakeri_6. Daniel Farcas

Misiunea mea este de a sprijini oamenii să își îmbunătățească sănătatea, nutriția, stilul de viață, să își controleze kilogramele și să devină cea mai bună versiune a lor. Motto-ul meu este 'Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc în care va trebui să trăiești.' Abia aștept să împărtășesc tinerilor câteva trucuri care-i vor ajuta mult în alimentație!

Daniel Farcaș

-

Trainer și Consultant în Nutriție

poze_speakeri_7. Dima Nicoleta Lucia Lupu

suNT ciNe vReau sa fiU! suNT uN OM feRiciT! Îmi coLoreZ viaȚa cu muuuuLte zâmbete 🙂 🙂 :). și mă bucur de fiecare seCuNdă a vieȚii. FieCare cLipă o primesc cu braȚeLe deschise și-i zâMbesc ;). Refuz să mă întristez penTru NiMiCuri, prefer să mă zâMBăresc de orice NiMiC. SuNT uN OM HAiiiiiHUiiiii priN viaȚa Lui!!!!

Dima Nicoleta-Lucia Lupu

-

suNT ciNe vReau să fiU

Constanta

poze_speakeri_1. Magda Bei

"Consider că succesul îl înscriem atunci când privim oamenii prin prisma potențialului lor, acționând zilnic înspre a-i ajuta să își depășească singuri limitele. Eu am dat glas viziunii mele construind până astăzi o companie de succes – Graphtec, unde de 20 de ani spunem poveștile de succes ale companiilor de top din România cu impact internațional. Fiind responsabilă față de comunitate, susțin de mulți ani proiectele ‘tinerii și viitorul’ prin programe care îi ajută să se orienteze în privința meseriilor viitorului cu un leadership care să îi susțină. De asemenea, sunt alături de asociațiile care susțin femeile în funcții de conducere din toată țara și din străinătate, toate pentru a ne construi o viață mai frumoasă în țărișoara noastră dragă!”

Magda Bei

-

Lider transformațional, CEO Graphtec

poze_speakeri_3. Andreea Vîlceanu

"Dacă identificarea celor mai bune practici privind multiplele dimensiuni ale unui business era soluția câștigătoare până nu demult (‘Best Practice’), astăzi este vital să ne desprindem de tipare și să folosim ceea ce se poate numi, generic, ‘Best thinking’. Proiectarea unei companii de viitor implică asumarea flexibilității și a agilității organizaționale pentru a face față – și chiar a învăţa din experiența unui mediu volatil, nesigur, complex și ambiguu. În acest context, devine mai evident ca niciodată că oamenii joacă rolul determinant în succesul oricărei afaceri. De aceea, datoria noastră - ca angajatori, oameni de HR, profesioniști în diverse domenii de activitate - este să gândim în viitor, să investim în tineri, în educație, și să fim promotorii unei noi viziuni de business - o viziune capabilă să privească schimbarea ca pe o oportunitate și nu ca pe o amenințare."

Andreea Vîlceanu

-

Director Departament Resurse Umane Nuclearelectrica

poze_speakeri_5. Răzvan Iancu

"A face bine este un lucru nobil, însă, înainte de toate, avem ‘obligaţia’ de a ne face bine nouă înșine prin propriile alegeri: cum învățăm la școală, ce prieteni avem, pentru ce preocupări optăm, ce aspirații nutrim și ce eforturi depunem să ni le îndeplinim. Mulți dintre noi suntem într-o poziție privilegiată și nici nu știm acest lucru...În programul ‘Copii cu Viitor’ - dedicat copiilor din centre de plasament și altor copii vulnerabili – vrem să le arătăm că ne pasă de ei, că au un sprijin și că au toate condițiile pentru a reuși. Le arătăm exemple pozitive, îi implicăm în anumite activităţi, le creăm hobby-uri și le generăm experiențe reale. Astfel vor observa cât de frumoase sunt lucrurile pe care le pot face în viață atât pentru ei înșiși, cât și pentru cei din jur.”

Răzvan Iancu

-

Coordonator program "Copii cu Viitor"

poze_speakeri_2. Adrian Siea

"Dacă ar fi ușor oricine ar putea face! Este deviza echipei din care fac parte de peste 20 de ani, unde am învățat că lucrurile cu adevărat speciale sunt realizate de oameni care au cel puțin trei calități: pasiune, curaj și perseverență! Pasiunea îți oferă puterea de a nu renunța atunci când este greu, curajul te împinge spre spații mai puțin explorate de alții, iar perseverența te ajută să lași competitorii în urmă şi să ajungi acolo unde-ți dorești. Când îți vei atinge obiectivul, vei simți că ai învins, tocmai pentru că nu a fost ușor și nu oricine o putea face!"

Adrian Siea

-

Ofițer marină, Blogger, Fondator "Constanţa City Walking Guide"

poze_speakeri_4. Mihai Trăistariu

"Suntem ființe imperfecte care năzuim constant înspre perfecțiune. Iar această aspirație ne ajută să ieșim din zona de confort pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră. Eu fac gafe mici aproape zilnic iar ele fac parte din mine și din felul meu sincer și natural de a fi. Permiteți-vă să greșiți, uneori iese ceva neașteptat de bun! Însă nu vă ratați viața. Acum luați cele mai importante decizii. Pentru mine muzica e o vindecare și o odihnă pentru suflet, însă dacă nu aș fi fost muzicianul de azi, cu siguranță aș fi fost profesor de matematică (am fost olimpic 6 ani la rând), om de ştiinţă sau actor de comedie. Ascultați-vă chemarea!"

Mihai Trăistariu

-

Cântăreț, Compozitor, Antreprenor

poze_speakeri_6. Valentin Coman

"Acum 15 ani când un investitor a avut încredere să-mi dea banii cu care să-mi încep blogul, mi-a spus așa: ‘Ia-i și demonstrează-mi că poți tu singur să faci ce n-am reușit noi, niște oameni cu bani. N-am nevoie să-mi dai banii înapoi vreodată, doar demonstrează-mi că poți.’ Acela a fost începutul și-mi vine să râd când îmi amintesc că mi-am permis doar un computer vechi și păduchios, o râșniță second-hand pe care trebuia să o pornesc cu 10 minute înainte de a lucra, iar primul birou l-am împărțit cu un prieten în camera unei mansarde unde mirosea a șobolan mort. Anii au trecut, aducând cu ei foarte multă muncă, sute de nopți nedormite, bani pe sponci, greșeli din care am învățat, momente când am fost pe marginea prăpastiei financiare și-am crezut că s-a terminat, zile strălucitoare, ale victoriei. Și, ce e mai important, mulți prieteni și parteneri care au crezut în visul meu, care nu m-au părăsit niciodată. Asta vă doresc și eu vouă, tinerilor! Oameni care să creadă în voi, însă, mai presus de orice, pe voi înșivă încrezători în forțele proprii. Succes!”

Valentin Coman

-

Jurnalist

poze_speakeri_7. Liliana Sumănaru

"Putem schimba lumea prin frumusețea gesturilor noastre. Când ne punem în gând să facem un lucru, e necesar să luăm în calcul și ce va lăsa în urmă. Pentru că niciodată nu este doar despre noi. E și despre oamenii de lângă noi. Cred cu tărie în puterea exemplului. Suntem exemple unii pentru ceilalți. Noi toți suntem la fel de importanți și ne influențăm reciproc în aceeași măsură. Rămâne doar să alegem ce fel de exemple suntem, în fiecare clipă."

Liliana Sumănaru

-

Profesor învățământul școlar&preșcolar

Buzau

poze_speakeri_1. Vasile Calofir

Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu tine însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!

Vasile Calofir

-

Actor

poze_speakeri_3. Bogdan Dinu

Am deschis recent propria Academie De Box in Buzau, amenajand una din cele mai elegate sali de box din Romania unde imi desfasor pregatirea si incerc sa descopar noi talente carora sa le impartasesc din experienta mea!

Bogdan Dinu

-

Boxer heavyweight

poze_speakeri_6. Madalina Manolache

Cred în tineri și în puterea lor de a schimba lucrurile. Uneori vechiul trebuie înlocuit de nou. Nu și tradițiile – acestea trebuie păstrate, perpetuate, prețuite, fiindcă reprezintă identitatea noastră națională. Privesc cu încredere și speranță noua generație pe umerii căreia, ca de fiecare dată, se așează toate speranțele unei generații care a făcut tot ce-a putut ca lucrurile să iasă bine. Acești tineri vor reuși!

Madalina Manolache

-

Entertainer

poze_speakeri_7. Oana Serbu

Imi amintesc cu drag că mi-am petrecut mult timp la bliblioteca orașului ajutându-le pe doamnele bibliotecare cu care mă împrietenisem încă din școala primară. Drept rasplată, aveam acces la cele mai noi sau mai căutatate cărți. Printre paginile cărților am dat de un citat care mi-a marcat existența și anume "Cunoaște-te pe tine însuți!". N-am știut mulți ani la ce se referea, dar nu m-am oprit, până când nu i-am găsit sensul. Cărțile m-au ajutat să-mi pun întrebări, să mă dezvolt și să ajung omul de azi. Cititul este o experiență care-i oferă omului infinte posibilități de a stimula nu doar gândirea, creativitatea, abilitatea de a găsi soluții la probleme cu care se confruntă, ci și emoțiile, senzațiile interioare și corpul. Dezvoltarea personală este o alegere a fiecărei persoane, iar cărțile sunt baza de la care se pornește.

Oana Serbu

-

Psiholog Psihoterapeut

poze_speakeri_2. Andreea Runceanu

Am avut norocul să vin pe lume într-o familie de muzicieni, primul meu contact cu muzica întâmplându-se la bunici, într-un sat autentic românesc de pe Valea Buzăului. Toată copilăria mea a avut muzica pe fundal; de atunci am știut că acesta va fi drumul meu. Vreau să le transmit tinerilor de la Conferințele BookLand Evolution să radă cu poftă, să iubească natura, să stea cu ochii larg deschiși și să-și ascută toate simțurile, să știe să fie un bun prieten, să știe să spună ‘Iarta-ma’ și ‘Multumesc’, să aibă răbdare, să știe că nu li se cuvine nicidecum totul dar că pot avea totul dacă luptă pentru ce-și doresc, să nu renunțe la visele lor și să-și dea voie să și greșească

Andreea Runceanu

-

Cantareata

poze_speakeri_4. Laurentiu Cazan

Deși sunt un autodidact, mie niște profesori extraordinari mi-au dat primele lecții de viaţă. Am studiat foarte mult și o fac și în prezent fiindcă – pentru a evolua – trebuie să devenim propriul nostru dascăl. E adevărat că artistul este mai sensibil, ceea ce-l face să perceapă lumea mai profund, cu iubire și respect faţă de semeni. Sensibilitatea stă la baza inspirației, a creativităţii artistului: a fi sensibil inseamnă că ești un om care vibrezi. Să nu faci greșeala de a îți ignora propriul tău potențial. În această aglomerație de singurătăți ai grijă să nu te pierzi pe tine însăți/însuți.

Laurentiu Cazan

-

Cantaret

poze_speakeri_5. Andrei Pitigoi

Fiecare dintre noi se naşte cu două resurse. Suficient pentru a ne îndeplini visele. Timpul şi sănătatea. Depinde de noi cum gestionăm aceste două resurse pentru ajunge acolo unde ne dorim. Totul este în om. În voinţa sa de a ajunge acolo unde vrea, în puterea sa, în competitivitate, în dorinţa constantă de autodepăşire şi de învăţare continuă. Nu planul de a ajunge din punctul A în punctul B este cel mai dificil de realizat, ci conştientizarea concretă şi sinceră a liniei de finish. Să fii sigur unde vrei să ajungi, dinainte de start. Restul sunt doar paşi, decizii, pentru că în viaţă, atâta timp cât crezi visele pot deveni realitate.

Andrei Pitigoi

-

Fotojurnalist

Craiova

poze_speakeri_1. Patricia Ionescu

Vin dintr-un univers naiv, mic și roz, care, între timp a căpătat alte dimensiuni și mult mai multe nuanțe. Îmi place enorm să explorez și pun multă pasiune în tot ce fac. Când suntem mici luăm cele mai mari decizii. Iar eu am decis că vreau să fiu actriță. Cred că esența actoriei stă într-o curiozitate infinită pentru tot ceea ce înseamnă OM. Eu iubesc oamenii și îmi place să mă gândesc cum ar fi să mă pun în pielea lor. Sunt convinsă că am încă multe de testat, dar sunt fericită că mă număr printre aceia care își trăiesc visul.

Patricia Ionescu

-

Actrita

poze_speakeri_3. Roxana Ştiubei

Îmi place să cred că educația salvează. Că este bine să obervi, dar să nu judeci. Că libertatea înseamnă să faci ce vrei, dar să nu rănești pe nimeni.

Roxana Ştiubei

-

Social Media Specialist

poze_speakeri_5. Mirela Coman

Să creezi conexiuni între oameni și idei. Să te implici în proiecte, să-ți folosești imaginația și să îți pese de ce faci acel lucru. Încrederea, capacitatea de a fi remarcat si poveștile care se răspândesc, contează. Este posibil ca într-o zi perspectiva ta să-și pună amprenta asupra cuiva. Această muncă produce schimbare si visurile se transformă în realitate. Oamenii vor să fie înalți, strălucitori, să stea în soare și să câştige, ca floarea soarelui. Dar ceea ce uităm este că floarea soarelui are rădăcini foarte profunde. Ajungi să fii strălucitor abia după ce ți-ai format rădăcinile.

Mirela Coman

-

Blogger, Trainer

poze_speakeri_7. Andreea Niţă

De când mă știu visez permanent cu ochii deschiși. Am învățat în timp să-mi ascult visele și de când fac asta călătoresc mult! Visele mele au puterea fluturilor morilor lui Salvador Dali şi m-au purtat ca veritabile zburătoare pe târâmuri nebănuite. E drept că m-au bucurat nespus călătoriile acestea reale şi imaginare, pentru că mi-au permis să țes poveşti şi să descopăr viață, pentru că m-au infuzat cu energie şi m-au provocat necontenit! Le-am înțeles târziu alegerea balonului cu aer cald cu care am plutit deasupra tropicelor şi am redesenat hărți cu bine şi frumos, am dezghețat minți şi suflete şi am sădit speranță! Anatole France spunea că cel mai frumos dar pe care îl putem da celor cu care interacționăm este speranța. Iar eu l-aș completa spunând că speranța fără cunoaștere și iubire nu are putere. Doar împreună ele pot transforma imposibilul în posibil, pentru că în noi se află resortul liberului arbitru! Visați, sperați, cunoașteți, descoperindu-vă permanent și consolidându-vă încrederea în voi pentru a oferi lumii ceea ce aveți mai bun.

Andreea Niţă

-

Sociolog, Lector Universitar dr., Trainer-Formator,

poze_speakeri_2. Mihaela Steiner

Cum știi la ce ești bun? N-ai cum să știi până nu încerci. Toți căutăm confirmări, în general de la profesori. Însă putem fi onești cu noi înșine întrebându-ne dacă lucrul pe care îl facem ne aduce plăcere și dacă credem că putem progresa făcând tot mai bine acel lucru. Aceasta e confirmarea de care avem nevoie pentru a merge mai departe.

Mihaela Steiner

-

Arhitect & Fondator Birou Arhitectură Metropolitană

poze_speakeri_4. Mircea Ungureanu

În viață am făcut o mie de lucruri grozave, chiar și primul meu milion de Euro - dar am făcut și o mie de greșeli, inclusiv aceea de a cheltui milionul. Am închis și deschis firme iar pe agenda mea zilnică am: crize, oameni, contracte, reușite, greșeli, succese, etc. Asta e viața de antreprenor. Și nu există nici măcar un singur antreprenor care să nu fi făcut greșeli. Însă mai am ceva ce trebuie să aibă toți cei care-și propun să realizeze ceva pe cont propriu: rezilienţă și motivație, pasiunea pentru oameni și pentru a face, plăcerea de a rezolva și de a inova acolo unde e nevoie. Iubesc să lucrez cu oameni, să îi văd cum prind viață și se ridică, mai ales dacă am pus și eu umărul. Iar în toți acești ani am învățat că fericirea este atunci când oprești timpul în loc și te bucuri de ceea ce ai!

Mircea Ungureanu

-

Business consultant, Trainer, Speaker, Antreprenor

poze_speakeri_6. Cătălin Zamfir

Poate e ușor să deschizi o afacere. Însă e al naibii de greu să o ții în viață. Pentru că, oricât de motivat/ă ai fi, depinzi de foarte multe variabile...iar cea mai importantă este factorul uman. Iar că să fii fericit/ă cu alegerea făcută, e neapărat necesar să îți placă ceea ce faci. Dacă ești pregătit/ă să faci sacrificii, să dai tot ce e mai bun în tine zi de zi, să lucrezi în echipă și să îți asumi rolul de formator, să te reinventezi și să o iei de la capăt ori de câte ori e nevoie, înseamnă că ai ‘stofa’ antreprenorială necesară.

Cătălin Zamfir

-

Manager "Cornul Abundenței"

Rm. Vâlcea

poze_speakeri_1. Boboita Catusanu

Motto-ul speech-ului meu: Trebuie sa crezi!

Bobiţă Cătuşanu

-

Lider formatia Antract

poze_speakeri_3. Alin Paius

Se spune că viața bate filmul. Eu zic că bate (și) teatrul. Iubesc meseria de actor și o recomand tuturor celor cărora le curge har, dăruire și poezie prin vene. Va recomand să aveți curajul de a trăi la maximum în fiecare zi, căci, câtă vreme suntem pe pământul acesta, nu trebuie să treacă nicio zi fără emoția pură care ne înnobilează sufletul.

Alin Păiuş

-

Actor

poze_speakeri_5. Mireya Gonzalez Alvarez

Eu cred că totul depinde de felul în care reușim să facem echipă cu cei cu care ne propunem să atingem anumite obiective, deoarece partidele importante se câștigă de fiecare dată în echipă. Totul se câștigă prin muncă, aceasta trebuind să aibă mereu un obiectiv. Iar când îl atingi te gândești la tot ce ai suferit, la cât ai muncit și la toate persoanele care te-au sprijinit. Eu nu mă dau bătută niciodată, indiferent de cum merge meciul nu renunț și îmi doresc să câștig. Ceea ce recomand și tinerilor - să creadă în visele lor și să lupte pentru a le transforma în realitate.

Mireya Gonzalez Alvarez

-

Handbalista SCM Râmnicu Vâlcea

poze_speakeri_7. Andrei Cruceru

Educația este punctul de plecare în orice activitate pe care o întreprindem.
Arma cea mai de preț pe care o putem deține este informația. Cunoașterea este putere, iar tot aceasta va determina în cele din urmă rezultatele noastre.
Cu toate acestea, aplicarea adecvată a acestor informații este pasul esențial, ne diferențiază și ne conduce către succes.

Andrei Cruceru

-

Fondator Asociația “NeXT and CO”, Ambasador “Vreau să fiu antreprenor” Cluj-Napoca,

poze_speakeri_2. Romulus GHinoiu

Pentru reușita în afaceri ai nevoie de viziune. De un obiectiv. De tactici pentru a atinge acel obiectiv. Apoi mare grijă la implementare, căci detaliile chiar contează. Iar ulterior evaluarea ne spune dacă am atins parametrii vizați. Acest mod de lucru se aplică în orice, fie că vorbim de casă, școală, business. Ce face diferența este OMUL! Cel care 'sfințește locul', conform unei zicale bine împământenite la noi. De cel care are curajul să viseze. Pentru că, nu-i așa, totul începe cu un vis...

Romulus Ghinoiu

-

Antreprenor

poze_speakeri_4. Roxana Dobritoiu

Cine crede că a fi artist e ușor, se înșeală. Până să ajungi să ai această titulatură - 'artist' - e cale lungă. Evident, talentul e important să existe deja. Însă, la fel ca o nestemată, dacă nu e șlefuit, nu o să strălucească și nu o să capete recunoașterea și admirația pe care o merită. A lucra în show-biz înseamnă o muncă asiduă, continuă, publicul având așteptări tot mai mari de la tine. Însă, cu determinare și seriozitate, oricine își poate îndeplini până și cele mai înalte aspirații!

Roxana Dobriţoiu

-

Cantareata

poze_speakeri_6. Enescu eVasile

Desi am absolvit ingineria, acum 30 de ani, am constatat foarte repede ca menirea mea este sa-mi ajut semenii sa-si valorifice cat mai bine potentialul.
Astfel ca profesor, consilier vocational, trainer in educatia adultilor, am plantat semintele cresterii ori de cate ori am interactionat cu oamenii. Insa schimbarea majora a aparut cand am intrat in posesia unor carti ale lui John Maxwell si mai apoi am devenit membru ,,John Maxwell Team”.
Prin clubul de leadership si dezvoltare personala, ma bucur ca pot adauga valoare tinerilor ajutandu-i sa iasa din ,,zona de confort”, sa-si găseasca drumul spre atingerea potentialului și sa se bucure de viață.

Vasile Enescu

-

Coach, Teacher și Speaker Certificat John Maxwell

Pitesti

poze_speakeri_1. Mandoc Florentina Isabella

Lumea se schimbă atunci când tinerilor le păsa: de ei înșiși, de ceilalți, de societate, de natură. Ne dezvoltăm doar atunci când suntem activi: când căutăm, cercetăm, ne punem întrebări, avem îndoieli, gândim și acționăm. Învățam când reușim și învățam și când greșim! Educația este cea mai mare avere și cea mai bună investiție: o putem crește nelimitat, depinde doar de noi cât de mult, și nimeni nu ne-o poate luă niciodată. Dacă viață este un labirint, atunci educația, cunoașterea și cultură sunt firul roșu care ne ghidează prin acesta. Nu există niciun motiv suficient de bun că să ne oprim din învățare și dezvoltare pe toată durată vieții noastre, iar răsplată pentru acest efort este cel mai frumos și valoros câștig din lume: cine suntem și ce devenim noi înșine.

Mandoc Florentina Isabella

-

Psihoterapeut

poze_speakeri_3. Moika de Salas

Cred că toți, dar mai ales tinerii au nevoie de modele, așa că mi-a plăcut să știu ce au de spus cativa oamenii care m-au inspirat.
Einstein „Nu considerați niciodată studiul ca o obligație, ci ca o oportunitate de a pătrunde în lumea frumoasă și minunată a cunoașterii”
Aristotel a spus că „Inteligența constă nu numai în cunoaștere, ci și în abilitatea (înțelepciunea) aplicării cunoștințelor în practică”.
Solomon, omul considerat cel mai înțelept vreodată, a spus: „înțelepciunea este mai bună decât pietrele prețioase; Și tot ce se poate dori nu se compara cu acesta. Eu, înțelepciunea, trăiesc cu sfințenie și descopar știința sfaturilor. Înțelepții se tem și se îndepărtează de rău.
Imi place sa spun tinerilor:Asumați-vă un risc: dacă veți reuși, veți fi fericiți; dacă nu reușești, vei fi mai înțelept. Fii persoana care vrei să fii.

Moika de Salas

-

Project Manager Fundatia Compartir

poze_speakeri_5. Camelia Dragomirescu

Eu sunt dintr-o generație în care schimbarea era greu de realizat și nu era dorita de societate, dintr-un timp în care telefonul era fix, televizorul era o decorațiune în sufragerie și calculatorul nu exista. Nu exista nici posibilitatea de a gândi critic. Acum este esențiala cunoașterea de sine și gândirea critica și e nevoie sa începem asta încă din copilărie și să o desăvârșim în adolescență.
<Nimic nu ne aparține, doar timpul este al nostru> spunea Seneca, asa ca hai sa dam timp adevărat vieții noastre.

Camelia Dragomirescu

-

Psiholog Clinician, Ppsihoterapeut

poze_speakeri_2. Roxana Stamate

Educatia care raspunde nevoilor actuale si viitoare este aceea care asigura un mix dinamic intre stiinte exacte si stiinte umaniste. In felul acesta, un om in plina dezvoltare va beneficia de fascinatia teoriilor matematice, dar si de beneficiile cunoasterii de sine si a celor din jur.
Asadar, trebuie insusit faptul ca educatia reprezinta nu numai cunostintele acumulate, ci orice interactiune si experienta prin care trecem si care ne modeleaza intr-un fel sau altul.
Doua din atributele esentiale care pun bazele unei astfel de educatii completa si complexa sunt empatia si constientizarea - empatie fata de sine, fata de cei din jur, constientizarea propriei persoane, constientizarea lumii in care traim.
Nimic nu este usor, pana nu este greu, de aceea acceptarea faptului ca suntem intr-o proces continuu de invatare ne ajuta sa nu ne descurajam, sa nu ne oprim din a ne dezvolta, din a ne descoperi pe noi si lumea in care traim.
Este ceea ce facem la SNN zi de zi si ne dorim sa avem langa noi tineri dinamici, educati care sa duca mai departe performanta Romaniei in industria nucleara. In cel mai firesc mod posibil, investim in educatie pentru ca am ales sa investim in viitorul nostru.

Roxana Stamate

-

Manager Departamentul Raportare si Buget Financiar Nuclearelectrica

poze_speakeri_4. Cosmin Iordache - pitesti

Viața este o călătorie în care, până ajungi la destinația finală, trebuie să te bucuri de ce întâlnești în cale. Când suntem tineri suntem convinși că putem să mutăm munții din loc...și așa și este! Însă puțini reușesc. O fac cei care au cunoștințele necesare și curajul aferent. Da, fericirea și împlinirea vin numai dacă beneficiază de 'ajutorul' educației și atitudinii potrivite. Așadar nu vă fie teamă să aveți aspirații, dar aveți grijă să le și 'hrăniți' cu ingredientele necesare împlinirii lor!

Cosmin Iordache

-

owner vacantereduse.ro

poze_speakeri_6. Robert Beloiu

A te dărui cunoașterii este cea mai bună alegere pentru care o poți face. Pentru că viitorul tău depinde de ce știi. Îl creionezi în mintea ta zi de zi până prinde o formă concretă, iar tu ești unicul costructor. Cărămizile pe care le așezi zilnic una peste alta sunt de fapt rodul curiozității tale, cea care te face mereu să îți pui întrebări. Răspunsul e la tine! 

Robert Beloiu

-

Presedinte Fundatia Compartir, Cadru didactic Universitatea din Pitesti

poze_speakeri_7. Alexandru Popa

Nu cred ca poti vorbi oamenilor despre alta dezvoltare personala decat a ta, iar a mea consider ca a inceput cu prima carte citita. In jurul varstei de 5 ani, dupa masa de pranz mama imi lasa doar doua optiuni, sa dorm sau sa citesc. Copil fiind uram sa dorm.
Cand cresti ramai tot cu doua optiuni, sa te dezvolti sau sa ramai in ceata. Cartile au dupa parerea mea rolul unei pastile minune care-ti risipeste ceata din ganduri.

Alexandru Popa

-

Psiholog Clinician

Bucuresti

poze_speakeri_1. Alexandru Mironov

Când aveam 4 ani, tata a început să-mi citească '20.000 de leghe sub mări' - şi pentru că nu-l mai lăsam să plece, am început eu încet-încet să învăţ literele. Astfel că la 4 ani şi jumătate am terminat eu de citit cartea. Am descoperit universuri fantastice şi de atunci nu mă mai opresc. Le recomand tuturor părinţilor să-şi îndemne copiii să citească de mici, incă de pe la trei ani.

Alexandru Mironov

-

Scriitor, Jurnalist

poze_speakeri_3. Cristi Puiu

Am crescut cu cărți. Dacă am ajuns să fiu repetent și exmatriculat s-a întâmplat în mare măsură din pricina faptului că, în loc să mă duc la școală, stăteam acasă și citeam. Întâlnirea cu cartea este întâlnirea cu o mărtusire. Cred că de aceea sunt importante cărțile. Ele vin și valideaza un sentiment ca un adevăr despre lumea asta, care spune că suntem aici pentru a ne întâlni unul cu celălalt, pentru a ne ajuta să trecem pragul, să aflăm ce se află dincolo de lectură. Ați văzut cât de ușor ajungem să purtăm o conversație cu cineva care a citit aceleași cărți?

Cristi Puiu

-

Regizor

poze_speakeri_5. Valentin Bosioc

Viața e simplă, e o călătorie frumoasă care se basează pe decizii. Decizii pe care tu le iei și ți le asumi. Nu știi dacă decizia pe care ai luat-o e bună sau rea, îți vei da seama pe parcurs. Dacă e bună, continuă călătoria! Dacă decizia luată se dovedește că nu e cea mai bună, faci doi pași în spate, privești imaginea de ansamblu și reconfigurezi traseul până găsești drumul potrivit astfel încât să îți poți continua călătoria.

Valentin Bosioc

-

Campion European Bodybuilding, Online Health&Fitness Coach, Master Trainer Școală Fitness

poze_speakeri_2. Felicia Filip

Educația stă la baza supraviețuirii oricărei ființe pe pământ. Omul își educă puiul-copilul învățându-l să vorbească, să scrie, să citească. Aceasta este o formă evoluată de educație. Astfel ne diferențiem de celelalte viețuitoare care ne înconjoară. Haideți să deschidem cartea fermecată a vieții pentru a învăța să trăim frumos, să creăm, să iubim!

Felicia Filip

-

Soprana

poze_speakeri_4. Mihaela Tatu

Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.

Mihaela Tatu

-

Trainer Tehnica și Arta Livrării Discursului, Voice Over, Speaker motivațional, M.C.

poze_speakeri_6. Radu Moraru

Cred că România mai are o șansă prin acești tineri, tot mai diferiți de părinții lor. Însă trebuie să aibă curajul să fie până la capăt. Să-și decidă singuri viitorul, să fie pasionați de ceea ce fac, să fie liberi!

Radu Moraru

-

Realizator de televiziune

poze_speakeri_7. Rares Florin Stoica

Bucuria și entuziasmul tinerilor îmi oferă întotdeauna puterea de a merge mai departe. De fiecare dată când lucrez la un rol mă gândesc ce idee poate încolți în mintea spectatorului după ce a ajuns acasă. Lectura ca și mersul la teatru oferă cititorului/spectatorului posibilitatea de a reflecta, de a-și imagina, de a visa, astfel stimulând spiritul critic, sensibilitatea, creativitatea. Ambele sunt deprinderi care, dacă se capătă devreme, nu te părăsesc niciodată și sunt esențiale în devenirea fiecăruia.

Rares Florin Stoica

-

Actor

Perioada Martie - Iunie 2019

Arad

poze_speakeri_1. Dalibor Vasiljevic

Esti ceea ce crezi despre tine ca esti - Chris Do

Dalibor Vasiljevic

-

Fondator Rainfall

poze_speakeri_4. Zsolt Torok

Calea intre baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile inalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic

Zsolt Torok

-

Alpinist profesionist, ghid montan

poze_speakeri_7. Mihaela Popa

Oamenii vor uita ce-ai spus, vor uita ce-ai facut, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta - Maya Angelou.

Mihaela Popa

-

Organizator de evenimente Impresariat artistic și sportiv Formator de opinii

poze_speakeri_8.Cristi Octav Jurcoane

Fi o lumina in intunericul acestei lumi! Nihil Sine Deo (Nimic fara Dumnezeu)

Cristi Octav Jurcoane

-

Antreprenor social

poze_speakeri_2. Codruta Belean

Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. - Mahatma Gandhi

Codruța Belean

-

Director Kiss FM & Magic FM Arad

poze_speakeri_4. Eli Laslean

Succesul este cea mai buna revansa…  - Emanuel Ungaro

Eli Lăslean

-

Designer si Antreprenor

poze_speakeri_5. Giorgia Harasim

I think communication starts when words are not present at all. I think we put so much emphasis on language, actually, silence is so much more important. - Marina Abramovic, Artist

Giorgia Harasim

-

PR & Marketing / Freelancer

poze_speakeri_7. Lacrimioara Szlanko

Nu-ti fie teama sa gresesti, sa recunosti, sa schimbi si sa mergi mai departe.

Lăcrimioara Szlanko

-

Actor

Timisoara

poze_speakeri_1. Doru Pelivan

Este mai important să începi decât să te pregătești!

Doru Pelivan

-

Antreprenor

poze_speakeri_4. Zsolt Torok

Calea intre baza si varf nu este obligatorie, dar daca am renunta la ea, am renunta la o parte din noi. La cea care raspunde provocarilor, angajamentului, curajului. Sunt valorile fara de care varfurile inalte ar ramane doar cu decoruri magnifice. Omul are capacitatea sa le atinga, iar atunci cand le atinge devine mai puternic

Zsolt Torok

-

Alpinist profesionist, ghid montan

poze_speakeri_5. Paul Miu

If you can imagine it, you can achieve it. If you can dream it, you can become it. - William Arthur Ward

Paul Miu

-

Psiholog in siguranta Nationala

poze_speakeri_8. Maria Tanasă

Învăţat este omul care se învaţă necontenit pe dânsul şi învaţă necontenit pe alţii. -  Nicolae Iorga

Maria Tanasă

-

Antreprenor social, Autor

poze_speakeri_2. Alin Constantin

Aș fi vrut, ca tânăr, să fie cineva lângă mine care să îmi spună că voi reuși să îmi îndeplinesc tot ce visez și chiar mai mult. Aceasta este o certitudine, nu o încurajare. Și, în același timp, să mă sfătuiască să îmi aleg cu grijă luptele pe care le duc, dar și visele, pentru că voi plăti un preț pentru fiecare.

Alin Constantin

-

Executive coach

poze_speakeri_4. Adrian Pascuta

Căutarea iubirii te schimbă” din cartea - „Cele 40 de legi ale iubirii - de Elif Shafak

Adrian Pascuta

-

Lector Universitar Doctor

poze_speakeri_6. Dan BOldizsar

Ma lupt cu viata de-o viata
In fiecare noapte, fiecare dimineata
Si parca as arunca prosopul...
Dar am un vis, vreau sa imi ating scopul

Dan Boldizsar (Montana Vlog)

-

Artist hip-hop, Blogger

poze_speakeri_7. Mihaela Popa

Oamenii vor uita ce-ai spus, vor uita ce-ai facut, dar nu vor uita niciodata cum i-ai facut sa se simta - Maya Angelou.

Mihaela Popa

-

Organizator de evenimente Impresariat artistic și sportiv Formator de opinii

Oradea

poze_speakeri_1. Mircea Felix Spatar

Salut! Aparțin, am glas, sunt prezent! Sunt cuvintele cheie ale anului, pentru mine. Nu sunt concepte cine știe ce originale, dar îmi sunt importante și sper că împreună vom explora bogăția acestora. Dacă vreți. Dacă nu, atunci facem altceva!
Vă recomand un poem pentru zilele nașpa și nu numai, Horace has a bad day, de György Petri:
https://www.poetryfoundation.org/poetrymagazine/browse?contentId=38948
E tare, așa-i? Aștept să ne întâlnim.

Zoltán Makai

-

Leading Team Coach

poze_speakeri_4. Andrei Stan

Pe tot parcursul vieții mele am avut parte de eșecuri, insa pentru ca mereu am făcut ce îmi place nu a fost deloc greu sa imi împlinesc visul.

Vlad Ionut Coste

-

Antreprenor

poze_speakeri_6. Dan Bale

Excelența ne definește atunci când ne depășim limitele și ajungem la omul din noi.

Alin Cretu

-

Psiholog, Terapeut de familie

poze_speakeri_7. Bogdan Burciu

Cred ca viitorul e al celor care se cunosc foarte bine pe ei insisi, care au curaj sa faca ceea ce isi doresc, care vor sa munceasca pentru asta, care stiu sa colaboreze, sa creeze relatii de succes. Cred foarte mult in autoeducatie. Daca vrei sa ai succes cu adevarat, vei cauta singur informatiile necesare, vei face cursuri, vei citi, vei gasi mentori, ii vei ajuta pe cei din jur.

Amelia Pal

-

Autor, Antreprenor

poze_speakeri_2. Alina Guga

Fii tu însuți, nu încerca să fii cea mai reușită copie a modelului tău în viață!

Sorina Bradea

-

Antreprenor

poze_speakeri_4. Mihaela Tatu

Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.

Mihaela Tatu

-

Trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.

poze_speakeri_5. Radu Dragos Constantin

Atata timp cat avem nevoie de cineva sa ne spuna ce sa facem, nu vom ajunge sa fim cu adevarat educati. Educatia, in sine, incepe cu un sentiment de curiozitate. Curiozitate despre natura, momente, oameni si, implicit, sine. Cultivand o educatie de sine bazata pe informatii descoperite de noi insine, prin ceea ce simtim, observam si alegem, este o educatie ce va fi si este de durata. O educatie care va duce intr-un punct unde perceptia individuala asupra lumii, si nu cea vazuta, vorbita sau auzita, va deveni un tip de educatie ce va forma o generatie construita pe trepte de intelepciune si nu cunoastere. Ca tineri, este esential sa fim curiosi, liberi si observatori in actul propriilor noastre vieti. Am avut destule generatii care au suferit datorita acestei boli a ascultarii, increderii in nevazut, iar acum e timpul sa construim o lume pe care ne-o dorim si nu doar s-o visam. Aceasta este diferenta fundamentala intre intelepciune si cunoastere. Intelepciunea implica actiune, pe cand cunoasterea este doar o distractie. Educatia nu trebuie sa implice cunoastere exterioara pentru ca exteriorul este primul pe care il vedem ca a necesita schimbare; trebuie sa ne uitam introspect si sa observam frumusetea lumii si vietii prin ochi umili, compasivi si contemplativi asupra problemelor esentiale ale lumii. Acolo se regaseste adevarata educatie si intelepciune dupa care tanjim dar nu suntem intotdeauna dispusi sa ne asumam acest risc de sinceritate absoluta cu noi insine. Este datoria noastra, a ta, a mea, a tuturor celor care vor sa creeze o lume mai buna. Introspectia, curiozitatea si iubirea sunt cele care ne ofera libertate, intelegere si o perspectiva diferita (naturala) asupra vietii.

Radu Dragos Constantin

-

Scriitor

Satu Mare

poze_speakeri_1. Mircea Felix Spatar

Îmi exprim bucuria de a participa la acest eveniment care sper eu să îndemne cât mai mulți tineri să își urmeze visele, să creadă în ei și să pună accent pe educație, deoarece doar prin educație putem evolua și putem face că visele noastre să devină realitate. Există oportunități incredibile în ziua de azi, trebuie doar oameni pasionați și dedicați în ceea ce fac iar succesele nu se vor lasa mult așteptate. Sper că tot mai mulți tineri să investească în ei, în dezvoltarea lor ca și oameni și să învețe cât mai mult din ceea ce pot prinde de la oamenii din jur, din experiențele altora pentru a evită să facă aceleași greșeli și pentru a profita de partea bună din fiecare poveste.

Mircea Felix Spatar

-

Presedinte Satu Mare Business Club

poze_speakeri_4. Andrei Stan

Oamenii sunt diferiți, fiecare iși alege un drum, fiecare luptă pentru un ideal. Primul pas spre succes este educația, ea formează bazele unui om de succes. Tinerii din ziua de azi au acces la nenumărate informații, ei trebuie numai sa-și aleagă cu atenție zonele de interes.

Andrei Stan

-

Actor

poze_speakeri_5. Felicia Hrihorisan

Aleargă, citește și mergi mai departe!
Într o lume tot mai agitată, mintea noastră e cea mai afectată. Nu mai ține pasul cu vârtejul din jur. Mai devreme sau mai târziu,corpul nostru suferă și el. Nu vi se pare uneori că lucrurile devin tot mai complicate? Că nu mai găsim soluții la probleme… uneori nici la cele simple? Că oamenii nu se mai înțeleg între ei? Că rămânem blocați în niște tipare de gândire care azi nu ne mai folosesc ? Mă uit la mine, mă uit în jur și (iar!) mă întreb:
Cum fac să merg mai departe atunci când mi-e greu? Cum fac să mă adaptez dar mai ales să progresez în lumea asta care te vrea uniform dar și creativ, în același timp?
Două soluții simple, la îndemâna oricui, îmi vin acum în minte… și un îndemn: Citește și aleargă! Mai precis: Aleargă, citește și mergi mai departe!
Ce legătură are alergarea cu cititul?! O descoperim împreună la întâlnirea de la Bookland. 23 mai 2019, ora 12.30, te aștept la Biblioteca Județeană să găsim noi sensuri împreună.
Sunt Felicia Hrihorișan, sociolog în Poliție și, în timpul liber, membru activ și fondator al Asociației Cutezătorii Munților.

Felicia Hrihorisan

-

Sociolog

poze_speakeri_2. Alina Guga

Educatia dezvolta cunoasterea. Trainingul dezvolta competentele. Alegerile mici pe care le putem face zilnic ne ajuta sa schimbam ceva in jurul nostru si sa ne cunoastem mai bine.

Alina Guga

-

Psiholog

poze_speakeri_4. Mihaela Tatu

Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.

Mihaela Tatu

-

Trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.

poze_speakeri_6. Dan Bale

Fotograf de mai bine de 15 ani, autodidact, activez cu precadere in fotografia de eveniment.
Evolutia mea profesionala e oarecum atipica, sunt un autodidact cu multa rabdare. Probabil as putea impartasi acest mod de formare profesionala si a incuraja elevii sa caute cu orice pret posibilitatea de a primi educatie.

Dan Bale

-

Fotograf

poze_speakeri_7. Bogdan Burciu

O persoana care nu are nimic de ascuns și nimic de dovedit. Scopul meu e sa creez o lume mai buna decât cea in care m-am născut, pentru mine și pentru cei din jurul meu, făcând in permanenta tot cea ce ma face pe mine fericit, oferindu-le celor din jurul meu libertatea și dreptul de a își trai propria lor experienta, indiferent de culoarea pielii, orientare sexuală, înclinații politice sau religioase.

Bogdan Burciu

-

Designerul Propriei Experiențe

Baia Mare

poze_speakeri_1. Lorand Ilyeș

Mesajul este să ai încredere în tine, în forțele proprii!
Tu știi cel mai bine ce e potrivit pentru tine în viață.
E important să fii autentic, iar asta poți doar dacă te cunoști suficient de bine, ca urmare, petrece timp cu tine, cu pasiunea ta, descoperă lumea, încearcă să-ti găsești un rost în ea!

Lorand Ilyeș

-

Presedintele scolii de dans Prodance 2000, antrenor de dans

poze_speakeri_4. Florica Bud

 Pentru mine literatura a fost un drog, încă de la prima carte citită în copilărie; din vremea când acest cuvânt, acum odios, se folosea doar la figurat. Am crescut la ţară într-o familie unde, mici sau mari, toţi aveam ceva de făcut. Nu era vreme de citit, decât duminica şi în Sărbători. Ca să citesc trebuia să îmi fac norma la cusături sau pe câmp. Nu am citit niciodată cât aş fi dorit. Faptul că am muncit în copilărie m-a făcut să îmi doresc mai mult şi să învăţ pentru asta.
Literatura îşi păstrează atuurile până în ziua de astăzi când, din păcate, drogurile la propriu întunecă minţile oamenilor, distrugându-le viaţa. Biblioteca este locul unde ne putem ascunde, fără repercursiuni şi urmări grave, de realitatea uneori agresivă, alteori sumbră şi greu de suportat. Cartea a fost, este şi va rămâne, prietena omului; cu atât mai mult în epoca “Internetului” când, ea, poate fi accesată electronic.
Dar a venit timpul să părăsesc lumea mirifică a lecturilor, ca să îmi clădesc propria existenţă. Nu a fost un lucru uşor, mai ales, că semenii nu se purtau ca personajele cărţilor sau, ca eroii filmelor vizionate. Ba mai mult, nimic din jurul meu nu a era aşa cum mi-aş fi dorit. M-am îndreptat spre alte cărţi, unele mi-au plăcut altele nu, dar a trebuit să le fac faţă şi să le parcurg. Acestea au fost manualele şcolare. Şcoala este şi ea un loc de refugiu… poate nu atât de plăcut, ca alte locuri, care ne fac vesele cu ochiul. Dar este o etapă importantă din viaţa nostră. La şcoală ne facem prieteni, întâlnim oameni pe care dorim să îi imităm. Şi mai ales suntem ajutaţi să ne găsim şi să ne urmăm talentul, îndemânarea, vocaţia şi de ce nu, vreun hobby.
Vine o vreme când trebuie să evadăm din realitatea virtuală ca să devenim eroii propriei noastre vieţi. Şi pentru asta este nevoie de multă silinţă, muncă şi perseverenţă.

Florica Bud

-

Scriitor, membru al Uniunii Scriitorilor din România

poze_speakeri_5. Loredana Rozalia Mihaly

Am invatat in experienta mea de viata de pana acum, ca singurul responsabil de lucrurile bune din viata mea sunt eu. Dumnezeu ne ajuta, daca ne ajutam si noi insine! Totul a inceput cu …cititul. Da, am inceput sa citesc intr-un moment de cotitura al vietii mele, copil fiind, moment despre care o sa va spun mai multe la intalnirea noastra. A fost momentul in care mi-am construit fara sa stiu, o viziune, o cale care a dus spre realizarea visurilor mele. Mai apoi, la vremea potrivita, am impartasit ceea ce am dobandit, cu mai multe generatii de tineri. Acei tineri sunt parte din viziunea mea, chiar si din viata mea. Este incredibil pe ce culmi te poate purta cititul, lectura. Este important sa citesti, astfel devii un om nou, un om care face diferenta, un om mai puternic, un om care poate genera schimbare in jurul lui. BookLand Evolution ne ofera ocazia de a impartasi cele mai frumoase experiente care au la baza ...cartea!

Loredana Rozalia Mihaly

-

Inspector – Expert pentru romi Directia de Asistenta Sociala a Municipiului Baia Mare

poze_speakeri_2. Natalia Daniela CHis

Oamenii au nevoie sa iubeasca, sa impartaseasca iubirea si pasiunile lor. Exista o fiinta umana fata de care vom ramane intotdeauna datori si tineri. Datori de-a iubi, de-a construi prezentul, in mod constient, de-a fi responsabil pentru fericirea personala iar uneori si a celorlalti. Cand iubesti cauti sa te oglindesti sau sa te regasesti, sa iti descoperi pasiunea, ceea ce iti incanta inima.
E nevoie sa foloseste timpul de partea ta, scurteaza conversatiile inutile, cauta oameni care impartasesc aceleasi pasiuni, precum cititul, petrece timp cu ei. E normal sa nu stii unele lucruri, e tris sa nu vrei mai mult de la tine. Ofera-ti dreptul de a mai gresi, dar si de a fi creativ. Nu uita ca cea mai sigura cale spre inima unui om este de a vorbi cu el despre ceea ce apreciaza cel mai mult.
Cultiva relatia de prietenie cu cartile pentru ca e nevoie sa te citesti pe tine din cand in cand. Asa ca : Fa-ti timp sa citesti, este fantana cunoasterii;
Fat-ti timp sa fii prietenos – este drumul spre fericire
Fa-ti timp sa razi – este muzica sufletului
Fa-ti timp sa muncesti –este cheia succesului. Cultiva-ti pasiunea.

Natalia Daniela Chis

-

Psiholog

poze_speakeri_4. Ștefan Dărăbuș

Cartea de inspiratie: iGen. Why Today’s Super-Connected Kids Are Growing Up Less Rebellious, More Tolerant, Less Happy – and Completely Unprepared for Adulthood* and What That Means for the Rest of Us de Jean M. Twenge “Athena spune că și-a petrecut cea mai mare parte din vară singură, în camera ei, pe telefon. <Mai degrabă stau pe telefon, în camera mea și mă uit pe Netflix, decât să-mi petrec timpul cu familia. Asta am făcut aproape toată vara. Am stat pe telefon mai mult decât am stat cu oameni.> Așa e generația ei, spune ea. <Nu am știut cum e viața fără iPad sau fără iPhone. Cred că ne plac telefoanele mai mult decât ne plac oamenii.>

iGen e aici.
Născuți în 1995 sau după acest an, au crescut cu mobilele în mână, au avut pagină de Instagram înainte să înceapă liceul și nu își amintesc de vremea dinainte de Internet.”

Ștefan Dărăbuș

-

Ph.D Regional Director, Central & Southern Europe "Hope and Homes for Children"

poze_speakeri_6. Marinela Caluseru

„Declar pe propria răspundere că viitorul nu-mi pare prea bun și în calitate de speaker demotivațional îmi arog rolul de a sublinia problemele pe care le vei întâmpina într-o țară care ține cu dinții de trecut și va intra știrbă în viitor. O să fie distractiv!”

Marinela Caluseru

-

Ing.; profesor; întreprinzător; consilier; jurnalist; blogger; broker de asigurări; Artist plastic.Președintele Uniunii Artiștilor Plastici-Sucursala Baia Mare

poze_speakeri_7. Amelia Banica

Omul Sfințește locul si locul Sfințește omul !!

Amelia Banica

-

Psihoterapeut

Cluj Napoca

poze_speakeri_1. ROdica Florian

„Consider ca nimic nu este intamplator in aceasta lume si Universul este perfect.
Provocarile si incercarile pe care le-am avut in viata au contribuit la ceea ce sunt azi,
iar cele care vor urma, vor sprijini evolutia si dezvoltarea mea personala. Suna patetic,
dar in zona de confort nu am vazut niciodata pe nimeni sa-si dea picioare *in dos*ca sa fie mai bun.”

Rodica Florian

-

Psiholog si Director de vanzari

poze_speakeri_4. Raluca Moisi

Sunt carti pe care le citesti si iti poarta imaginatia in alte lumi.
Sunt carti pe care le citesti si apoi dai examene ca sa vezi cu ce ai ramas din ele.
Si sunt carti pe care odata ce le parcurgi, intreaga viata incepe sa se reaseze in moduri pe care nu le credeai posibile.
Prin intermediul conferintelor BookLand intetnionez sa le aduc in prim plan tinerilor ipoteza aceasta cum ca
educarea continua a mintii este cel mai puternic aliat al unui viitor stralucit - al tau, ca individ; al nostru, ca societate!
Asadar, daca vrei sa devii mai de succes, mai intelept si mai fericit, nu te opri niciodata din citit.

Raluca Moisi

-

Mindfulness Specialized Trainer&Coach

poze_speakeri_7. Eva Crisan

"Pentru a fi un om educat, nu este de ajuns să înveți pe de rost un monolog din Faust. Este nevoie de muncă neîntreruptă, de zi și noapte: să citești, să studiezi... Fiecare moment este prețios”.
A. Cehov (scrisoare către fratele său, Nicolai)

Eva Crișan

-

Head Theatre Coach "Teatru Pentru Viață"

poze_speakeri_8. Mihaela Tatu

„Evenimentul BookLand vine în întâmpinarea celor care încă nu au conştientizat acest lucru. Care încă nu au ales atitudinea cu care îşi vor trăi viaţa. Care nu şi-au dat seama că viaţa lor abia acum începe şi peste 10 ani vor fi rezultatul cunoştinţelor pe care le dobândesc acum (prin lectură) şi a alegerilor pe care le fac acum.”

Mihaela Tatu

-

Trainer Tehnica si Arta Livrarii Discursului, Voice over, Speaker motivational, M.C.

poze_speakeri_2. Ioan Onisor

"E atâta gălăgie în zilele astea, că nu mai poți auzi cum bate inima. De multe ori, zgomotul interior e mai mare decât cel exterior. Sensul vieții sau succesul, oricum le-ai defini sau imagina, presupun un proces de auto-liniștire; să te îngădui, să-ți dai rând. Doar așa vei putea îngădui lumea."

“Corpul se vindecă prin joacă, mintea prin râs și spiritul prin bucurie” - proverb chinezesc

Ioan Onișor

-

Artist, cantaret folk

poze_speakeri_4. Gabriela Popescu

„Nu știu dacă sunt cel mai în măsură să țin discursuri în care să împărtășesc din „vasta mea experiență” profesională sau de viață, dar știu că au fost câteva momente în ultimii 10-15 ani în care am generat sau am luat parte la proiecte cu adevărat notabile. Voi vorbi despre ele la Conferintele BookLand Evolution, în speranța că ideile bune sunt contagioase.” 

"Tot ce am trait in zadar s-a facut zid,
tot ce am inteles s-a facut fereastra!" - Nichita Stanescu

Gabriela Popescu

-

Blogger

poze_speakeri_5. George Bonea

„Declar pe propria răspundere că viitorul nu-mi pare prea bun și în calitate de speaker demotivațional îmi arog rolul de a sublinia problemele pe care le vei întâmpina într-o țară care ține cu dinții de trecut și va intra știrbă în viitor. O să fie distractiv!”

George Bonea

-

Speaker Demotivațional

poze_speakeri_6. Gabriela Popescu

Fa vizibil ceea ce nu se vede si munceste mult. Cu determinare si pasiune. Incearca sa evoluezi si investeste in tine. Citeste, documenteaza-te si cu pasi marunti, dar sigur vei ajunge unde iti propui.

Gabriela Popescu

-

Makeup artist, trainer & beauty blogger

Tg. Mures

poze_speakeri_1. Hermina Man

"Din anul 2002 am fost implicată în diverse ONG-uri sprijinind dezvoltarea comunității locale prin diferite proiecte și evenimente. Am rămas în acest oraș pentru că îmi doresc să susțin în continuare procesul de învățare al tinerelor generații. Toate activitățile și proiectele în care am avut ocazia să lucrez mi-au demonstrat că se poate să te dezvolți și să ai impact în jurul tău atunci când accepți provocări, când te implici și îți dorești cu adevărat să faci o schimbare."

Hermina Man

-

Project Manager OMRO IFN SA, Senator JCI Tîrgu-Mureș, Co-fondator Asociația InnoDrive

poze_speakeri_4. Pascu Cristina

Știți ce e trist în 2019, în România? Că a ajuns să conteze mai mult imaginea unei persoane decât dacă vorbește sau scrie corect gramatical. Haideți să citim mai mult și să învățăm ceva zilnic. Cred că aceasta este soluția la ”ke s-e imtampla acum in romania".

Pascu Cristina

-

Președinte Creativehands

poze_speakeri_6. Costin Gavaza

Romania sufera, din punctul meu de vedere, de lipsa de respect. Lipsa de respect fata de propria persoana, fata de familie, fata de vecini, fata de lege , de legiuitor, fata de cultura, fata de natura, fata de elite , fata de tot si de toate. Aceasta lipsa de respect isi are radacinile in lipsa de cultura, in lipsa lecturii.
Cartea nu e doar o mare de cuvinte intre doua coperti. E primul "instrument"de "teleportare". Cu ajutorul cartii, poti nu doar sa-ti imbunatatesti modul de a vorbi si de a gandi, poti sa calatoresti....poti sa ajungi acolo unde , poate nu vei ajunge niciodata, fizic vorbind.
O reintoarcere la lectura, la carte , este necesara.
Nu cred ca exista o problema sau o ideie despre care sa nu se fi scris macar o carte.

Costin Gavaza

-

Actor Teatrul National

poze_speakeri_7. Pancu Liviu

A fi OM este un dat al Naturii.
A fi un OM cu Spirit este un dat al Divinitatii.
A fi un OM Cult este un dat al Omului.
A fi intr-un intuneric al existentei este decizia celui in cauza. Cert este ca "lumina lumineaza in intuneric si intunericul nu a cuprins-o"

Pancu Liviu

-

actor/regizor Teatrul National Tîrgu Mures, director Teatrul Scena , fondator Ordinul Cavalerilor Lupi

poze_speakeri_2. Briena Stoica

“Într-o lume tot mai sălbatică, devenim tot mai fragili. Ni se cere să fim competitivi, să gândim repede, să reacţionăm imediat, să recepţionăm şi să transmitem mesaje în viteză. Cum am putea, în tot tumultul acesta, să păstrăm în noi liniştea şi aşezarea, necesare decantării unor coordonate clare?”

Briena Stoica

-

Profesor Limba Engleza

poze_speakeri_3. Heges Catalin

„Nu știu dacă sunt cel mai în măsură să țin discursuri în care să împărtășesc din „vasta mea experiență” profesională sau de viață, dar știu că au fost câteva momente în ultimii 10-15 ani în care am generat sau am luat parte la proiecte cu adevărat notabile. Voi vorbi despre ele la Conferintele BookLand Evolution, în speranța că ideile bune sunt contagioase.”

Heghes Catalin

-

Head of Marketing and Sales la MINDTHEGAP

poze_speakeri_5. Imre Vizi

Vizi - producător, compozitor și cântăreț. A învățat să cânte singur la chitară la vârsta de 14 ani, după care au urmat și alte instrumente, dar instrumentul său principal a rămas întotdeauna basul.

A fost membru al mai multor trupe, până când în 2012 emisiunea Vocea României l-a descoperit și lansat drept cântăreț pentru publicul larg. În anul 2014 Vizi a participat la selecția națională a concursului internațional Eurovision, atât în calitate de cântăreț, cât și în calitate de compozitor.

In momentul de fata lucreazã la albumul sau de debut, colaboreazã cu artisti români si internationali, face parte din echipa de productie de la Hahaha Production, compune muzica de film, de teatru, reclame si tot ce are legãturã cu muzica.

Piesele lui originale sunt inspirate din trairile lui personale si din fenomene sociale cu influențe jazz, soul, r&b, funk și disco 70’.
"Obstacolul, cel mai bun prieten al creativității omului."

Imre Vizi

-

Muzician

Alba Iulia

poze_speakeri_1. Bianca Elena Marginean

"Dacă omul s-ar opri din când în când și s-ar întreba de ce face ceea ce face, ar descoperi
sensul trăirilor sale, s-ar bucura de schimbare, s-ar întrista dacă ar face lucruri prin care ar renunța la identitatea sa și ar dori cu ardoare să se înconjoare de oameni liberi, care îi permit să fie el însuși. Noi alegem cât de fericiți ne dăm voie să fim."

Bianca Elena Marginean

-

Manager de Formare

poze_speakeri_3. Sasu Ioana

Știți ce e trist în 2019, în România? Că a ajuns să conteze mai mult imaginea unei persoane decât dacă vorbește sau scrie corect gramatical. Haideți să citim mai mult și să învățăm ceva zilnic. Cred că aceasta este soluția la ”ke s-e imtampla acum in romania".

Sasu Ioana

-

Marketer @Stories

poze_speakeri_5. Iulia GUs

 “Călătorește! Fie că o faci cu rucsacul în spate sau printre paginile unei cărți. Fii însetat de povești noi dar mai ales găsește îndrăzneala să îți scrii propria poveste așa cum o dorești!”

Iulia Gus

-

Blogger & Marketing Addict

poze_speakeri_7. Florin Calin Paun

Se pare ca Homo Sapiens, printre celelalte fiinte hominide cu care a convietuit (sunt mindru de cele peste 3% de ADN Neandertalian pe care il am… caci analizele genetice tocmai au devenit accesibile marelui public) a fost una dintre acele fiinte hominide care a putut aduce impreuna grupuri mari de indivizi mobilizati in jurul unei cauze bazate pe fictiune.
Toate lucrurile marete facute de omenire au fost facute datorita capacitatii noastre de a colabora. A colabora intre vecini, intre prieteni, intre colegi, intre Romani si nu numai… a colabora cu ceilalti,cu atat mai mult daca sunt diferiti de noi.
Imi doresc sa ma adresez voua in calitate de tineri romani cetateni ai Lumii caci sunt sigur ca cea ce urmeaza va schimba radical fata acesteia.

Florin Calin Paun

-

Program Manager pentru JEDI- Joint European Disruptive Initiative si Fondator Agilising Innovation, Antreprenor și Business Angel (CELIDEA, PROGONLINE.com, XValuator)

poze_speakeri_2. Larisa Dragolea

Tinerii sunt speranța viitorului, educația este șansa tinerilor. Să lucrezi cu tinerii, împreună și pentru ei, să îi vezi cum evoluează și încep să ajute la rândul lor alți tineri este pentru mine confirmarea că ne îndreptăm într-o direcție bună. A venit timpul să avem… timp să ne implicăm.

Larisa Dragolea

-

Conferențiar univ.dr., Director al Centrului de Informare, Consiliere și Orientare în Carieră al Universității "1 Decembrie 1918" din Alba Iulia

poze_speakeri_4. Marius Ceteras

"România obține scorurile cele mai slabe din UE la testările internaționale cu privire la competente de citire/lectură, matematică şi ştiinţe. Astfel că devine obligatoriu astăzi, acum să modificăm această statistică tristă motivând tinerii să citească, să învețe și să se formeze intelectual. Ignorața din prezent ne va afecta grav viitorul națiunii."

Marius Ceteras

-

Antrenor si autor de carti de sah

poze_speakeri_6. Felix Crisan

Chiar daca progresul tehnologic se accelereaza, educatia va ramane singura constanta din vietile noastre - un fundament prin care vom putea sa ne reinventam repetat de-a lungul vietii. Iar cel mai bun proces de reinventare va veni dintr-o dorinta interna de a face acel proverbial prim pas in acea lunga calatorie de 1000 mile.

Felix Crisan

-

Co-fondator NETOPIA Payments & mobilPay

Sibiu

poze_speakeri_1. Bianca Grip

"Mi-ar fi placut enorm sa am parte de asemnea evenimente precum Bookland pe cand eram eleva in cadrul Liceului Economic sau mai tarziu ca si studenta la ASE - Bucuresti. Cartile citite la momentul potrivit vor face diferenta exact atunci cand viata ti se intampla. Sa nu ai senzatia ca nu vei repeta aceleasi greseli despre care deja ai citit, dar macar te vei simti mai bine cand le vei face stiind ca nu esti singurul om care trece prin asta "

Bianca Grip

-

Founder & Managing Partner @GripADs

poze_speakeri_4. Radu Nechifor

"Tineretea detine o resursa care ar trebui exploatata la maxim: entuziasmul. Daca cei mai in varsta acumuleaza experienta, cunostinte si intelepciune, cei tineri pot pune aceste valori in practica. Cred ca aceasta calitate este definitorie pentru a putea intelege ca noi suntem responsabili de viitorul lumii in care traim, prin educarea noilor generatii si impartasirea cu ei a tuturor experientelor acumulate."

Radu Nechifor

-

Muzician, profesor, constructor de naiuri si director al Casei de Cultura Cisnadie

poze_speakeri_6. Iustinian Turcu

"Consider că avem responsabilitatea și obligația să ne îngrijim de cei care vin în urma noastră, deoarece noi suntem cei care scriem istoria pentru generația viitoare, iar generația viitoare va duce moștenirea mai departe. Acest mecanism trebuie să aibă la bază o educație puternică și modele demne de urmat, ca să învățăm cum să îmbinăm utilul cu plăcutul."

Iustinian Turcu

-

Actor la Teatrul Național " Radu Stanca" din Sibiu

poze_speakeri_2. Puiu Fesan

”De mult timp vreau să prezint această pagină glorioasă a poporului meu, la care și eu am pus umărul. Voi veni oriunde voi fi invitat. Cunosc foarte bine istoria acelor zile fierbinți și pot să spun că din 1989 sunt implicat în această mișcare. Voi prezenta un scurt istoric al celor care au luptat pentru democrație și libertate de la Platon până în zilele noastre. Sper să-mi ajungă timpul alocat și vă multumesc pentru încredere"

Puiu Fesan

-

Coordonator Centrul Regional de Comunicare si Cercetare '89 Sibiu

poze_speakeri_8.Andreea Roseti

"Daca poti citi acest mesaj si poti participa la conferinta esti deja printre cei mai norocosi oameni de pe planeta. Invata sa apreciezi ceea ce ai, si fa-ti propriile alegeri. Alege sa fii bun, iar binele pe care il faci va avea efecte nebanuite pentru lumea din jurul tau, dar si pentru tine insuti. Incepe acum, cu tine si cu lumea din jurul tau. Viata nu trebuie sa fie o sosea aglomerata cu sens unic, viata poate fi ceea ce iti doresti tu sa fie."

Andreea Roseti

-

Presedinte si membru fondator Animal Life Sibiu

poze_speakeri_5. Nicolle Stanese

"Cred în tineri și în capacitatea noastră de a transforma o dorință în realitate. Singura diferanță dintre oamenii care vor și cei care reușesc este voința, pentru că voința ne plasează pe drumul acțiunilor înspre realizarea lucrurilor pe care ni le dorim.
Dacă la voință mai adăugăm perseverență, muncă și uneori un strop de inconștiență care să ne lase să și greșim pentru că este o variantă excelentă de a învăța, este imposibil să nu reușim în absolut orice domeniu ne propunem să facem performanță."

Nicolle Stanese

-

Antreprenor și moderator TV

poze_speakeri_7. Lia Perjovschi

"Artist vizual/cercetator/curator…peste 700 de expozitii, workshopuri, lectures pe toata planeta…in muzee, universitati, galerii, spatii alternative...autoarea Spatiului telescopic al cunoasterii de la Biblioteca Astra Sibiu corp b etaj 5 jumate… https://www.facebook.com/spatiutelescopic/... despre arta, context, urgentele omenirii , post – stinga /dreapta, supravietuire, creativitate…posibilitati…sens…viitor Cartea preferata? Solaris de Stanislaw Lem"

Lia Perjovschi

-

Artist vizual/cercetator/curator

Brasov

poze_speakeri_1. Catalina Moleavin

"Si totusi… in era comunicarii digitale nimic nu este mai placut si mai incitant decat o discutie inteligenta purtata fata in fata. Cu o persoana, cu un grup sau in fata unei audiente extinse. Comunicarea verbala si felul in care iti transmiti ideile si emotiile cantaresc din ce in ce mai mult in relationarea oamenilor. Regandeste-ti ordinea prioritatilor si pune comunicarea in partea de sus a listei!"

Catalina Moleavin

-

Transilvania Toastmasters Brasov

poze_speakeri_3 Iulia Popa

Titlu pentru speech - De ce m-am intors in Romania dupa studiul in strainatate.

"Educatia inseamna mult mai mult decat acumularea de cunostinte. Ea trebuie sa te miste, sa te schimbe. Sa inveti inseamna sa evoluezi."

Iulia Popa

-

Consultant Educational IntegralEdu si absolventa a Leeds Beckett University, UK si KU Leuven, Belgia

poze_speakeri_5. Silviu Daniel Ionescu

"Serios, sensibil, spontan și efervescent în exprimare, vorbește cu lejeritate în fața oamenilor, reproducând întâmplări sau evenimente cu o ușurință aparte, printre care reușește să insereze glume inteligente. Este un coach cu o consistență aparte, un coach care integrează foarte bine elemente de psihoterapie, training, consiliere pe dezvoltare personală și bioenergie ce aduc rezolvare în probleme pe corpul emoțional și pe cel cognitiv-comportamental.
Echilibrat și exuberant, stăpânește bine arta Al Ferasa, cunoaște noțiunile de NLP - Neuro-linguistic programming, știe cum să folosească limbajul non-verbal. Are noțiuni clare de Business Intelligence și știe să găsească cu ușurință informația relevantă pentru crearea unei strategii de piață.
Are peste 20 de ani experiență, în: construirea de relații business, experiență amplă în vânzări, noțiuni temeinice de relații cu clienții, training pe produs și pe servicii, un foarte bun orator, un bun networker atât în mediul online cât și în cel offline."

Silviu Daniel Ionescu

-

Autor si Orator

poze_speakeri_7. Daniel Ghigea

"Libertatea este prima si cea mai importanta calitate a unei vieti frumoase. Libertatea se cultiva cu ajutorul autoeducatiei, iar cea mai simpla forma de autoeducare este o simpla carte"

Daniel Ghigea

-

Antreprenor, Coach, Trainer

poze_speakeri_2. Florin Zamfir

"Tinerii educați sunt singura șansă pe care o are România pentru a se integra în rândul țărilor civilizate. Doar ei pot fi politicienii, inginerii, IT-iștii, doctorii, judecătorii ori managerii care pot reuși să schimbe în bine, pe termen lung, Romania." 

Florin Zamfir

-

Transilvania Toastmasters Brasov

poze_speakeri_4. Anca TImis

"Imi doresc ca prin ceea ce spun si fac sa aduc bucurie celor din jur, sa ne ajutam reciproc sa descoperim sensul vietii si sa evoluam impreuna. Cum facem asta? Sarind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri, Dragostea de a trai viata frumos vine din noi insine!"

Anca Timis

-

Artist, Pictor, Caligraf

poze_speakeri_6. Delia Duca Iliescu

“E înălţător să îţi alegi un ţel şi-apoi trecând prin foc s-ajungi la el.”(O. Denusianu)

Delia Duca Iliescu

-

Realizatoarea emisiunii de șah "Strategie în alb și negru", difuzată la Realitatea TV.

poze_speakeri_7. Ioana Toma

"Buna, sunt Ioana Toma, psiholog si psihoterapeut format in psihoterapie integrativa Ersckine, si astazi va vorbesc despre citit. Ce poate insemna pentru tine a citi: - sa faci o activitate care iti place sau - sa aprofundezi despre un domeniu de care esti preocupat sau poate - sa iti depasesti limitele, citand o carte si sa inveti din aceasta experienta. Aciti inseamna sa acumulezi cunostiinte, sa te informezi, iar atunci cand esti informat, esti puternic. Educatia si cunostintele sunt singurele bunuri pe care nimeni niciodata nu ti le va putea lua. Nu conteaza momentul in care incepi sa citesti sau daca ai mai facut-o pana acum, important e sa incepi sa citesti astazi, de acum. Sa citesti inseamna sa faci ceva pentru tine cunoscand despre altii, despre ideile lor, despre descoperirile lor, sentimentele lor, viata lor si astfel nu vei fi singur, te vei putea conecta cu mintea celor care au scris. Si daca faci parte din generatia erei tehnologice, ia cititul ca pe o provocare vintige. Cele mai multe lucruri, activitati care ne fac placere sunt cele pe care le-am invatat impreuna cu cineva. Poate iti aduci aminte ca ai nvatat sa mergi pe bicicleta cu tata, bunica te-a invatat tainele bucatariei, un profesor drag te-a invatat sa canti la un instrument sau sa innoti...Asa ca te provoc sa cauti o persoana careia ii place sa citeasca, iar aceasta sa iti marturiseasaca de ce o face si mai ales cum o face , pret de 30 de minute. Mie personal imi place sa citesc stand intr-o pozitie confortabila, intr-un loc linistit, poate in natura, avand un capuccino sau un suc alaturi. Te provoc sa imi spui cum e pentru tine atunci cand citesti!"

Ioana Toma

-

Psiholog si psihoterapeut

Ploiesti

poze_speakeri_1. Ilian Virgil

“Majoritatea tinerilor vor avea slujbe care nu existau atunci când erau elevi sau studenți. Din acest motiv trebuie să se angreneze într-un proces de educație continuă, folosind toate resursele extraordinare ale lumii contemporane. Așa vor fi capabili să concretizeze aspirațiile care păreau irealizabile predecesorilor. În acest fel, abstractul se materializează rapid în beneficiul lor."

Ilian Virgil

-

Cercetator in inteligenta artificiala, profesor si antreprenor

poze_speakeri_3 Iulia Elisa Suditu

“Count your age by friends, not years. Count your life by smiles, not tears.” (”Contorizează-ți viața prin numărul prietenilor, nu al anilor. Numără-ți viața prin zâmbete, nu lacrimi” )

Iulia Elisa Suditu

-

Profesor limba Engleza

poze_speakeri_4. John Cristea

"Pentru John Cristea ziua are mai mult de 24 de ore, fiindca nu ne putem da seama cand are timp sa faca toate lucrurile pe care le face: emisiunea "Generatia lui John", proiecte noi, job, radio, mai nou vlogul "Ce zice John?", dar si altele. Emisiunea, care este cea mai de pret realizare a prezentatorului TV, nu vorbeste despre o generatie anume, ci despre comunitate, despre sutele de voci tinere care s-au facut auzite, miile de vise implinite si nenumaratele zambete prohovene si nu numai. Vocea de la radio si ambitia uimitoare se intalnesc la John, John Cristea."

John Cristea

-

Prezentator tv

poze_speakeri_7. Ioana Maria Lupașcu

„Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu tine însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!”

Ioana Maria Lupașcu

-

Pianist concertist. Solista filarmonicii Paul Constantinescu Ploiești

poze_speakeri_2. Mihail Karaghiaur

"Cred că unicul scop, pentru adultul din prezent, trebuie să fie primenirea lumii de mâine, pe care am luat-o împrumut de la copiii noștri. Cred că o astfel de primenire nu poate avea loc fără educație în sănătate. Și, deopotrivă, cred că nu există educație în sănătate fără o bună înțelegere a sănătății mintale de-a lungul vârstelor. Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă, sau se observă. Ne aflăm, astăzi, la o răspântie. Odată cu generația mea, vom fi fost ultimiii născuți înainte de tehnologia digitală. Ce a adus bun telefonul inteligent? Dar ecranul tactil? Cum curbăm fenomenul suicidului în adolescență în noul Eldorado virtual, consumul de substanțe, virajul social spre abandon educațional și - frecvent - mica delincvență? Și acolo unde nu există un răspuns clar, merită să propui acele ipoteze care să răspundă nevoii de-a ști mai bine fenomenul."

Mihail Karaghiaur

-

Profesor limba franceza

poze_speakeri_5. Dragos Brasoveanu

"Imi doresc ca prin ceea ce spun si fac sa aduc bucurie celor din jur, sa ne ajutam reciproc sa descoperim sensul vietii si sa evoluam impreuna. Cum facem asta? Sarind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri, Dragostea de a trai viata frumos vine din noi insine!"

Dragos Brasoveanu

-

Leadership trainer, coach si vorbitor educational

poze_speakeri_5. Claudia Iordache

"Relația cu tine reflectă relația cu ceilalți, alege să te dezvolți!"

Claudia Iordache

-

Psiholog

Bucuresti

poze_speakeri_1. Mircea Dinescu

"Eu, desi sunt scriitor, m-am nascut intr-o casa unde nu exista biblioteca, iar atunci cand m-am intalnit prima oara cu cartile, mi s-au parut un miracol. Intrai in carte ca un cosmonaut care descopera universul. Si aceasta a fost marea mea sansa. Miracolul cartii a format generatii intregi in Romania. Astept clipa in care tinerii vor redescoperi Cartea, caci intoarcerea la carte e sansa omenirii."

Mircea Dinescu

-

Poet, scriitor și publicist

poze_speakeri_3 Catalin Mahu

“În cei 20 de ani 'La Mama', recunosc că am făcut şi lucruri bune, dar am făcut şi multe prostii. Când spun prostii, mă refer la greşeli în business, la lucruri pe care, dacă nu le-aş fi făcut, aş fi fost altundeva. Dacă îmi pare rău de ceva şi dacă aş schimba ceva, aş lua nişte decizii dacă nu le-am luat şi nu aş mai lua altele, pe care le-am luat. E simplu, dar pare complicat."

Catalin Mahu

-

Fondator retea restaurante "La Mama"

poze_speakeri_4.Ioana Frincu

„Lucrând încă din facultate în domeniul Big Data și Machine Learning în cadrul a 2 companii am văzut o trecere naturală către Blockchain, lucru care a dus la următorul nivel dragostea pe care o am pentru date și felul în care acestea evoluează. Cred că așa am găsit și cel mai bun loc în care să evoluez și să ajut companii să își construiască concepte și soluții folosind informațiile pe care le au, împreună cu tehnologii inovative.”

Ioana Frincu

-

Chief Operations Officer la Under Development Office

poze_speakeri_6. Vasile Calofir

„Trebuie să te vinzi bine și să ai cultură generală. Ca să poți să faci ce ți-ai propus, ai nevoie de încredere, pentru că tot timpul te vei afla într-o fază de start-up cu tine însăți/însuți și te vei descoperi cu fiecare etapă. Tot timpul poți mai mult!”

Vasile Calofir

-

Actor

poze_speakeri_2. Gabriel Diaconu

"Cred că unicul scop, pentru adultul din prezent, trebuie să fie primenirea lumii de mâine, pe care am luat-o împrumut de la copiii noștri. Cred că o astfel de primenire nu poate avea loc fără educație în sănătate. Și, deopotrivă, cred că nu există educație în sănătate fără o bună înțelegere a sănătății mintale de-a lungul vârstelor. Despre copii și adolescenți se scrie și se dezbate mult, mult mai mult decât se ascultă, sau se observă. Ne aflăm, astăzi, la o răspântie. Odată cu generația mea, vom fi fost ultimiii născuți înainte de tehnologia digitală. Ce a adus bun telefonul inteligent? Dar ecranul tactil? Cum curbăm fenomenul suicidului în adolescență în noul Eldorado virtual, consumul de substanțe, virajul social spre abandon educațional și - frecvent - mica delincvență? Și acolo unde nu există un răspuns clar, merită să propui acele ipoteze care să răspundă nevoii de-a ști mai bine fenomenul."

Gabriel Diaconu

-

Medic psihiatru

poze_speakeri_5. Dragos Brasoveanu

"Imi doresc ca prin ceea ce spun si fac sa aduc bucurie celor din jur, sa ne ajutam reciproc sa descoperim sensul vietii si sa evoluam impreuna. Cum facem asta? Sarind peste limitele pe care, de cele mai multe ori, ni le impunem singuri, Dragostea de a trai viata frumos vine din noi insine!"

Dragos Brasoveanu

-

Leadership trainer, coach si vorbitor educational

poze_speakeri_7. Irina Kuhlmann

“Copiii si tinerii de astazi sunt liderii de maine. Sunt profund pasionata sa inspir copiii si tinerii sa se formeze intr-un mod armonios si sa ajute la cladirea unei societati frumoase si prospere”

Irina Kuhlmann

-

Executive Leadership Coach

Arhiva speakeri

Close Menu